Ανατροπή με τον θάνατο του Μανούσου Μανουσάκη: Από αυτό πεθανε τελικά, το αποκάλυψε η γυναίκα του πριν λίγο
Ο Μανούσος Μανουσάκης έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, χθες, Τετάρτη, το βράδυ, από οξεία λευχαιμία, όπως αποκάλυψε η σύζυγός του.
Η αιτία θανάτου του Μανούσου Μανουσάκη
Σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Υγεία», λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, με τη γυναίκα του να υπογραμμίζει, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σήμερα, ότι ο σκηνοθέτης έπασχε από οξεία λευχαιμία και η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο Μανούσος Μανουσάκης δεν πίστευε ότι έρχεται το τέλος του
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε με τρεμάμενη φωνή «ο άνδρας μου έφυγε από οξεία λευχαιμία. Ραγδαία. Μέχρι την τελευταία στιγμή ο Μανούσος ήταν παρέα μου. Και είναι παρέα μου. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Πρόλαβα να τον χαιρετήσω… Δεν το πίστευε ότι έρχεται το τέλος του».
Ο παρουσιαστής του “Πρωινού” δεν θέλησε να κάνει καμία άλλη ερώτηση και πέρασε σε διαφημιστικό διάλειμμα.
Στο μεταξύ, μιλώντας στον ALPHA και στην εκπομπή “Super Κατερίνα”, η σύζυγος του σκηνοθέτη επεσήμανε «σας ευχαριστώ για τα συλλυπητήρια. Όντως (σ.σ. είχα μία ευτυχισμένη ζωή δίπλα του και τον λάτρεψα)».
Πέθανε ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης
Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν με προβλήματα υγείας.
Ο Μανούσος Μανουσάκης άρχισε να εργάζεται αρχικά στον κινηματογράφο στις αρχές της δεκαετίας του 1970…
Θλίψη σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ο αγαπημένος σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.
Ο σκηνοθέτης που είχε βάλει την υπογραφή του σε τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες,
Ποιος ήταν ο Μανούσος Μανουσάκης
Ο Μανούσος Μανουσάκης γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου (London Film School) στην Αγγλία. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ξεκίνησε να εργάζεται αρχικά στον κινηματογράφο.
Μία από τις πρώτες του δουλειές ήταν η ταινία Βαρθολομαίος το 1973. Στην ταινία αυτή είχε τριπλό ρόλο καθώς έγραψε το σενάριο και έκανε την σκηνοθεσία και την παραγωγή αυτής. Η ταινία απέσπασε ειδική μνεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαν Ρέμο του 1973, αλλά στην Ελλάδα απαγορεύτηκε από τη χούντα, η ταινία αυτή προβλήθηκε και σε κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης το 1973 (οδός Βασ. Όλγας και οδός Μαρτίου), οι ηθοποιοί στο σύνολό τους σχεδόν ήταν κάτοικοι του Χιλιομοδίου Κορίνθιας, επίσης στην είσοδο του κινηματογράφου υπήρχε αστυνομικός της χούντας. Ακολούθησαν κι άλλες κινηματογραφικές παραγωγές όπως το Άρχοντες το 1978, Η σκιάχτρα το 1985 ενώ συμμετείχε στις ταινίες Σουβλίστε τους! Έτσι θα πάρουμε το κουραδόκαστρο και Το τραγούδι της επιστροφής, όπου είχε παρουσία ως ηθοποιός. Στα μέσα τις δεκαετίας του 1980 έκανε τα πρώτα του βήματα ως σκηνοθέτης τηλεοπτικών σειρών. Πιο συγκεκριμένα ανέλαβε την σκηνοθεσία των σειρών: Καλλικαντζαροδουλειές (1985-1986), Μικρογραφίες (1986-1987) και Τα καλύτερά τους χρόνια (1989).
Το όνομά του έχει συνδυαστεί με τη σκηνοθεσία και παραγωγή ελληνικών τηλεοπτικών σειρών στην ιδιωτική τηλεόραση από τις αρχές του 1990 μέχρι σήμερα. Οι δραματικές σειρές οι οποίες σκηνοθέτησε βασίζονται σεναριακά σε απαγορευμένους έρωτες, ενώ κάποιες από αυτές («Ψίθυροι καρδιάς», «Άγγιγμα ψυχής», «Μη μου λες αντίο», «Η αγάπη ήρθε από μακριά») θεωρούνται από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.
Στον κινηματογράφο έχει υπογράψει σκηνοθετικά τις ταινίες «Παραλάβατε διορισμόν» το 1996, «Κόκκινος δράκος» το 1998 και «Ουζερί Τσιτσάνης» το 2015.
Πηγή