Καιρός: Νέα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Έρχονται ακραίες καιρικές συνθήκες σε λίγες ώρες

September 29, 2024

Καιρός: Νέα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Έρχονται ακραίες καιρικές συνθήκες σε λίγες ώρες


Διαφ.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού, προειδοποιώντας για σοβαρή επιδείνωση από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, με χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες.

Ισχυροί Άνεμοι έως 9 Μποφόρ

Από το μεσημέρι της Κυριακής, βορειοδυτικοί άνεμοι 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Από το απόγευμα θα επηρεαστούν περιοχές όπως η κεντρική Μακεδονία, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια και η Κρήτη. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ισχυρές Βροχές και Καταιγίδες

Από το απόγευμα της Κυριακής έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Σημαντική Πτώση της Θερμοκρασίας

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, με τη μείωση να ξεκινά από τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά την Κυριακή και να επεκτείνεται σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα, φτάνοντας τους 6-8 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς, ενώ στην Αθήνα αναμένεται να κυμανθεί στους 24-25 βαθμούς.

Οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί, να λαμβάνουν υπόψη τις μετεωρολογικές προγνώσεις και να προετοιμαστούν για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: