Αδιανόητη τραγωδία, τουλάχιστον 94 νεκροί: Έκρηξη Βυτιοφόρου με Καύσιμα, θpηνεί ολόκληρη η χώρα

October 16, 2024

Αδιανόητη τραγωδία, τουλάχιστον 94 νεκροί: Έκρηξη Βυτιοφόρου με Καύσιμα, θpηνεί ολόκληρη η χώρα


Διαφ.

Σε μια τρομακτική τραγωδία στη βόρεια Νιγηρία, τουλάχιστον 94 άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας μιας καταστροφικής έκρηξης ενός βυτιοφόρου που ενεπλάκη σε τροχαίο. Αυτό το συμβάν έχει σοκάρει την περιοχή, ενώ οι αρχές προειδοποιούν ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Τουλάχιστον 94 νεκροί

Σύμφωνα με το CNN, οι κάτοικοι της γύρω περιοχής έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος για να μαζέψουν καύσιμα που είχαν διαρρεύσει από το βυτιοφόρο. Δυστυχώς, αυτή η ενέργεια είχε μοιραίες συνέπειες, καθώς λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε μια καταστροφική έκρηξη, η οποία κόστισε τη ζωή σε πολλές ανθρώπινες ζωές.

Το τραγικό συμβάν συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στο χωριό Majiya, όταν ο οδηγός του βυτιοφόρου δεν μπόρεσε να ελέγξει το όχημα. Το φορτηγό ανατράπηκε, προκαλώντας σοβαρή διαρροή καυσίμων σε κοντινή τάφρο αποστράγγισης. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, εκείνη τη στιγμή οι κάτοικοι, παρά τον κίνδυνο, συγκεντρώθηκαν για να συλλέξουν τα καύσιμα, με αποτέλεσμα να εκραγεί το φορτίο μέσα σε λίγα λεπτά.

Ανείπωτη τραγωδία: Έκρηξη βυτιοφόρου με καύσιμα

Εκτός από τους θανάτους, αυτή η τραγωδία έχει προκαλέσει τουλάχιστον 50 σοβαρούς τραυματισμούς. Οι τοπικές αρχές και οι διασώστες βρίσκονται επί τόπου, καταβάλλοντας προσπάθειες για να παρέχουν πρώτες βοήθειες και να μεταφέρουν τους τραυματίες σε κοντινά νοσοκομεία. Οι αρχές προειδοποιούν ότι οι θάνατοι μπορεί να αυξηθούν, καθώς αρκετοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Δείτε και το σχετικό βίντεο

Νεκροί 7 άνθρωποι την ώρα που έτρωγαν σε εστιατόριο, έγινε έκρηξη λόγω διαρροής αερίου – Ανάμεσά τους 3 παιδιά

Έκρηξη σημειώθηκε σε εστιατόριο, στην Τουρκία, λόγω διαρροής αερίου, με τραγική συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

Συλλυπητήρια δημάρχου της περιοχής για τα θύματα της έκρηξης

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, η τραγωδία έγινε σε ένα εστιατόριο κεμπάπ στη δυτική Τουρκία, ενώ τα συλλυπητήριά του εξέφρασε στο Twitter ο δήμαρχος του Ναζιλί, στην επαρχία Αϊδινίου.

Συνελήφθη ένας ύποπτος για την έκρηξη

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, τρία από τα θύματα είναι παιδιά, ενώ όπως υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ “άλλα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης και ένα άτομο που θεωρείται ύποπτο για την πρόκληση του ατυχήματος συνελήφθη”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: