Αμαλιάδα: Ξέσπασε η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου – Είπε με 5 λέξεις αυτό που την κατηγορεί το πανελλήνιο

October 26, 2024

Αμαλιάδα: Ξέσπασε η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου – Είπε με 5 λέξεις αυτό που την κατηγορεί το πανελλήνιο


Διαφ.

Η υπόθεση της 24χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με την ίδια να δηλώνει κατηγορηματικά την αθωότητά της και να τονίζει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για τους μυστηριώδεις θανάτους βρεφών στην Αχαΐα και την Ηλεία. Όπως αναφέρει το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Μουρτζούκου υποστηρίζει ότι η ίδια ήταν η πρώτη που κατέθεσε μήνυση ζητώντας τη διερεύνηση του θανάτου του δικού της παιδιού.

Δήλωση της Ειρήνης Μουρτζούκου: «Δεν είμαι η νέα Πισπιρίγκου»

«Δεν κατηγορούμαι. Εγώ ήμουν η πρώτη που ζήτησα με την κατάθεση μηνυτήρια αναφορά προς τον κύριο εισαγγελέα να διερευνηθεί ο θάνατος του δύο μηνών παιδιού μου. Περιμένω μέχρι σήμερα να μου πουν ποια είναι η αιτία θανάτου των δύο παιδιών μου. Δεν είμαι η νέα Πισπιρίγκου όπως κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν», είπε η 24χρονη.

«Δεν πεθάνανε στα χέρια μου και όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος πρώτα ελέγχεται και μετά γίνεται ότι γίνεται. Άμα πεθάνει αύριο ένα παιδί τι θα πούνε εγώ φταίω; Εδώ δεν ξέρω εγώ από τι έχει φύγει το παιδί μου ακόμα και ψάχνω και βγαίνει η κάθε μία να μου πει εμένα ότι της σκότωσα το παιδί και ο άλλος ότι έχω εγώ ευθύνη για τα δικά μου τα παιδιά», υποστηρίζει η Ειρήνη Μουρτζούκου.

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί»

Η δικηγόρος της, Βούλα Δημητριάδου, υποστήριξε πως δεν υπάρχει ένδειξη εγκληματικής ενέργειας για τους θανάτους των βρεφών, καθώς δύο προκαταρκτικές έρευνες έχουν καταλήξει ότι οι αιτίες θανάτου οφείλονται σε πνευμονίτιδα και αναπνευστικά προβλήματα.

«Έχουμε δύο προκαταρκτικές εξετάσεις με συμπεράσματα όχι ως προς το υλικό που έχει συλλέξει η προκαταρκτική έρευνα για τους θανάτους των δύο παιδιών της εντολέως μου και μιλαώ για το 19 ημερών και το 2 μηνών εκεί όμως το έχουμε αποκλεισμό εγκληματικών ενεργειών εγκληματικής ενέργειας και έχουμε τη διατύπωση συμπερασμάτων όπου ως αιτίες θανάτου αναφέρονται η πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας που αυτό δεν συνιστά αυτο καθαυτό ένα αίτιο, διότι θα πρέπει να μας πουν τι ακριβώς προκάλεσε την πνευμονίτιδα διότι την πνευμονιτιδα την προκαλούν λοιμώξεις. Άρα, έχουμε ένα μεγάλο κενό εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βούλα Δημητριάδου.

Το Χρονικό των Θανάτων των Βρεφών

Η 24χρονη έχει συνδεθεί με πέντε θανάτους βρεφών, που έχουν προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη. Αναλυτικά, οι περιπτώσεις είναι οι εξής:

  • 06/02/2014: Η αδελφή της, 18 μηνών, λόγω λοίμωξης κατώτερου αναπνευστικού.
  • 04/02/2021: Η κόρη της κουμπάρας της, 6 μηνών, λόγω πνευμονίτιδας.
  • 19/06/2022: Το πρώτο της παιδί, 19 ημερών, λόγω πνευμονίτιδας.
  • 17/10/2023: Το δεύτερο παιδί της, 60 ημερών, από ανακοπή καρδιάς.
  • 05/08/2024: Ο γιος συγκατοίκου της, 15 μηνών, με άγνωστο αίτιο θανάτου.

Αμαλιάδα: Τι είναι ο «θύμος αδένας είχε εικόνα έναστρου ουρανού» στο vεκρόo βρέφος & η ομοιότητα με την Πάτρα

Ο αιφνίδιος θάνατος ενός δεύτερου βρέφους στην Αμαλιάδα άνοιξε νέα παράθυρα στον μυστηρίου της υπόθεσης, αφού ιατροδικαστικές αναφορές υποδεικνύουν πιθανά σημάδια υποξίας. Η παθολογοανατομική έκθεση του βρέφους Μαρία-Φρειδερίκη αποκάλυψε μια παράξενη εικόνα στον θυμό αδένα, που περιείχε έναν «έναστρο ουρανό».

Αναδυόμενα Ευρήματα στην Υπόθεση Θανάτου του Βρέφους: Σημάδια Υποξίας και το «Έναστρος Ουρανός» στον Θύμο Αδένα

Σύμφωνα με ειδικούς, παρότι μόνο του δεν αποτελεί αιτία θανάτου, η καταστροφική αυτή οπτική αναφορά είναι αιρετική και αφορά προηγούμενα, άκρως επιφαινόμενα ευρήματα, όπως εκείνα της Ιρίδας στην Πάτρα. Έτσι, επιβάλλεται και σε αυτή την περίπτωση η προσέγγιση με ανοιχτό μυαλό και ακύρωση προκαταθέσεων μη κοινών χαρακτηριστικών ανάμεσα στις υποθέσεις.

Σχέσεις Θανάτων και Αίτημα για Εκτεταμένη Έρευνα

Οι αρμόδιες αρχές τονίζουν ότι πρέπει να διερευνηθεί ολοκληρωμένα το υλικό και άλλες παρόμοιες υποθέσεις από το παρελθόν. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης είπε ότι η συμβουλή του από τις αρχές έγινε δεκτή και για τον θάνατο του δεύτερου παιδιού της μητέρας Ειρήνης, για τον οποίο αναφέρεται: Το υλικό μας δείχνει τη σημασία τους και το αποτέλεσμα στον δεύτερο άδενα, σχολίασε ρητά: πρόκειται για εναίμικτη αυτοπυρωσική αυτοκάμμωση. Η αστυνομική συνεργασία με τον εισαγγελέα είναι ταραγμένη, με μια ακόμη έως σήμερα λεπτομερή έρευνα και είναι έντονες στα ιατρικά δεδομένα που αφορούν επιληπτικές κρίσεις και αναπνευστική διαταραχή, που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των αιτίων αυτής της τραγικής απώλειας.

Η Σύντομη Ζωή της Μαρίας-Φρειδερίκης: Ένα Ιατρικό Ιστορικό Επιληψίας και Αναπνευστικών Προβλημάτων

Η μικρή Μαρία-Φρειδερίκη κατέληξε στις 17 Οκτωβρίου 2023 στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», αφού είχε ήδη διακομιστεί από το Κέντρο Υγείας Αμαλιάδας και αργότερα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο λόγω επιληπτικών κρίσεων και σοβαρών επεισοδίων απώλειας συνείδησης. Κατά τη νοσηλεία της στην εντατική, η κατάσταση της επιδεινώθηκε, και κατά τη διάρκεια ενός από τα επεισόδια, το βρέφος υπέστη πλήρη αναπνευστική και κυκλοφορική ανεπάρκεια. Η προσπάθεια ανάνηψης με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) δεν είχε αποτέλεσμα, γεγονός που αναδεικνύει τη σοβαρότητα των προβλημάτων υγείας του βρέφους και εντείνει τις ερευνητικές διαδικασίες για τα αίτια του θανάτου του.

Ερωτήματα από τη Διαχείριση Παιδιών της Ειρήνης Μουρτζούκου: Ανεξήγητα Περιστατικά και Ανατριχιαστικές Μαρτυρίες

Με τη δημοσιότητα να ρίχνει φως στις υποθέσεις θανάτου βρεφών, συγγενείς και φίλοι των θανόντων αποκαλύπτουν περιστατικά που γεννούν αμφιβολίες για τη διαχείριση των παιδιών από την Ειρήνη Μουρτζούκου. Μητέρες που άφησαν τα παιδιά τους υπό την επίβλεψή της δηλώνουν ότι τα βρήκαν σε κατάσταση σχεδόν νεκρική. Ειδικά στην περίπτωση της μητέρας που βρήκε το εξάμηνο παιδί της μελανιασμένο και χωρίς σφυγμό, οι γιατροί κατάφεραν να το σώσουν στο παρά πέντε, όμως η διάγνωση αναφέρεται μόνο ως «συγκοπή», χωρίς επιπλέον εξηγήσεις, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η Ειρήνη τα παιδιά.

Ύποπτη Συμπεριφορά και Ιστορικά Θανατηφόρων Επεισοδίων: Ο Θάνατος του Παναγιώτη στην Αμαλιάδα

Ο θάνατος του Παναγιώτη, ενός ακόμη βρέφους που έχασε τη ζωή του υπό τη φροντίδα της Ειρήνης, προσθέτει ένα ακόμη κομμάτι αμφιβολίας. Κατά τις μαρτυρίες, το παιδί παρουσίαζε αδιαθεσία και έκανε εμετό τη νύχτα πριν πεθάνει. Μια ξαδέρφη που μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο θυμάται πως το μωρό ήταν ήδη «χωρίς σημεία ζωής», με τη γλώσσα και τα χείλη του να εμφανίζουν κυάνωση. Το σοκ για την οικογένεια ήταν μεγάλο, με τους συγγενείς να κάνουν λόγο για παρατυπίες και ύποπτα σημάδια γύρω από τα περιστατικά, ειδικά με τη συμπεριφορά της Ειρήνης, η οποία προκάλεσε σοβαρά ερωτήματα στην οικογένεια.

Μαρτυρίες για το Θάνατο ενός Άλλου Βρέφους και Υποψίες για Συγκάλυψη

Σε άλλη περίπτωση, η μητέρα ενός βρέφους που επίσης πέθανε όταν ήταν υπό την επίβλεψη της Ειρήνης, αναφέρει ότι το παιδί της εξέπνευσε υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Όπως αναφέρει η ίδια, το βρέφος παρουσίασε θορυβώδη αναπνοή πριν καταλήξει, ένα μοτίβο που μοιάζει με προηγούμενα περιστατικά. Η κουμπάρα της Ειρήνης μάλιστα αποκάλυψε πως η νεαρή είχε αντιδράσει με απαθή τρόπο μετά τον θάνατο του παιδιού, προχωρώντας σε προκλητική συμπεριφορά που ενίσχυσε τις υποψίες των συγγενών για τις συνθήκες των θανάτων.

Η υπόθεση αυτή με τη διαδοχική απώλεια βρεφών στην Αμαλιάδα, την Πάτρα και την Αχαΐα, φέρνει στο φως ερωτήματα που καλούνται να απαντηθούν από τις αρμόδιες αρχές. Οι ομοιότητες και τα ανεξήγητα περιστατικά υποχρεώνουν τις αρχές να εξετάσουν διεξοδικά κάθε στοιχείο, με τις μαρτυρίες να εντείνουν τις υποψίες και τη σύνδεση μεταξύ των περιστατικών να καθίσταται όλο και πιο έντονη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: