Δεν είχαμε ιδέα: Τόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, ανάλογα με την ηλικία μας – Καμία σχέση με ο,τι πιστεύαμε
Ο βραδινός ύπνος είναι απαραίτητος για όλους τους ανθρώπους και ανάλογα την ηλικία που έχει ο καθένας, εξαρτώνται και οι ώρες που πρέπει να αναπαυόμαστε τη νύχτα.
Το Ινστιτούτο Ύπνου ανακοίνωσε πόσο πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, ανάλογα με την ηλικία που έχουμε.
Πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα, αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι περνούν το ένα τρίτο της ζωής τους κοιμισμένοι, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρέπει να κοιμόμαστε γύρω στις 8 ώρες κάθε βράδυ.
Ωστόσο, ο μέσος όρος δεν αντιπροσωπεύει όλους τους ανθρώπους και πολλοί είναι εκείνοι που δεν κοιμούνται όσο χρειάζονται πραγματικά.
Απαραίτητος ο βραδινός ύπνος για τη σωματική και ψυχική υγεία
Είναι κακό για την πνευματική και σωματική υγεία, εάν δεν κοιμόμαστε αρκετά μέσα στη νύχτα. Έρευνες δείχνουν πως όσοι κοιμούνται λιγότερες από 7 ώρες τη μέρα, είναι πιο αργοί στην αντίδρασή τους και με τον καιρό αναπτύσσουν προβλήματα στην υγεία τους, όπως διαβήτη, παχυσαρκία και άλλες διαταραχές.
Μάλιστα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πιο σύντομα από αυτούς που κοιμούνται 8 ή περισσότερες ώρες κάθε νύχτα, αλλά κάθε ηλικία έχει διαφορετικές ανάγκες σε ύπνο.
Οι ώρες του βραδινού ύπνου ανάλογα με την ηλικία
Πόσες ώρες περίπου πρέπει να κοιμόμαστε κάθε νύχτα, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ύπνου:
0-3 μηνών – Μεταξύ 14 και 17 ώρες τη μέρα
4-11 μηνών – 12 με 15 ώρες
1-2 χρονών – 11 με 14 ώρες
3-5 χρονών – 10 με 13 ώρες
6-12 χρονών – 9 με 11 ώρες
13-17 χρονών – 8 με 10 ώρες
18-25 χρονών – 7 με 9 ώρες
26-64 χρονών – 7 με 9 ώρες
65 + χρονών – 7 με 8 ώρες
Βραδινός ύπνος: Οι ειδικοί μίλησαν: Τι δεν πρέπει ποτέ να κάνετε 2 ώρες πριν για τον πιο ξεκούραστο και βαθύ ύπνο
Ένας ξεκούραστος ύπνος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσει μία μέρα και ένας ειδικός σε θέματα ύπνου αποκάλυψε τι πρέπει να αποφύγει κάποιος, για να κοιμάται καλύτερα τη νύχτα.
Τέσσερις συμβουλές για ξεκούραστο ύπνο
Ξεκούραστος ύπνος με τέσσερις συμβουλές
Ο καφές πρέπει να καταναλώνεται μόνο το πρωί, καθώς η διεγερτική δράση της καφεΐνης μπορεί να διαρκέσει έως και έξι ώρες, οπότε είναι καλύτερο να αποφευχθεί ο καφές μετά τις 3 το μεσημέρι.
Το αλκοόλ μειώνει την ποιότητα του ύπνου και η τακτική κατανάλωσή του μπορεί επίσης να οδηγήσει σε άπνοια ύπνου, μια κατάσταση κατά την οποία η αναπνοή σταματά επανειλημμένα κατά τη διάρκεια του ύπνου, λόγω των χαλαρών μυών του λαιμού και της γλώσσας, που εμποδίζουν τον αεραγωγό.
Επιτακτικής σημασίας είναι η αποφυγή της χρήσης τηλεφώνου, τουλάχιστον μία ώρα πριν από τον ύπνο, καθώς το φως που εκπέμπεται από μια τέτοια συσκευή, μπορεί να επηρεάσει τον φυσικό κύκλο ύπνου του σώματός, καθιστώντας δυσκολότερο τον ύπνο.
Πηγή