ΕΚΤΑΚΤΟ – ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Έφτασε ο Τυφώνας Μίλτον και σαρώνει το πάντα στο πέρασμά του – Δεiτε Ιίνe εικόνα

October 9, 2024
ΕΙΔΗΣΗ – ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ: Ο τυφώνας Μίλτον έφτασε και προκαλεί καταστροφές στον δρόμο του – Κοιτάξτε την παρακάτω εικόνα.

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Έφτασε ο Τυφώνας Μίλτον και σαρώνει το πάντα στο πέρασμά του – Δεiτε Ιίνe εικόνα


Διαφ.

Ο κυκλώνας Μίλτον βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στις δυτικές ακτές της Φλόριντα. Χιλιάδες πολίτες έχουν ήδη εγκαταλείψει την περιοχή και από νωρίς το απόγευμα έχουν ξεκινήσει έντονες βροχοπτώσεις.

Έφτασε στη Φλόριντα ο τυφώνας Milton

Μάλιστα, έχουν παρατηρηθεί και ορισμένοι ανεμοστρόβιλοι, οι οποίοι δίνουν μια πρώτη αίσθηση του τι θα ακολουθήσει. Η Τάμπα πρόκειται να βρεθεί στο κέντρο του κυκλώνα, ο οποίος αυτή τη στιγμή ανήκει στην κατηγορία 4.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στις ακτές με μειωμένη ταχύτητα και να υποβαθμιστεί στην κατηγορία 3. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι το μέγεθός του έχει αυξηθεί σημαντικά, κάνοντάς τον εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς η ποσότητα βροχής που θα ρίξει στην περιοχή θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι αρχικά προβλέπονταν. Παράλληλα, οι άνεμοι θα φτάνουν ταχύτητες άνω των 160 χλμ ανά ώρα.

Δείτε εικόνες από τις ακτές της Φλόριντα:

Δείτε τα πρώτα βίντεο:

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από το διάστημα

width=2500 width=2500 width=2500 width=2500

“Έχει 20 χρόνια να συμβεί κάτι τέτοιο”: “Πάγωσε” ο Γιάννης Καλλιάνος με αυτό που είδε

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 9/10 στην εκπομπή Live News  με τον Νίκο Ευαγγελάτο και αναφέρθηκε στο φαινόμενο που θα πλήξει τη Φλόριντα, περιγράφοντας την πορεία που θα έχει ο επικίνδυνος τυφώνας Milton.

Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου για τον τυφώνα Milton

Ο Γιάννης Καλλιάνος συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον τυφώνα:  Είναι ένας τυφώνας που έχει 15 με 20 χρόνια να χτυπήσει με τέτοια σφοδρότητα και παρείχε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα γεγονότα που θα συμβούν στη Φλόριντα.

Οι κάτοικοι θα βιώσουν πολύ δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή. Είναι ένας τυφώνας που έχει 15 με 20 χρόνια να χτυπήσει με τέτοια σφοδρότητα. Χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή

Θα πέσουν μέσα σε λίγες ώρες 300 με 400 χιλιοστά νερού κάτι το οποίο δείχνει και την σφοδρότητα του φαινομένου. Θα υπάρχουν επίσης άνεμοι που θα ξεπεράσουν τα 200 χλμ την ώρα. Από αυτό τον συνδυασμό μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο δύσκολη θα είναι η κατάσταση.

Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν αποχωρήσει από τις περιοχές τους, αλλά τα μέρη αυτά θα βιώσουν τη σφοδρότητα της φύσης όσο δεν την έχουν βιώσει τα τελευταία 15 με 20 χρόνια. Μπορεί να ακούγονται λίγο υπερβολικά, αλλά η σφοδρότητα του φαινομένου θα είναι ισχυρή.

Για να προσθέσει Οι δυτικές ακτές της Φλόριντας που θα δεχτούν το πρώτο ‘’μπάσιμο’’ του τυφώνα με ανέμους πάνω από 12 μποφόρ και που θα ξεπεράσουν τα 200 χλμ την ώρα, θα είναι περιοχές που θα αντιμετωπίσουν πολλά και εκτεταμένα προβλήματα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: