Με 100 ευρώ σε Bitcoins το 2009, σήμερα ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο

November 15, 2024
Αγοράζοντας Bitcoins με 100 ευρώ το 2009, κάποιος θα έγινε από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο σήμερα.

Με 100 ευρώ σε Bitcoins το 2009, σήμερα ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο


Διαφ.

Το Bitcoin (BTC), το πρώτο αποκεντρωμένο κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε για να επιτρέπει τη μεταφορά αξίας μεταξύ χρηστών μέσω του διαδικτύου, έχει αποκτήσει εντυπωσιακή δημοτικότητα, ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων γενεών.

Το Bitcoin ως Ψηφιακό Νόμισμα του Μέλλοντος

Αποτελώντας μια σύγχρονη μορφή ψηφιακού χρήματος, το Bitcoin προσφέρει τη δυνατότητα ασφαλών και άμεσων συναλλαγών χωρίς τη μεσολάβηση τραπεζών ή άλλων παραδοσιακών θεσμών. Καθώς το Bitcoin έχει καταγράψει εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις τα τελευταία χρόνια, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον νέων επενδυτών, οι οποίοι βλέπουν σε αυτό μια ευκαιρία υψηλών κερδών και διαφοροποίησης από τις παραδοσιακές επενδυτικές επιλογές.

Πώς Λειτουργεί το Δίκτυο του Bitcoin

Η λειτουργία του Bitcoin βασίζεται σε ένα αποκεντρωμένο δίκτυο συναλλαγών, όπου κάθε συναλλαγή προστατεύεται από εξελιγμένες κρυπτογραφικές μεθόδους και καταγράφεται σε ένα δημόσιο βιβλίο συναλλαγών γνωστό ως blockchain. Αυτό το blockchain επιτρέπει τη διαφανή και ασφαλή καταγραφή όλων των συναλλαγών και διασφαλίζει ότι τα Bitcoin δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή να αλλοιωθούν παράνομα. Κάθε χρήστης του δικτύου διαθέτει μια μοναδική διεύθυνση, από την οποία μπορεί να πραγματοποιεί μεταφορές ή να δέχεται Bitcoin. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα δεδομένα του Coin Gecko, η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 2.054% τα τελευταία δέκα χρόνια, με μέση ετήσια απόδοση της τάξεως του 25,3%, κάτι που προσφέρει κίνητρα σε όσους επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά του κρυπτονομίσματος.

Η Υποθετική Αξία μιας Επένδυσης το 2009

Το ερώτημα πόσα θα άξιζε μια επένδυση 100 ευρώ σε Bitcoin από το 2009 έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών που θέλουν να εξετάσουν το δυνητικό κέρδος μιας έγκαιρης επένδυσης. Σύμφωνα με το ChatGPT, τον Οκτώβριο του 2009, η αξία του Bitcoin βρισκόταν στα 0,0009 δολάρια ανά μονάδα, καθώς ήταν ακόμη στα αρχικά στάδια της κυκλοφορίας του και σχεδόν άγνωστο. Τότε, 100 ευρώ αντιστοιχούσαν περίπου σε 130 δολάρια, με τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ να είναι περίπου 1 προς 1,3 δολάρια.

Το Εκπληκτικό Κέρδος μιας Πρώιμης Επένδυσης

Με δεδομένη την πρόσφατη αξία του Bitcoin και με τη συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου-ευρώ να είναι περίπου 1 δολάριο προς 0,93 ευρώ, το αποτέλεσμα αυτής της υποθετικής επένδυσης είναι εντυπωσιακό: αν κάποιος επένδυε 100 ευρώ στο Bitcoin το 2009, σήμερα η αξία της επένδυσής του θα ξεπερνούσε τα 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Η τεράστια αυτή απόδοση δείχνει τις δυνατότητες που μπορούν να προκύψουν από επενδύσεις σε πρωτοποριακές καινοτομίες, ειδικά όταν αυτές βρίσκονται σε αρχικά στάδια και το ρίσκο είναι ακόμη υψηλό.

Συμπερασματικά

Η ιστορία του Bitcoin αναδεικνύει πώς μια καινοτόμα τεχνολογία μπορεί να μετατραπεί σε επενδυτική ευκαιρία για όσους έχουν την πρόνοια και την τόλμη να την υποστηρίξουν από την αρχή. Η ταχύτατη άνοδος της αξίας του Bitcoin αποτελεί ένα σημαντικό μάθημα για τη φύση των επενδύσεων και των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων, ενώ υπενθυμίζει ότι οι επιλογές στις αρχές μιας επενδυτικής τάσης μπορεί να είναι καταλυτικές για μελλοντικά κέρδη.

Σαλβαδόρ:Η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθετεί το bitcoin ως επίσημο νόμισμα

Το Σαλβαδόρ έγινε σήμερα η πρώτη χώρα που υιοθετεί το bitcoin ως νόμιμο χρήμα, ένα πείραμα στον πραγματικό κόσμο που οι υποστηρικτές του λένε ότι θα μειώσει τα κόστη προμηθειών για δισεκατομμύρια δολάρια που στέλνονται από το εξωτερικό, όμως επικριτές προειδοποίησαν ότι μπορεί να πυροδοτήσει ξέπλυμα χρημάτων.

Η αλλαγή σημαίνει πως οι επιχειρήσεις θα δέχονται πληρωμές σε bitcoin μαζί με το αμερικανικό δολάριο, που είναι το επίσημο νόμισμα του Σαλβαδόρ από το 2001 και θα παραμείνει νόμιμο χρήμα.

Ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε, ο οποίος προώθησε την υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος και του ψηφιακού χρήματος, λέει ότι θα βοηθήσει τους Σαλβαδοριανούς να εξοικονομήσουν κάπου 400 εκατομμύρια δολάρια που, σύμφωνα με κυβερνητικούς υπολογισμούς, δαπανώνται ετησίως για προμήθειες από εμβάσματα.

Ο 40χρονος πρόεδρος είναι δημοφιλής στον λαό αλλά οι επικριτές του, περιλαμβανομένης της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τον κατηγορούν ότι διαβρώνει τη δημοκρατία.

Οι σκεπτικιστές λένε ότι το bitcoin μπορεί να αυξήσει τους κανονιστικούς και χρηματοπιστωτικούς κινδύνους για την κεντροαμερικανική χώρα και δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Σαλβαδοριανοί είναι επιφυλακτικοί λόγω της μεταβλητότητας του κρυπτονομίσματος, το οποίο μπορεί να χάσει αξία εκατοντάδων δολαρίων μέσα σε μία ημέρα.

Για να προθερμάνει ένα επιφυλακτικό κοινό, ο Μπουκέλε υποσχέθηκε σε κάθε πολίτη 30 δολάρια σε bitcoin αν εγγραφούν σε ένα κυβερνητικό ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Πριν από την υιοθέτησή του, το Σαλβαδόρ αγόρασε 400 bitcoin, είπε ο Μπουκέλε, βοηθώντας την τιμή του νομίσματος να ξεπεράσει τα 52.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Μάιο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το πορτοφόλι δεν είχε εμφανιστεί στις πλατφόρμες φόρτωσης των Apple, Gooogle και Huawei, οδηγώντας σε μια σειρά τουίτ από τον Μπουκέλε, μεταξύ των οποίων και ένα με κόκκινο από θυμό πρόσωπο.

Κυκλοφορήστε το(ν) @Apple @Gooogle και @Huawei, έγραψε ο Μπουκέλε. Το πορτοφόλι ήταν αργότερα διαθέσιμο από τη Huawei.

Μερικοί πολίτες είναι αισιόδοξοι.

Θα είναι ωφέλιμο.. έχουμε μέλη της οικογένειάς μας στις Ηνωμένες Πολιτείες και μπορούν να στέλνουν χρήματα χωρίς κόστος, ενώ οι τράπεζες χρεώνουν, δήλωσε η Ρέινα Ισαμπέλ Αγκίιάρ, ιδιοκτήτρια καταστήματος στην El Zonte Beach, περίπου 49 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ.

Γνωστή ως παραλία bitcoin, η πόλη Ελ Σόντε φιλοδοξεί να γίνει μία από τις πρώτες οικονομίες bitcoin στον κόσμο.

Ενόψει της υιοθέτησης του bitcoin, η κυβέρνηση εγκατέστησε ΑΤΜ που θα επιτρέπουν τη μετατροπή bitcoin σε δολάρια και αναλήψεις χωρίς προμήθεια από το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, που αποκαλείται Chivo.

O Μπουκέλε προσπάθησε χθες, Δευτέρα, να μετριάσει τις προσδοκίες για γρήγορα αποτελέσματα και ζήτησε υπομονή.

Όπως όλες οι καινοτομίες, η διαδικασία bitcoin του Σαλβαδόρ έχει μια καμπύλη μάθησης. Κάθε δρόμος για το μέλλον είναι όπως αυτός και δεν θα γίνουν όλα μέσα σε μια μέρα ή σε ένα μήνα, είπε στο Twitter.

Το κρυπτονόμισμα είναι πολύ ασταθές, φθάνοντας τα 64.000 δολάρια τον Απρίλιο και πέφτοντας σχεδόν σε χαμηλό 30.000 δολαρίων τον Μάιο φέτος.

Η υιοθέτηση του bitcoin ως νόμιμου νομίσματος μαζί με το αμερικανικό δολάριο έχει θολώσει την προοπτική καθώς το Σαλβαδόρ επιδιώκει ένα ποσό που υπερβαίνει το ένα δισεκ. δολάρια για χρηματοδότηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αναλυτές φοβούνται πως η υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος θα μπορούσε να πυροδοτήσει ξέπλυμα χρημάτων σε μια χώρα με σοβαρά προβλήματα κυβερνητικής διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Μπουκέλε έχει υποσχεθεί ότι θα καταπολεμήσει τη διαφθορά όμως η κυβέρνηση Μπάιντεν έθεσε πρόσφατα κάποιους από τους στενούς συμμάχους της σε μια μαύρη λίστα διαφθοράς.

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, έχει πάρει τον έλεγχο όλων σχεδόν των μοχλών της εξουσίας. Την περασμένη εβδομάδα ανώτατοι δικαστές που διορίστηκαν από τους συμμάχους του αποφάσισαν ότι μπορεί να εκτίσει και δεύτερη θητεία.

Μετά την έγκριση του νόμου για το bitcoin, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Σαλβαδόρ, ενώ τα ομόλογα της χώρας σε δολάρια βρέθηκαν επίσης υπό πίεση.

Όμως ο Μπουκέλε, που δεν αποφεύγει την αντιπαράθεση, χθες έκανε ριτουίτ σε ένα βίντεο που δείχνει το πρόσωπό του πάνω σε εκείνο του ηθοποιού Τζέιμι Φοξ από μια σκηνή της ταινίας “Django, ο τιμωρός” του Κουέντιν Καραντίνο για τη δουλεία στις ΗΠΑ. Το βίντεο δείχνει τον Μπουκέλε να μαστιγώνει έναν δουλέμπορο που φέρει το έμβλημα του ΔΝΤ το πρόσωπό του.

Αργότερα ο Μπουκέλε διέγραψε το ριτουίτ.

Στο δικό του τουίτ ο Μπουκέλε έγραψε: Πρέπει να σπάσουμε τα παραδείγματα του παρελθόντος. Το Σαλβαδόρ έχει το δικαίωμα να προχωρήσει προς τον πρώτο κόσμο


Πηγή

Διαβάστε επίσης: