«Τρομάζει» η πρόβλεψη Αρνιακού, είπε για την Κασσάνδρα όσα δεν είπε κανένας μετεωρολόγος – Που θα χτυπήσει

October 3, 2024

«Τρομάζει» η πρόβλεψη Αρνιακού, είπε για την Κασσάνδρα όσα δεν είπε κανένας μετεωρολόγος – Που θα χτυπήσει


Διαφ.

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός αναφέρθηκε στην επερχόμενη κακοκαιρία που θα επηρεάσει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, εστιάζοντας στο βαρομετρικό χαμηλό και τις περιοχές που αναμένεται να πληγούν περισσότερο.

Το κύμα κακοκαιρίας, με την ονομασία «Κασσάνδρα», θα ξεκινήσει από τα δυτικά και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα, συνοδευόμενο από νότιους ανέμους και άνοδο της θερμοκρασίας. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα πλήξουν κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά της χώρας, με την κατάσταση να παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση αργότερα.

Η πορεία της «Κασσάνδρας»

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, το κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από τα δυτικά τμήματα της Ελλάδας και θα προχωρήσει προς τα βόρεια και τα ανατολικά έως τη Δευτέρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν, φέρνοντας βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Παρά το φθινοπωρινό κλίμα, οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο, φτάνοντας έως τους 30 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

Ο καιρός σήμερα (3/10)

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για σήμερα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Ωστόσο, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, με έμφαση στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Η ένταση των καιρικών φαινομένων θα εξασθενήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει ελαφρά άνοδο, αγγίζοντας σε ορισμένες περιοχές έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Παρά τις βροχές και τις καταιγίδες που προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες, αναμένεται σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών μετά την αποχώρηση του κύματος «Κασσάνδρα». Οι νότιοι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε επίπεδα υψηλότερα από τα συνήθη για την εποχή.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για σήμερα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου

Στα δυτικά, θα επικρατούν κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αν και το μεσημέρι και το απόγευμα ενδέχεται να εμφανιστούν πρόσκαιρες νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική ανατολική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο, με πιθανότητα για τοπικές βροχές.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί, φτάνοντας τα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24-27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27-30, και στη νησιωτική χώρα τους 25-28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με αραιές νεφώσεις να εμφανίζονται από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, με ένταση 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν στην περιοχή, ενώ στη δυτική Μακεδονία οι νεφώσεις θα αυξηθούν από το μεσημέρι και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 με τοπικές αυξήσεις στους 27 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία οι θερμοκρασίες θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερες.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος κατά περιόδους, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Ιόνιο θα φτάσουν έως και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς, με τις ελάχιστες στην Ήπειρο να είναι κατά 4-5 βαθμούς χαμηλότερες.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στη δυτική ανατολική Στερεά και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, και από το απόγευμα τοπικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με ένταση 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Ο καιρός θα παραμείνει αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα είναι βορειοδυτικοί με ένταση 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς, ενώ στα βόρεια οι θερμοκρασίες θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερες.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λίγες νεφώσεις θα εμφανιστούν, με πρόσκαιρη αύξηση κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: