Φώναξαν τη μητέρα στο σχολείο γιατί η κόρη της χτύπησε έναν συμμαθητή της – Η απάντησή της αποστόμωσε τους καθηγητές

November 17, 2024
Καλέσανε τη μητέρα στο σχολείο επειδή η κόρη της χτύπησε έναν συμμαθητή της – Η απάντησή της έκανε τους καθηγητές να νιώσουν άβολα.

Φώναξαν τη μητέρα στο σχολείο γιατί η κόρη της χτύπησε έναν συμμαθητή της – Η απάντησή της αποστόμωσε τους καθηγητές


Διαφ.

Κανένας γονιός δεν επιθυμεί να λάβει κλήση από το σχολείο ενημερώνοντάς τον ότι το παιδί του επιτέθηκε σε έναν συμμαθητή του. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται από την παρακάτω ιστορία, τα πράγματα σπάνια είναι απλά ή μονοδιάστατα. Μια 17χρονη μαθήτρια επιτέθηκε σε συμμαθητή της, γεγονός που οδήγησε στη διαβίβαση κλήσης στη μητέρα της για να παρευρεθεί στο σχολείο.

Η αντίδραση της μητέρας στην ιστορία άφησε τον δάσκαλο άφωνο.

Αν και ένα κορίτσι έχει πράγματι επιδείξει βίαιη συμπεριφορά προς έναν άλλο μαθητή, η συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύπτει ότι υπάρχουν δύο όψεις στην ίδια ιστορία.

Η μητέρα έλαβε κλήση από τον δάσκαλο της κόρης της και ακολούθησε η παρακάτω συζήτηση:

Δάσκαλος: Είμαι ο δάσκαλος από το σχολείο της κόρης σας. Έχει γίνει ένα περιστατικό και θέλουμε να έρθετε.

Μητέρα: Χτύπησε ή είναι άρρωστη; Δεν μπορείτε να περιμένετε λίγο; Η βάρδια μου τελειώνει σε 2 ώρες.

Δάσκαλος: Η κόρης σας χτύπησε έναν άλλο μαθητή. Προσπαθούμε να σας βρούμε εδώ και 45 λεπτά. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση.

Η μητέρα πήγε στο σχολείο και βρέθηκε στο γραφείο του διευθυντή, όπου συνάντησε την κόρη της, τον δάσκαλό της κόρης της, τον διευθυντή, ένα αγόρι με αιμόφυρτη μύτη και τους γονείς του.

Τα όσα δήλωσε η μητέρα ότι υπόθηκαν:

Διευθυντής: Πολύ ευγενικό από εσάς που τελικά εμφανιστήκατε!

Μητέρα: Συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά είμαι νοσοκόμα και είχα ένα βαρύ περιστατικό που δεν μπορούσα να αφήσω έτσι απλά. (Αφού ντράπηκε λίγο, μου είπε τι συνέβη: το αγόρι πείραζε το σουτιέν της κόρης μου και εκείνη του έριξε δύο μπουνιές. Μου φάνηκε όμως πως ήταν περισσότερο θυμωμένοι με την κόρη μου παρά με το αγόρι.)

Μητέρα: Και δηλαδή θέλατε να ξέρετε εάν έχω σκοπό να κάνω μήνυση στο αγόρι για σεξουαλική επίθεση προς την κόρη μου και προς το σχολείο που δεν το σταμάτησε;

Δάσκαλος: Δεν νομίζω ότι ήταν τόσο σοβαρό.

Διευθυντής: Ας μην υπερβάλλουμε. Νομίζω έχετε χάσει το νόημα.

(Η μητέρα του αγοριού άρχισε να κλαίει. Γύρισα τότε προς την κόρη μου για να μάθω τι ακριβώς συνέβη.)

Κόρη: Μου πείραζε συνεχώς το σουτιέν. Του είπα να το σταματήσει αλλά δεν το έκανε. Έτσι είπα στην δάσκαλό μου και αυτός μου είπε να τον αγνοήσω. Εκείνος όμως το έκανε πάλι και μου το ξεκούμπωσε. Τότε τον χτύπησα και σταμάτησε.

(Γύρισα προς τον καθηγητή)

Μητέρα: Τον άφησες να το συνεχίσει; Γιατί δεν τον σταμάτησες; Έλα εδώ και άσε με να ακουμπήσω το παντελόνι σου.

Δάσκαλος: Τι; Όχι!

Μητέρα: “Σου φαίνεται ακατάλληλο; Γιατί δεν πας να τραβήξεις το σουτιέν της μητέρας του παιδιού; Ή το δικό μου; Νομίζεις πως επειδή είναι παιδιά είναι αστείο;

Διευθυντής: Κυρία μου με όλο το θάρρος, η κόρη σας χτύπησε ένα άλλο παιδί.

Μητέρα: Όχι. Υπερασπίστηκε τον εαυτό της ενάντια σε μία σεξουαλική επίθεση από έναν άλλο μαθητή. Κοιτάξτε τους. Το αγόρι είναι διπλάσιο από την κόρη μου σε μέγεθος. Πόσες φορές δηλαδή θα έπρεπε να τον αφήσει να την ακουμπήσει; Εάν το άτομο που πρέπει να την προσέχει και να την προστατεύει δεν ενδιαφέρεται, τι έπρεπε να κάνει; Της τράβηξε τόσο δυνατά το σουτιέν που βγήκε.

(Η μητέρα του αγοριού συνεχίζει να κλαίει και ο πατέρας φαίνεται θυμωμένος και ντροπιασμένος. Ο δάσκαλος δεν με κοιτάει πια. Κοιτάω τον διευθυντή.)

Μητέρα: Την παίρνω σπίτι. Πιστεύω το αγόρι πήρε το μάθημά του. Ελπίζω να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο, όχι μόνο στην κόρη μου αλλά σε κανένα άλλο κορίτσι. Θα αναφέρω το περιστατικό και εάν αφήσετε αυτό το αγόρι να ακουμπήσει ξανά την κόρη μου θα σας κάνω καταγγελία για σεξουαλική επίθεση. Με καταλάβατε;

Θεωρείτε ότι η αντίδραση αυτής της μητέρας ήταν η κατάλληλη;

Διπλή τραγωδία: 17χρονη μαθήτρια λυκείου πήδηξε στο κενό και σκότωσε γυναίκα που περνούσε από κάτω

Στην Ιαπωνία μια ακόμη μαθήτρια βάζει τέλος στη ζωή της με το συγκεκριμένο πρόβλημα να μεγαλώνει όλο και περισσότερο, καθώς μόνο την περασμένη χρονιά την ίδια μοίρα είχαν κι άλλοι 513 ανήλικοι.

Πιο αναλυτικά διπλή τραγωδία σημειώθηκε στην Ιαπωνία, όταν μία μαθήτρια αυτοκτόνησε, πέφτοντας από το μπαλκόνι της και σκοτώνοντας παράλληλα μια περαστική γυναίκα.

Διπλή τραγωδία στην Ιαπωνία: Μαθήτρια αυτοκτόνησε και σκότωσε μια περαστική γυναίκα

width=2048

Πέρυσι, 513 ανήλικοι αυτοκτόνησαν στην Ιαπωνία, με τα προβλήματα στο σχολικό περιβάλλον να αναφέρονται ως ο συνηθέστερος παράγοντας.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, όταν μια έφηβη κοπέλα πήδηξε στο κενό θέλοντας να βάλει τέλος στη ζωή της και τραυμάτισε θανάσιμα μια γυναίκα που περνούσε από κάτω.

Σύμφωνα με το BBC, η 17χρονη μαθήτρια λυκείου πήδηξε από την οροφή ενός κτιρίου σε μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή, χτυπώντας μια 32χρονη γυναίκα που είχε βγει βόλτα με τις φίλες της το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι δύο τους μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο γύρω στις 18:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας), όπου το κορίτσι πέθανε μια ώρα αργότερα, ενώ λίγη ώρα μετά κατέληξε και η 32χρονη.

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, περισσότεροι αυτόχειρες κάτω των 18 ετών στην Ιαπωνία βάζουν τέλος στη ζωή τους την 1η Σεπτεμβρίου – λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου – συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη ημέρα.

Πέρυσι, 513 ανήλικοι αυτοκτόνησαν στην Ιαπωνία, με τα προβλήματα στο σχολικό περιβάλλον να αναφέρονται ως ο συνηθέστερος παράγοντας.

Οι μαθητές που δεν θέλουν να επιστρέψουν στο σχολείο είναι γνωστοί ως φουτόκο ή άνθρωποι που δεν πηγαίνουν στο σχολείο. Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους αυτά τα άτομα αποφεύγουν το σχολείο περιλαμβάνουν οικογενειακά προβλήματα, προσωπικές διαφορές με φίλους και εκφοβισμό, σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα του ιαπωνικού υπουργείου Παιδείας.

Τα τελευταία χρόνια, οι τοπικές αρχές και τα ΜΜΕ έχουν προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μαθητές αυτή την εποχή. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιαπωνίας, NHK, για παράδειγμα, οργάνωσε μια εκστρατεία στο Twitter με τίτλο τη νύχτα της 31ης Αυγούστου.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό στη Γιοκοχάμα θυμίζει μια παρόμοια τραγωδία το 2020, όταν ένας 17χρονος πήδηξε από την οροφή ενός εμπορικού κέντρου, σκοτώνοντας μια 19χρονη φοιτήτρια σε μια πολυσύχναστη συνοικία της Οσάκα.

Σε εκείνη την περίπτωση, το αγόρι κατηγορήθηκε μετά θάνατον για ανθρωποκτονία, πράγμα που σήμαινε ότι η οικογένειά του όφειλε αποζημίωση στην οικογένεια του θύματος που σκότωσε. Ωστόσο, η κατηγορία αποσύρθηκε λίγο αργότερα.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν επισημάνει καμία υπαιτιότητα όσον αφορά τους θανάτους του Σαββατόβραδου.

Ενώ το ποσοστό αυτοκτονιών στην Ιαπωνία μειώνεται σιγά-σιγά μεταξύ του γενικού πληθυσμού, αυξάνεται μεταξύ των νέων Ιαπώνων. Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα της G7 όπου η αυτοκτονία είναι η κύρια αιτία θανάτου για τους εφήβους.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: