Δεν είχαμε ιδέα: Να Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε 2 μανταρίνια καθημερινά
Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε μανταρίνια κάθε μέρα
Ένα από τα αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων αυτή την εποχή του χρόνου, είναι με διαφορά το μανταρίνι.
Μερικοί άνθρωποι μάλιστα αγαπούν τόσο πολύ τα μανταρίνια που τα καταναλώνουν καθημερινά και σε μεγάλες ποσότητες. Τι συμβαίνει όμως στο σώμα μας αν καταναλώνουμε συχνά και τακτικά αυτό το φρούτο και αποφασίσουμε να το κάνουμε συνήθεια στη διατροφή μας; Ακολουθούν όλες οι επιδράσεις που μπορεί να έχει στον οργανισμό μας.
Οι ιδιότητες των μανταρινιών
Όταν μιλάμε για μανταρίνια, αναφερόμαστε σε ένα φρούτο που αισθητικά θυμίζει το πορτοκάλι, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρότερο σε μέγεθος. Η συγκεκριμένη ποικιλία είναι πολύ μικρότερη από το πορτοκάλι και προέρχεται από την Κίνα πριν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο χάρη στους πολυάριθμους εμπόρους του κλάδου. Πρόκειται για ένα τυπικό χειμερινό φρούτο που επιλέγεται όχι μόνο για την έντονη γεύση του, αλλά και για την παρουσία πολυάριθμων συστατικών που μπορούν να κάνουν πραγματικά καλό στην υγεία μας.
Πράγματι, το μανταρίνι περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών, μεταξύ των οποίων η βιταμίνη C, γνωστή για τις ευεργετικές της επιδράσεις, ιδίως στο ανοσοποιητικό σύστημα. Φαίνεται επίσης ότι το μανταρίνι είναι εξαιρετικά καλό στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και στην εκμηδένιση όλων εκείνων των παραγόντων που μπορεί να σχετίζονται με την αναιμία, καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου και πολλά χρήσιμα μέταλλα. Αυτό το φρούτο έχει πολύ λίγα λιπαρά και είναι σε θέση να καταπολεμήσει πολλά βακτήρια, εξασφαλίζοντας τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού.
Τι συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε μανταρίνια κάθε μέρα
Όπως θα μπορούσαμε κάλλιστα να δούμε, υπάρχουν πράγματι πολλά οφέλη που σχετίζονται με την κατανάλωση μανταρινιών, αλλά θα ισχύει το ίδιο αν καταναλώνουμε το εν λόγω προϊόν πολύ συχνά; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι στην πραγματικότητα πολύ απλή, καθώς τα μανταρίνια είναι ένα εξαιρετικό φρούτο και επομένως μπορούν να καταναλωθούν χωρίς πολλά προβλήματα. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι:
- Δεν πρέπει να υπερβάλλετε στις δόσεις.
- Μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα με την ηπατική λειτουργία
- Πρέπει να δίνεται προσοχή σε όσους πάσχουν από διαβήτη
Η καθημερινή κατανάλωση μανταρινιών δεν είναι επιβλαβής, αλλά μόνο αν τηρείτε την επιτρεπόμενη ποσότητα, δηλαδή περίπου δύο μανταρίνια την ημέρα και αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο φρούτο έχει μάλλον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, θα μπορούσε να κάνει σοβαρή ζημιά σε όποιον πάσχει από διαβήτη, καθώς ο χυμός του φρούτου είναι πράγματι πολύ ζαχαρούχος.
Φαίνεται, εξάλλου, ότι η υπερβολική κατανάλωση μανταρινιών μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του ήπατος, καθώς απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματος ορισμένες ουσίες που δεν είναι πολύ συμβατές με το όργανο αυτό. Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου αυτούς τους μικρούς κανόνες, καθώς δεν είναι επιβλαβές να καταναλώνετε μανταρίνια, αλλά πάντα με συνειδητό και περιορισμένο τρόπο.
Τρουφάκια λευκής σοκολάτας με μανταρίνι: Με μόνο 6 υλικά ο Άκης μας δείχνει πως θα μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα
Τα τρουφάκια λευκής σοκολάτας με μανταρίνι, είναι μια συνταγή που αρκετοί αναζητούν στο διαδίκτυο.
Παρακάτω, θα δείτε ότι ο Άκης Πετρετζίκης με μόνο έξι υλικά μας δείχνει πως θα μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα, φτιάχνοντας λαχταριστά τρουφάκια λευκής σοκολάτας με μανταρίνι.
Με 6 μόνο υλικά μπορείτε να φτιάξετε για εσάς και τους αγαπημένους σας τις πιο απολαυστικές, γλυκιές μπουκίτσες.
Δείτε παρακάτω την συνταγή και πώς θα φτιάξετε τρουφάκια λευκής σοκολάτας με μανταρίνι
- 80 γρ βούτυρο
- 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- ξύσμα από 2-3 μανταρίνια Χίου
- Πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
- 250 γρ λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 50 γρ άχνη ζάχαρη ή επιπλέον λευκή σοκολάτα για το τελείωμα
Μέθοδος εκτέλεσης
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε σιγανή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο πλάι.
- Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα λιώνουμε τη σοκολάτα. Αυτό είναι προτιμότερο να το κάνουμε σε μπενμαρί και σε πολύ χαμηλή φωτιά. Το νερό στο μπεν μαρί πρέπει ίσα ίσα να κοχλάζει και το σκεύος στο οποίο έχουμε τη σοκολάτα θα πρέπει να είναι αρκετά ψηλότερα από την επιφάνεια του νερού. Γενικά η λευκή σοκολάτα κόβει ΠΟΛΥ εύκολα και θέλει ιδιαίτερη μεταχείρηση. Οπότε, παίρνουμε το χρόνο μας και σιγά σιγά λιώνουμε τη σοκολάτα.
- Όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το μανταρίνι. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μείγμα πρέπει να είναι σε παρόμοια θερμοκρασία με τη σοκολάτα. Ούτε πολύ πιο ζεστό ούτε πολύ πιο κρύο.
- Ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα ή με μαρίζ σιλικόνης.
- Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και το βάζουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
- Με ένα κουτάλι κάνουμε μπαλάκια από το μείγμα διαμέτρου 1,5-2 εκ και τα πετάμε σε ένα ταψάκι που το έχουμε στρώσει με άχνη ζάχαρη.
- Αφού κάνουμε τα μπαλάκια πασπαλίζουμε με λίγη άχνη τα χέρια μας, κουνάμε και το ταψάκι ώστε να καλυφθεί το κάθε μπαλάκι με άχνη και αφού τα πάρουμε στο χέρι μας ένα-ένα, τους δίνουμε πιο όμορφο σχήμα.
- Τα βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε έξτρα άχνη και τα κυλάμε για να πάει παντού. Αλλιώς μπορούμε να τα επικαλύψουμε με επιπλέον λευκή σοκολάτα για να γίνουν πιο ιδιαίτερα.
- Διατηρούνται στο ψυγείο για 10 μέρες και στην κατάψυξη για 2 μήνες
Πηγή: akispetretzikis.com
Πηγή