Τραγανοί από έξω, αφράτοι και βουτυρένιοι από μέσα: Οι κουραμπιέδες του Άκη και το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους
Διαφ.
Εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες χωρίς μίξερ από τον Άκη Πετρετζίκη!
Ακολουθήστε αυτή τη γρήγορη και απλή συνταγή για κουραμπιέδες που θα σας ενθουσιάσει, χωρίς την ανάγκη χρήσης μίξερ!
Υλικά:
150 γρ. αμύγδαλα, ωμά
250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. άχνη ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. ανθόνερο
2 κ.σ. κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
Σερβίρισμα:
1 κ.σ. ανθόνερο
150 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 15-20 λεπτά να καβουρδιστούν.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Κόβουμε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Εναλλακτικά τα σπάμε σε γουδί ή σε ένα μιξεράκι.
- Βάζουμε σε άλλο μπολ το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
- Σε τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε στο μπολ με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το ανθόνερο, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε κουραμπιέδες των 25 γρ. και μεταφέρουμε σε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
- Με το δάχτυλό μας, πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια του κουραμπιέ.
- Ψήνουμε 20 λεπτά το κάθε ταψί, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ραντίζουμε με ανθόνερο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Απολαύστε τους υπέροχους κουραμπιέδες σας με τον πιο απλό τρόπο!
Δείτε περισσότερα στο akispetretzikis.com
Ρεκόρ κοινοποιήσεων ο Πετρετζίκης: Είπε το μυστικό στη συνταγή για μελομακάρονα και κουραμπιέδες και… τρέμουν οι ζαχαροπλάστες
Πηγή