Δυστυχώς δεν κατάφεραν το “θαύμα”: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γεράσιμος από τα Τέμπη – Δυσάρεστα τα νέα

October 22, 2024

Δυστυχώς δεν κατάφεραν το “θαύμα”: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γεράσιμος από τα Τέμπη – Δυσάρεστα τα νέα


Διαφ.

Ο Γεράσιμος-Ιάσονας στο δυστύχημα που έγινε στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 ήταν ο μόνος άνθρωπος που έζησε βρισκόμενος στο πρώτο βαγόνι του τρένου.

Μάλιστα ο 22χρονος φοιτητής από το Βόλο, ο οποίος βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα σε εξειδικευμένο κέντρο αποθεραπείας της Βοστώνης, καθώς ήταν σε βαθύ κώμα αναμένεται να επιστρέψει στη χώρα μας το επόμενο διάστημα.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα που προκύπτουν από την επιστροφή του Γεράσιμου-Ιάσονα στη χώρα μας δεν είναι καθόλου θετικά, καθώς οι γιατροί στη Βοστώνη δεν κατάφεραν να τον ξυπνήσουν από το κώμα στο οποίο βρίσκεται.

Επιστρέφει από τη Βοστώνη ο Γεράσιμος από τα Τέμπη – Δυσάρεστα τα νέα

Ο Γεράσιμος ήταν ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Στην Ελλάδα πρόκειται να επιστρέψει τις επόμενες εβδομάδες ο Γεράσιμος – Ιάσονας, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της τραγωδίας των Τεμπών.

Σύμφωνα με όσα καταγράφει αποκλειστικά το TheNewspaper.gr, ο 22χρονος Βολιώτης φοιτητής ολοκλήρωσε τον κύκλο της αποκατάστασης στο εξειδικευμένο κέντρο αποθεραπείας της Βοστώνης, όπου είχε διακομιστεί με ειδική πτήση τον Νοέμβριο του 2023, συνοδευόμενος από ιατρικό προσωπικό και τη μητέρα του.

Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν για σχεδόν ένα χρόνο στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να τον κάνουν να “ξυπνήσει” από το βαθύ κώμα, στο οποίο έχει περιέλθει από τις 28 Φεβρουαρίου 2023, όταν εκσφενδονίστηκε από τη μοιραία αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με εμπορευματική στα Τέμπη.

Η κατάστασή του παραμένει σταθερή, χωρίς κανένας γιατρός να μπορεί να πει με βεβαιότητα πως θα εξελιχθεί. Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε η μεταφορά του πίσω στην Ελλάδα και η συνέχεια της νοσηλείας του σε Κέντρο Αποθεραπείας στη Λάρισα, προκειμένου να συνεχίσει την αγωγή που του χορηγείται και η υποστήριξή του με ειδικά μηχανήματα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: