«Θα συμβεί κάτι απίθανο από τις 20 Οκτωβρίου και μετά»: Τα “έχασαν” οι μετεωρολóγοι, ακραίο αυτό που έρχεται

October 5, 2024

«Θα συμβεί κάτι απίθανο από τις 20 Οκτωβρίου και μετά»: Τα “έχασαν” οι μετεωρολóγοι, ακραίο αυτό που έρχεται


Διαφ.

Το σκηνικό του καιρού αναμένεται ν’ αλλάξει για μία ακόμη φορά στη χώρα μας και συγκεκριμένα από τις 20 Οκτωβρίου θα έχουμε χειμώνα μέσα στο φθινόπωρο.

Ο καιρός το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει πολλές αλλαγές και μάλιστα ακόμη μία έρχεται να κάνει την εμφάνισή της από τις 20 Οκτωβρίου κι έπειτα, καθώς αντί για φθινόπωρο θα έχουμε χειμώνα.

Αλλαγή δεδομένων με τον καιρό: Έρχεται χειμώνας μέσα στο φθινόπωρο – Δείτε από πότε και τι να περιμένετε

Άκρως χειμερινή μεταβολή μετά το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου.

Σε καλοκαιρινό μοτίβο θα κυλήσει ο καιρός της εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας, με γενική ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας και άνοδο της θερμοκρασίας.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο προγνώστης Θεοφάνης Χατζηγρίβας σχολίασε την εξέλιξη του καιρού την επόμενη εβδομάδα, ενώ προειδοποίησε για την ολική μεταβολή του καιρικού σκηνικού μετά τις 20 Οκτωβρίου.

Η ανάρτηση του Θεοφάνη Χατζηγρίβα

«Ουσιαστικη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Δευτέρα στη χώρα μας .

  • Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη περίπου θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, με ελαφρά ψυχρα το πρωί, και λίγες πιθανές τοπικές ομίχλες.

    ▪️Παραφωνία μόνο το διήμερο Τετάρτης προς Πέμπτη, όπου μόνο στο Ιόνιο (κυρίως βορειο ) , Ηπειρο ,και πιο τοπικά σε Δυτική Στερεά, Δυτική Μακεδονία, και οριακά Δυτική Θεσσαλία θα σημειωθούν κάποια λίγα φαινόμενα, και σε Κέρκυρα και Ηπειρο τοπικά έντονες καταιγίδες.

  • Στην υπόλοιπη χώρα αρκετή ηλιοφάνεια.
  • Απο την Παρασκευή, και μέχρι την Κυριακή μάλιστα όπου εκ νέου οι άνεμοι θα στραφούν στσδιακα σε νοτιάδες, η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά. (κυρίως,ανατολικά ηπειρωτικά και εσωτερικό).
  • Ακομη δεν ξεκαθάρισε το μέγιστο όριο, αν και υπολογίζεται ότι το Σάββατο και την Κυριακή θα αγγίξει τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου στις γνωστές ευαίσθητες ανατολικές ηπειρωτικες περιοχές .
  • Ερχονται μηνύματα ότι βαρεθήκατε τη ζέστη ,αλλά έτσι είναι η μεταβατική εποχή.
  • Δεν είναι ασυνήθιστο να έχουμε έντονες θερμοκρασιακες μεταβολές, και καθόλου αφύσικο να βλέπουμε 30αρια plus στη χώρα μας Οκτώβρη μήνα. Οποτε λίγη υπομονή.
  • Θα υπάρξει σίγουρα νεότερη εκτίμηση της κατάστασης για,την πορεία, αν και θεωρώ σίγουρη μια άκρως χειμερινή μεταβολή μετά το δεύτερο μισό, και περίπου λίγο πριν ή μετά τις 20 του μήνα.
  • Εδω είμαστε. …»


Πηγή

Διαβάστε επίσης: