«Έσκασαν» τα ευχάριστα για τους Έλληνες μαθητές: Έρχεται νέα τριήμερη αργία – Αυτοί δικαιούνται δύο έξτρα μέρες

October 5, 2024

«Έσκασαν» τα ευχάριστα για τους Έλληνες μαθητές: Έρχεται νέα τριήμερη αργία – Αυτοί δικαιούνται δύο έξτρα μέρες


Διαφ.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, αλλά οι μαθητές ήδη αναζητούν τις ευκαιρίες για λίγη επιπλέον ξεκούραση! Και όπως φαίνεται, το φετινό σχολικό έτος θα τους ανταμείψει με αρκετές αργίες, προσφέροντάς τους τριήμερα και τετραήμερα διαλείμματα. Ας δούμε ποιες αργίες, διακοπές και εορταστικές ημέρες ορίζει το Υπουργείο Παιδείας για το 2024-2025.

Τα Τριήμερα και το Τετραήμερο του Σχολικού Έτους

  • 28η Οκτωβρίου: Φέτος η Εθνική Εορτή πέφτει Δευτέρα, χαρίζοντας στους μαθητές ένα τετραήμερο, καθώς τα σχολεία θα την γιορτάσουν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.
  • 17 Νοεμβρίου: Η επέτειος του Πολυτεχνείου πέφτει Κυριακή, οπότε οι σχολικές γιορτές θα γίνουν την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, δίνοντας έτσι στους μαθητές ένα ακόμη τριήμερο.
  • Διακοπές Χριστουγέννων 2025: Τα σχολεία θα κλείσουν τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και θα ανοίξουν ξανά την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, μετά την αργία των Θεοφανίων.
  • Καθαρά Δευτέρα: Στις 3 Μαρτίου 2025, προσφέροντας ένα ακόμη τριήμερο για τους μαθητές.
  • 25η Μαρτίου: Η Εθνική Εορτή πέφτει Τρίτη, με τη σχολική γιορτή να πραγματοποιείται τη Δευτέρα 24 Μαρτίου, δίνοντας έτσι μια επιπλέον ημέρα ανάπαυσης.
  • Διακοπές Πάσχα 2025: Το Πάσχα πέφτει στις 20 Απριλίου. Τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή 11 Απριλίου και θα ανοίξουν τη Δευτέρα 28 Απριλίου.
  • 1η Μαΐου: Πέφτει Πέμπτη, και τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω της καθιερωμένης αργίας της Πρωτομαγιάς.
  • Αγίου Πνεύματος: Στις 9 Ιουνίου (Δευτέρα), προσφέροντας ένα ακόμη τριήμερο.

Επιπλέον Σχολικές Αργίες

Εκτός από τις παραπάνω επίσημες αργίες, οι μαθητές έχουν επίσης την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του σχολείου και την ημέρα της τοπικής εθνικής εορτής.

Εξτρα Αργίες για τα Ιδιωτικά Σχολεία

Τα ιδιωτικά σχολεία επιτρέπεται, ύστερα από σχετική γνωστοποίηση στον/στην οικείο/α Διευθυντή/ντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να αργούν έως δύο (2) επιπλέον ημέρες ανά έτος, σε ημερομηνίες που σχετίζονται με την ιστορία και τη σχολική τους παράδοση ή, στην περίπτωση των ξένων σχολείων της ημεδαπής, που αποτελούν επίσημη εθνική ή θρησκευτική εορτή στη χώρα προέλευσής τους.

Δείτε Παρακάτω:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: