Αγγελόπουλος – Βαμβακούση: H βάφτιση της κόρης τους στο νησί, το διπλό όνομα & τα παπούτσια έκπληξη της Δήμητρας

October 26, 2024

Αγγελόπουλος – Βαμβακούση: H βάφτιση της κόρης τους στο νησί, το διπλό όνομα & τα παπούτσια έκπληξη της Δήμητρας


Διαφ.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η σύζυγός του, Δήμητρα Βαμβακούση, βάφτισαν την κόρη τους, σήμερα, Σάββατο, το πρωί, στη Σκιάθο.

Ειδικότερα, η βάφτιση της νεοφώτιστης, που πήρε τα ονόματα «Ουρανία» και «Μαρία», τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος έδωσε στην κόρη του το όνομα της μητέρας του για να την τιμήσει

Όσον αφορά τα ονόματα που πήρε η κόρη του, ο Ντάνος υπογράμμισε ότι το πρώτο είναι για να τιμήσουν τη μνήμη της μητέρας του, που έφυγε από τη ζωή και το δεύτερο είναι για την Παναγία.

Η βάφτιση πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ νονός ήταν ο ξάδερφος του ηθοποιού, Νίκος Πρέκας.

Λίγο πριν το μυστήριο, το ζευγάρι πόζαρε αγκαλιασμένο στον φωτογραφικό φακό, έξω από την εκκλησία.

Βαφτίστηκε η κόρη του Γιώργου Αγγελόπουλου

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος βάφτισε την κόρη του

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος βάφτισε την κόρη του

Διάλεξαν την πιο ιστορική εκκλησία του νησιού, δεν υπάρχει το εσωτερικό της: Εκεί βαπτίζουν την κόρη τους Αγγελόπουλος-Βαμβακούση

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναμένεται η βάφτιση της κόρης του Γιώργου Αγγελόπουλου και της Δήμητρας Βαμβακούση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στη Σκιάθο, την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα.

Η Βάπτιση στο Ιστορικό Μοναστήρι

Το μυστήριο θα λάβει χώρα το πρωί στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, γνωστή και ως Μονή Ευαγγελίστριας, ένα ιστορικό μοναστήρι με βαθιές ρίζες στην πίστη και την παράδοση του τόπου.

Ένα Μοναστήρι με Ιστορία και Σημασία

Η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που δεσπόζει σε μια ορεινή περιοχή πέντε χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Σκιάθου, αποτελεί ένα ιδιαίτερο σημείο αναφοράς για τον Γιώργο Αγγελόπουλο, που επισκέπτεται συχνά το χώρο από νεαρή ηλικία λόγω της βαθιάς του πίστης. Εκεί διατηρεί στενούς δεσμούς με τον ηγούμενο πατέρα Ιωσήφ, ο οποίος υπήρξε παλιός του συμμαθητής. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1794 από μοναχούς που είχαν φύγει από το Άγιο Όρος εξαιτίας των διενέξεων για τη σωστή ημέρα τέλεσης των μνημοσύνων, επιδιώκοντας την επιστροφή στις παλαιές παραδόσεις της Εκκλησίας.

Τα Ιερά Ονόματα και Ο Νονός

Η μικρή θα λάβει δύο ονόματα: το όνομα της μητέρας του Γιώργου, Ουρανία, και το όνομα Μαρία προς τιμήν της Παναγίας. Την τιμητική θέση του νονού θα αναλάβει ο Νίκος Πρέκας, φίλος του ζευγαριού, τον οποίο ο ίδιος ο Γιώργος Αγγελόπουλος είχε αποκαλύψει πριν από λίγες ημέρες.

Το γεγονός της βάφτισης αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό στη ζωή του ζευγαριού, ενώ η επιλογή της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου υπογραμμίζει τη βαθιά θρησκευτικότητα της οικογένειας και την προσήλωση του Γιώργου Αγγελόπουλου στις αξίες της πίστης.

Δείτε φωτογραφίες από την ιστορική εκκλησία που θα τελεστεί το μυστήριο:

«Για εμάς το σημαντικό της ημέρας της βάφτισης της κόρης μας είναι ότι θα αποκτήσει όνομα και θα είναι πιο κοντά στον Χριστό… Η βάφτιση θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου πρώτα ο Θεός. Αναμένουνε. Θα πάρει το όνομα της μάνας μου, Ουρανία και το όνομα της Παναγίας, Μαρία» είχε αναφέρει o Γιώργος Αγγελόπουλος για τη βάφτιση της κόρης του.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: