Κλειστά σχολεία: Τριήμερο για εκπαιδευτικούς και μαθητές την επόμενη εβδομάδα
Κλειστά τα σχολεία σε δύο περιοχές της Ελλάδας, την προσεχή Δευτέρα, με την εκπαιδευτική κοινότητα να απολαμβάνει ακόμη ένα τριήμερο, πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Κλειστά σχολεία λόγω της Αγίας Αικατερίνης
Ειδικότερα, μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, που κλείνουν τα σχολεία, δεν υπάρχει άλλη αργία, εκτός από δύο περιοχές που γιορτάζουν τον πολιούχο της πόλης τους.
Κλείσιμο σχολείων σε δύο περιοχές της χώρας
Η γιορτή της Αγίας Αικατερίνης τιμάται στις 25 Νοεμβρίου, που φέτος πέφτει Δευτέρα και έτσι στην Κατερίνη και τη Σητεία τα παιδιά και οι δάσκαλοί τους θα καθίσουν τριήμερο.
Οι μαθητές των περιοχών που έχουν ως πολιούχο την Αγία Αικατερίνη, θα πάνε σχολείο την Τρίτη 26 Νοεμβρίου.
Η σχολική αργία λόγω του πολιούχου, καλύπτει και τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τα οποία δεν θα λειτουργήσουν.
Να σημειωθεί ότι ένα ακόμη τριήμερο πριν τα Χριστούγεννα θα απολαύσει και η εκπαιδευτική κοινότητα του Βόλου, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, καθώς πολιούχος της πόλης είναι ο Άγιος Νικόλαος.
Δραματική προειδοποίηση δημάρχων για τις πλημμύρες στην Αττική – Τουλάχιστον 3 σχολεία χτισμένα σε ρέματα – Ανησυχούν οι κάτοικοι
Στο τεράστιο πρόβλημα με τα μπαζωμένα ρέματα αναφέρθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αλλά και ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, Ιωάννης Τομπούλογλου.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία σχολεία σε περιοχές της Αθήνας που είναι χτισμένα είτε επάνω, είτε πολύ κοντά σε ρέματα. Πρόκειται για το 2ο Δημοτικό Σχολείο στο Παγκράτι, το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο στη Νέα Ιωνία και το 7ο Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τους γονείς των μαθητών στα συγκεκριμένα σχολεία να εκφράζουν την ανησυχία τους για το τι θα συμβεί σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων, που μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες πλημμύρες.
Δούκας: “Πεπαλαιωμένο το δίκτυο υδάτων”
“Είναι μεγάλο το πρόβλημα” είπε ο κ. Δούκας στην παρέμβασή του στην εκπομπή “Πρόσωπο με Πρόσωπο” με τον Νίκο Χατζηνικολάου, καθώς όπως τόνισε το δίκτυο των υδάτων του δήμου έχει δημιουργηθεί με δεδομένα της δεκαετίας του ’60.
Όπως είπε, χρειάζεται μια πολύ μεγάλη και συντονισμένη διαχείριση για το θέμα των μπαζωμένων ρεμάτων, τα οποία χαρακτήρισε ως τις “φυσικές υδρορροές” του περιβάλλοντος. Αναφερόμενος στη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και το επίπεδο στο οποίο αυτή βρίσκεται, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι πρέπει να γίνει μια μελέτη που να περιλαμβάνει τα θέματα αυτά. “Τα αντιπλημμυρικά έργα που κάνει μεμονωμένα ο δήμος Αθηναίων είναι μικρής κλίμακας”, τόνισε.
Τομπούλογλου: “Υπάρχει φόβος – Έχουμε δοκιμαστεί στο παρελθόν”
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, Ιωάννης Τομπούλογλου, είπε ότι η προετοιμασία που κάνει ο δήμος του θεωρεί ότι θα είναι επαρκής σε περίπτωση που υπάρξουν φυσιολογικά καιρικά φαινόμενα. Τόνισε, όμως, ότι σε περίπτωση που υπάρξουν έντονες βροχοπτώσεις υπάρχει φόβος, λόγω της ύπαρξης του ρέματος του Ποδονίφτη.
“Έχει δοκιμαστεί η περιοχή μας στο παρελθόν”, είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη μάντρα του τοπικού κοιμητηρίου που κατέρρευσε σε προηγούμενη πλημμύρα, με αποτέλεσμα οι νεκροί να ξεβράζονται στην Αίγινα, όπως είπε. “Είναι μεγάλος ο φόβος και η αγωνία για το τι μπορεί να συμβεί”, ανέφερε ο. Τομπούλογλου που στάθηκε στο ότι πρέπει άμεσα να γίνει μια αυτοψία στην περιοχή.
Παράλληλα, στάθηκε στο αντιπλημμυρικό έργο της Σκρα που έχει ξεμπλοκαριστεί και είναι σε εξέλιξη, όμως τόνισε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο ζήτημα του Κηφισού.
Πηγή