Βλάσσης Μπονάτσος: Η Πελόμα Μποκιού, οι ρόλοι, ο έρωτας με την Αλίκη, η 18 χρόνια μικρότερη σύζυγος και ο ξαφνικός θάνατος στα 55

October 14, 2024

Βλάσσης Μπονάτσος: Η Πελόμα Μποκιού, οι ρόλοι, ο έρωτας με την Αλίκη, η 18 χρόνια μικρότερη σύζυγος και ο ξαφνικός θάνατος στα 55


Διαφ.

Ο Βλάσσης Μπονάτσος έφυγε από τη ζωή πριν από 20 χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος τη σύζυγό του, Μάρθα Κουτουμάνου, αλλά και την κόρη του, Ζένια, που ήταν μόλις επτά ετών.

Το 2018, η μοναχοκόρη του αποκάλυψε, σε συνέντευξή της στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, πως ο πατέρας της έχασε τη ζωή του στα 55 του χρόνια από ένα αυτοάνοσο νόσημα με το οποίο γεννήθηκε, το κληρονομικό αγγειοοίδημα.

Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, ο θάνατος του ηθοποιού και παρουσιαστή είχε προέλθει από αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα.

Όπως είχε υπογραμμίσει η Ζένια «για τον πατέρα μου με είχε πειράξει ότι αναφέρανε διάφορα για τις ουσίες, για το ότι παράτησε την οικογένειά του από επιλογή και άφησε ένα παιδί και μια γυναίκα έτσι, ενώ δεν ήταν έτσι τα πράγματα».

Ο έρωτας του Βλάσση Μπονάτσου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Τη σεζόν 1981-1982, πήρε τον ρόλο του Τσε Γκεβάρα, στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη, στην παράσταση «Εβίτα», που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Αυτή ήταν και η αφορμή για να γνωριστούν και τελικά να γίνουν ζευγάρι, με τα περιοδικά της εποχής να ασχολούνταν ασταμάτητα με αυτόν τον μεγάλο έρωτα.

Ο Βλάσσης Μπονάτσος είχε επισημάνει σε συνέντευξή του, πως στην αρχή της σχέσης τους η Αλίκη ήταν αυταρχική και εγωίστρια, μιας και είχε συνηθίσει στην προσωπική της ζωή να επιβάλλεται, όπως έκανε και στη δουλειά, αλλά με τον καιρό άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά.

Ο έρωτας αυτός διήρκεσε σχεδόν έξι χρόνια και οι δυο τους χώρισαν οριστικά το 1988.

To 1996, ο Βλάσσης Μπονάτσος ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με την κατά 18 χρόνια μικρότερή του, Μάρθα Κουτουμάνου, πρωτότοκη κόρη της Ζωής Λάσκαρη.

«Ο Βλάσσης ήταν ερωτεύσιμος, ήταν ένα πράγμα πολύ περίεργο. Έβγαζε αθωότητα και μία ευθύτητα. Δεν ήταν κουτοπόνηρος, ήταν αγνός» είχε σημειώσει η σύζυγός του, ενώ για τη γνωριμία τους είχε αναφέρει ότι «ήταν ένα μεγάλο τραπέζι με διάφορους και είναι και ο Βλάσσης. Και εκεί ξαναφεύγω, πάω σε ένα άλλο μαγαζί και τυχαίνει και είναι στο διπλανό τραπέζι. Κι εκεί τελείωσε. Αρχίσαμε να μιλάμε, πήγαμε σε after… Μου είπε ότι θα ξαναγυρίσει, έφυγε για μία δουλειά. Ξαναγύρισε και μου είπε ότι θέλει να πάω να μείνω μαζί του. Από τότε δεν ξαναχωρίσαμε ποτέ».

Ένα χρόνο αργότερα, την ευτυχία του ζευγαριού ολοκλήρωσε η κόρη τους, Ζένια που γεννήθηκε το 1997.

20 χρόνια από τον θάνατο του Βλάσση Μπονάτσου

Ο Βλάσσης Μπονάτσος τραγουδιστής

Από πολύ νεαρή ηλικία ο Βλάσσης Μπονάτσος, αν και γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, ήθελε να γίνει ροκ σταρ. Και το προσπάθησε απ’ όταν ήταν ακόμα έφηβος, δημιουργώντας το δικό του συγκρότημα, με το όνομα Loubok.

Η αναγνώριση του ταλέντου του όμως ήρθε το 1969, όταν δημιούργησε με τους Νίκο Δαπέρη, Νίκο Λογοθέτη, Τάκη Μαρινάκη, και Γιάννη Κιουρκτσόγλου το συγκρότημα Πελόμα Μποκιού που κανείς δεν γνώριζε τι σημαίνει.

Και τα μέλη του φρόντισαν να δημιουργήσουν έναν μύθο γύρω από την ονομασία του συγκροτήματος, καθώς κάθε φορά που τους ρωτούσαν από που είχε προέλθει ένα τέτοιο παράξενο όνομα, απαντούσαν και κάτι διαφορετικό.

Τελικά, η πιο λογική εξήγηση είναι ότι προήλθε από τα επίθετα των μελών του. Το τραγούδι τους «Γαρύφαλλε» γνώρισε τεράστια επιτυχία, παρ’ όλο που αρχικά το είχε τραγουδήσει ο Δαπέρης και όχι ο Βλάσσης.

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1972 και έναν χρόνο αργότερα ο Βλάσσης προσχώρησε στο γκρουπ Gordian, που δημιουργήθηκε από Έλληνες μουσικούς στο Λονδίνο.

Εκεί βρέθηκε εκείνη την εποχή ο Βλάσσης Μπονάτσος για σπουδές στην υποκριτική και το τραγούδι. Οι ηχογραφήσεις του συγκροτήματος, ενώ θα μετουσιώνονταν σε δίσκο εκείνη την εποχή, τελικά αφέθηκαν και χάθηκαν για πάνω από 40 χρόνια.

Ο διάσημος παραγωγός Reinhold Mack των Queen και ELO μεταξύ πολλών άλλων, ανέλαβε να “αναγεννήσει” τις ηχογραφήσεις, με το δίσκο τελικά να κυκλοφορεί το 2016.

Ως σόλο τραγουδιστής κυκλοφόρησε τραγούδια όπως «Μεταμορφώσεις», «Εμένα», «Μια Γυναίκα», «Γυναίκες» (soundtrack της σειράς «Στον Αστερισμό Της Γραβάτας»), «Η Ζωή Είναι Μια Τρύπα», «Βιάσου», «Λολίτα το Νυμφίδιο», «Ένας Άντρας Κλαίει Για σένα», «Πες I Love You», «Αγαπάω» και άλλα.

Έχει κάνει ντουέτα με την Αλέξια στο «Είσαι Παιδί Μου Πειρασμός», τον Κώστα Τουρνά στο «Έλα Ήλιε Μου» και τον Γιώργο Μαρίνο στο «Ροκ». Επίσης, έχει κάνει διασκευές τραγουδιών, όπως «Το Χειροκρότημα» (πρώτη εκτέλεση Άλκηστις Πρωτοψάλτη), «Ο Γουίλι, ο μαύρος θερμαστής» (πρώτη εκτέλεση Βασίλης Παπακωνσταντίνου), «Αν Σ’αρνηθώ Αγάπη Μου» (πρώτη εκτέλεση Κώστας Χατζής), «Λαός και Κολωνάκι» (πρώτη εκτέλεση Μανώλης Χιώτης, Μαίρη Λίντα) και «There Is No One Like Me» (soundtrack της σειράς Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη, τίτλος πρωτότυπου «Non Esiste L’Amore» του Αντριάνο Τσελεντάνο).

Στις αρχές του ’90, «άνθισε» στην τηλεόραση, τόσο ως παρουσιαστής, όσο και ως ηθοποιός στους Απαράδεκτους, όπου πρωταγωνίστησε (1991 – 1993) μαζί με τους Γιάννη Μπέζο, Δήμητρα Παπαδοπούλου (η οποία έγραψε το σενάριο), Σπύρο Παπαδόπουλο, Βασίλη Χαλακατεβάκη και την πρωτοεμφανιζόμενη τότε Ρένια Λουιζίδου.

Στη συνέχεια, δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πολλά τηλεπαιχνίδια και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως «Με το κλειδί στο χέρι», «Κόντρες», «Βλας Μπακ», «Άλλα Κόλπα», «Με φόρα» και «Πάμε για άλλα», όπου ήταν γνωστός για τις φάρσες που έκανε και τις ατάκες του, όπως το «φύγε ‘σύ έλα ‘σύ», «φοβερό», «τρομερό», «πάρα πολύ ωραίο» και «καλά με συγχωρείς».

Περήφανος ο Βλάσσης Μπονάτσος από εκεί ψηλά: Η κόρη του πήγε σερβιτόρα στη Μύκονο και προχωράει με την αξία της

Ο Βλάσσης Μπονάτσος μπορεί να έχει φύγει από τη ζωή, ωστόσο θα καμαρώνει από εκεί ψηλά την κόρη του και την εξέλιξη που έχει στη ζωή της.

Η Ζένια Μπονάτσου, κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Βλάσση, προχωράει στη ζωή της κάνοντας τα δικά της πλάνα, αποδεικνύοντας σε όλο τον κόσμο πόσο εργατική είναι.

Πιο αναλυτικά εκτός από ηθοποιός, η ίδια συνδυάζει δουλειά και διακοπές στη Μύκονο, καθώς βρίσκεται στο νησί των ανέμων και δουλεύει κι ως σερβιτόρα κάνοντας τον πατέρα της περήφανο από εκεί ψηλά.

Χαμογελάει από εκεί ψηλά ο Βλάσσης Μπονάτσος για την κόρη του

Περήφανος για την κόρη του από ψηλά ο Βλάσης Μπονάτσος

Η νεαρή ηθοποιός για ένα ακόμη καλοκαίρι βρίσκεται στη Μύκονο όπου εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα από τα πιο γνωστό bar-restaurants, το οποίο μάλιστα έχουν συγγενείς της.

Η ηθοποιός μάλιστα είχε μιλήσει το 2020 στην εφημερίδα «On time» και τη Σάσα Σταμάτη για την απόφαση της να ασχοληθεί με τον χώρο της εστίασης.

«Είμαι στη Μύκονο και εργάζομαι ως σερβιτόρα σε κατάστημα που έχουν οι θείοι μου και ήθελα να έρθω να δουλέψω. Είναι η δεύτερη χρονιά που έρχομαι και δουλεύω. Εμένα με γνωρίζεις πολύ καλά και ξέρεις ότι μου αρέσει το θέατρο και η Τέχνη. Δυστυχώς, όμως, από αυτό δεν μπορείς να ζήσεις οικονομικά και για μένα η δουλειά αυτή είναι κάτι καινούργιο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Περνάω καλά, μου αρέσει. Είναι κάτι καινούργιο που βιώνω», είχε αναφέρει σε μέρος των δηλώσεών της για το συγκεκριμένο θέμα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: