Σούπερ-γιαγιά έβγαλε νοκ αουτ 38χρονο που παρίστανε τον τεχνικό της ΔΕΗ

October 26, 2024

Σούπερ-γιαγιά έβγαλε νοκ αουτ 38χρονο που παρίστανε τον τεχνικό της ΔΕΗ


Διαφ.

Σοβαρή υπόθεση απάτης και κλοπών στον Βόλο έρχεται στο φως, με κατηγορούμενο έναν 38χρονο που, υποδυόμενος τον τεχνικό της ΔΕΗ, κατάφερε επανειλημμένα να αποσπάσει χρήματα και αντικείμενα αξίας από μια 80χρονη γυναίκα. Ο άνδρας φέρεται να επισκέφθηκε το σπίτι της ηλικιωμένης τρεις φορές μέσα σε δύο μήνες, προσποιούμενος τον υπάλληλο με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση στο χώρο της.

Πολλαπλές Επισκέψεις με Πρόσχημα την Επισκευή της Ηλεκτροδότησης

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με αναφορές, επισκέφθηκε την 80χρονη γυναίκα μεταξύ 20 Αυγούστου και 20 Οκτωβρίου, κάθε φορά με το πρόσχημα ότι εκτελούσε τεχνικό έλεγχο της ηλεκτροδότησης. Αυτή η δικαιολογία του επέτρεπε να κερδίζει την εμπιστοσύνη της και να παραμένει αρκετή ώρα στο χώρο, προετοιμάζοντας το σχέδιό του για κλοπή χωρίς να εγείρει υποψίες.

Η Πρώτη Κλοπή: 750 Ευρώ και Κοσμήματα

Στην πρώτη του επίσκεψη, ο άνδρας είχε παραποιήσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του χρησιμοποιώντας μαύρη αυτοκόλλητη ταινία, προσπαθώντας να αποφύγει την αναγνώριση από κάμερες ασφαλείας. Με την πειστική του μεταμφίεση και με το πρόσχημα της συντήρησης, κατάφερε να αποσπάσει 750 ευρώ και διάφορα κοσμήματα από το σπίτι της γυναίκας.

Αποτυχημένη Δεύτερη Απόπειρα Κλοπής

Μετά την πρώτη επιτυχία, ο 38χρονος επέστρεψε για να επαναλάβει την πράξη του, ωστόσο η δεύτερη προσπάθεια δεν ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Παρά την αποτυχία του, δεν αποθαρρύνθηκε και αποφάσισε να δοκιμάσει και πάλι.

Η Τρίτη Επίσκεψη που Έγινε η Αφορμή για τη Σύλληψη

Κατά την τρίτη του επίσκεψη, η 80χρονη γυναίκα, παρατηρώντας την επαναλαμβανόμενη απώλεια χρημάτων και αντικειμένων, άρχισε να υποψιάζεται τον επισκέπτη. Τότε, σημείωσε την πινακίδα του αυτοκινήτου του άνδρα και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία μετά την αναχώρησή του.

Σύλληψη και Ανάκριση του Κατηγορούμενου

Η αστυνομία συνέλαβε τον 38χρονο σε περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου βρέθηκαν στην κατοχή του τρία δισκία ναρκωτικών ουσιών. Κατά τη σύλληψη, οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν περιλάμβαναν κλοπές κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία πιστοποιητικού και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση. Κατά την ανάκριση, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό, αρνούμενος όμως ότι είχε πάρει και τα κοσμήματα.

Αναβολή Δίκης για τον Φεβρουάριο του 2025

Η δίκη του κατηγορουμένου έχει οριστεί για τον Φεβρουάριο του 2025. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αποτελούν σοβαρές παραβάσεις, ενώ οι καταγγελίες της ηλικιωμένης και τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας ενισχύουν τις αποδείξεις εναντίον του.

Όπως ο 38χρονος που εξαπατούσε την ηλικιωμένη παριστάνοντας τον υπάλληλο της ΔΕΗ, έτσι υπάρχουν και άλλοι επιτήδειοι που στήνουν τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: