«Ρε, πάτε καθόλου καλά;»: “Αρπάχτηκε” ξανά η Τούνη στο αεροδρόμιο – Η ενόχληση και η στήριξη στον γιο της
Η Ιωάννα Τούνη είχε νέα περιπέτεια, ταξιδεύοντας αεροπορικώς από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη, μαζί με τον 22 μηνών γιο της, Πάρη, μέσα στο αεροπλάνο.
Όπως εξομολογήθηκε, δέχτηκε παρατήρηση από συνεπιβάτη της στο αεροπλάνο, επειδή ο γιος της έκλαιγε και τον ενοχλούσε.
Σε έξαλλη κατάσταση είναι ο γιος της Ιωάννας Τούνη
Σε βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η influencer υπογράμμισε «είμαι μια κουρασμένη μάνα. Δύσκολες οι πτήσεις με μωρό συμπεθέρες… Και που λες περιμένω στο Lounge με τον Πάρη για την πτήση μας. Ο Πάρης γενικά είναι σε μια εξαλλοσύνη, φωνάζει, κάνει τα δικά του, αρχίζει και κλαίει. Σπάει τα νεύρα τριγύρω, το καταλαβαίνω… Κι έρχεται μια αεροσυνοδός εδάφους, γλυκύτατη κοπέλα. Δεν έφταιγε, τη δουλειά της έκανε. Και με ρώτησε αν μπορεί να κάνει κάτι για το μωρό. Της εξηγώ ότι έχω δοκιμάσει τα πάντα και ότι απλά θέλει τώρα να γκρινιάξει γιατί είναι μωρό. Και τι μου λέει «Μου είπε ότι παραπονέθηκε συνεπιβάτης για το μωρό που κλαίει και να σταματήσει κάπως». Τι; Λέω μάλλον αυτός ο συνεπιβάτης δε θα έχει μωρό και ότι δε μπορώ να κάνω κάτι για να σταματήσει, έχω δοκιμάσει τα πάντα κι αν θέλει ο συνεπιβάτης αυτός να έρθει να μιλήσει σε μένα και θα του απαντήσω καταλλήλως. Ρε πάτε καλά;…».
Έξαλλη η Ιωάννα Τούνη με συνεπιβάτη της
Και προσθέτει η επιχειρηματίας «καταλαβαίνω ότι η κοπέλα έκανε τη δουλειά της κι έπρεπε να μου μεταφέρει την πληροφορία αλλά, τα μωρά είναι μωρά. Τι να κάνω; Να το φιμώσω το μωρό; Είναι ούτε δυο χρονών. Να του ράψω το στόμα: Καταλαβαίνω. Βάλε τα ακουστικά σου. Δυσανασχέτησε, στραβοκοίταξέ με. Δεν είμαι χαζή, καταλαβαίνω, δεν είναι ευχάριστο για κανέναν να κλαίει το μωρό, αλλά τι να κάνουμε: Αυτά είναι μέσα στη ζωή… Τι να κάνω: Να κάτσω να κλειστώ μέσα στο σπίτι για τη μια στις τόσες που θα τύχει το μωρό να κλάψει;».
Όλο το ίντερνετ μιλάει για τον Γιώργο ΛΙάγκα: Είπε σε μια πρόταση όσα η Ιωάννα Τούνη τρέμει να ακούσει χρόνια τώρα
Το ξέσπασμα της Ιωάννας Τούνη σχετικά με την αρνητική κριτική που δέχθηκε από τηλεοπτικά πάνελ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στην εκπομπή «Το Πρωινό», την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου. Ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας και ο συνεργάτης του, Βαγγέλης Περρής, τοποθετήθηκαν αρνητικά απέναντι στην influencer, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της με κριτική διάθεση.
Η Αντίδραση του Γιώργου Λιάγκα στη Δημόσια Κριτική της Ιωάννας Τούνη και η Ευρύτερη Συζήτηση για τους Influencers
Ο Γιώργος Λιάγκας, κατά την εισαγωγή του θέματος, αναφέρθηκε στην αντίδραση της Ιωάννας Τούνη λέγοντας ότι φάνηκε ενοχλημένη από την κριτική που δέχθηκε από τηλεοπτικές εκπομπές και τα social media. Στηλίτευσε το γεγονός ότι οι influencers, όπως η Τούνη, φαίνεται να πιστεύουν ότι μόνο οι ίδιοι έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται, επειδή διαθέτουν μεγάλο αριθμό ακολούθων. Τόνισε πως ο αριθμός των ακολούθων δεν συνεπάγεται κοινωνική καταξίωση, ενώ επισήμανε ότι η δημοφιλία στα social media δεν ισοδυναμεί με ουσιαστική επαγγελματική επιτυχία ή αξιοσύνη.
«Η κυρία Τούνη δυσαρεστήθηκε με την κριτική που δέχτηκε από μερίδα των τηλεοπτικών εκπομπών και των social media. Λες και μόνο η κυρία Τούνη έχει δικαίωμα να μιλάει ενώ όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουμε δικαίωμα επειδή δεν έχουμε 1 εκατομμύριο followers. Επίσης, να πω και κάτι για όλους όσοι κοκορεύεστε και βγάζετε και λεφτά -και καλά κάνετε- από τους followers. Μπορεί να έχει ενδιαφέρον η ζωή σας και να σας ακολουθεί κόσμος, μπορεί να δίνετε δώρα και αυξάνετε την πελατεία σας στα social media, δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ κοινωνικής καταξίωσης ο αριθμός ακολούθων στα social media. Ζείτε σε μία κορυφή δική σας με ξύλινα πόδια, δεν είναι ουσιαστική κοινωνική καταξίωση οι εκατομμύρια ακόλουθοι που πιθανόν να έχετε. Δεν λέω για την κυρία Τούνη, αλλά γενικά, δεν κρύβεται τίποτα. Ένας influencer, γιατί ακριβώς -αν δεν έχει κι άλλη μία κοινωνική ή επαγγελματική διάσταση από πίσω- τον θαυμάζουν; Για να καταλάβω… Ο καθαρόαιμος influencer που δίνει δώρα, γιατί ακριβώς είναι άξιος θαυμασμού; Τη γνώμη μου λέω. Μου επιτρέπει, φαντάζομαι, η κυρία Τούνη να έχω κι εγώ γνώμη στην Ελλάδα».
Στη συνέχεια, κατά την προβολή του σχετικού αποσπάσματος, ο Λιάγκας επανήλθε για να εκφράσει την απογοήτευσή του σχετικά με την κριτική που ασκούν οι «μοντέρνοι» εκπρόσωποι των social media προς την παλιά τηλεόραση. Έθιξε το ζήτημα της αισθητικής και της κουλτούρας των influencers, κατακρίνοντας το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς, όπως είπε, εκφράζονται με ύβρεις και χωρίς την απαραίτητη παιδεία ή μόρφωση. Υποστήριξε ότι, παρά τις αλλαγές που φέρνει το σύγχρονο κύμα influencers, η ουσία δεν βρίσκεται απλώς στον αριθμό των ακολούθων ή στην κριτική που ασκούν, αλλά στην πραγματική ποιότητα της έκφρασης και του περιεχομένου.
Η Κριτική του Γιώργου Λιάγκα για την “Καταξίωση του Τίποτα” στα Social Media
«Αν ο κύριος Στηβ που δεν ξέρω πώς τον λένε, διαφωνεί με την τηλεόραση που κάνουμε εμείς, θεωρώντας την κίτρινη, κόκκινη, παλιακή κτλ, η μοντέρνα τηλεόραση και η αισθητική που φέρνει το μοντέρνο, ποια είναι; Οι δικαιωματιστές κύριοι μάχονται στα social γ@@@ να εκφράζεται και να ντύνεται όπως θέλει. Ο μοντέρνος αυτός άνθρωπος είναι να βγαίνει και να κράζει επειδή δεν του αρέσει η αισθητική του ντυσίματός της; Εσείς οι μοντέρνοι άνθρωποι των social θέλετε να διώξετε εμάς τους παλιούς για να βρίζετε με τον δικό σας τρόπο χειρότερα, χωρίς παιδεία, χωρίς μόρφωση, χωρίς γνώση, χωρίς να μιλάτε πάνω από 100 λέξεις ελληνικά; Όχι κύριοι, δεν θέλουμε εσάς! Μείνετε στη γωνίτσα σας. Θέλουμε εμάς, συγγνώμη κιόλας. Αλλά είναι ντροπή».
Με έντονο ύφος, ο Γιώργος Λιάγκας κατέληξε πως η νεότερη γενιά πρέπει να διδαχθεί να ξεχωρίζει την αληθινή καταξίωση από τη «δημοφιλία του τίποτα», σχολιάζοντας ότι ορισμένοι influencers μπορεί να μην έχουν ούτε τις βασικές γνώσεις ή την εκπαίδευση για να διαμορφώνουν απόψεις που να αξίζουν θαυμασμό. Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι οι «παλιοί» της τηλεόρασης παραμένουν σταθεροί στις αρχές τους, παρά την κριτική που δέχονται από το νέο κύμα των social media.
«Η καταξίωση του τίποτα, αυτό να μάθουν τα παιδιά μας! Ένας τίποτας που αμφιβάλλω αν έχει τελειώσει και το δημοτικό -δεν λέω για τον συγκεκριμένο- θέλει να φέρει το καινούργιο και να κράζει με τον δικό του τρόπο το παλιό. Μίλησα γενικά»
Πηγή