ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ : Ήχησαν τα τύμπανα του πολέμου πριν λίγο, «Κόκκινος» Συναγερμός – Τι έχει συμβεί

December 20, 2024
Αυτή τη στιγμή συμβαίνει: Πριν λίγο ακούστηκαν οι κροτάλες του πολέμου, Κόκκινος Συναγερμός – Τι συνέβη;

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ : Ήχησαν τα τύμπανα του πολέμου πριν λίγο, Κόκκινος Συναγερμός – Τι έχει συμβεί


Διαφ.

Η Ρωσία βομβάρδισε το Κίεβο με οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους μια μέρα μετά την ομιλία του Πούτιν. Ο δήμαρχος κατηγορεί τη Μόσχα για γενοκτονία, λέγοντας ότι η τελευταία κίνηση δείχνει την αδιαφορία του Πούτιν για τις γυναίκες και τα παιδιά. Οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε η Ρωσία εναντίον του Κιέβου, μία ημέρα αφότου ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι οι στόχοι του για κατάληψη περισσότερων εδαφών στην Ουκρανία παραμένουν αμετάβλητοι, αλλά και μία ημέρα αφότου η Ουκρανία έπληξε με ΝΑΤΟϊκούς πυραύλους εργοστάσιο στη Ρωσία.

Ήχησαν τα τύμπανα του πολέμου πριν λίγο

width=900

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, αναφέρθηκαν πολλές εκρήξεις στο Κίεβο γύρω στις 7 το πρωί της Παρασκευής. Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας δήλωσε ότι κατέρριψε οκτώ πυραύλους Khinzal και Iskander-M, με τα συντρίμμια να πέφτουν σε διάφορες συνοικίες της πόλης. Ένα άτομο σκοτώθηκε και τουλάχιστον 12 τραυματίστηκαν.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή (20/12) ότι οι δυνάμεις του αποχώρησαν από την περιοχή γύρω από τα χωριά Ουσπενίφκα και Τρουντόβε στην ανατολική περιφέρεια του Ντονέτσκ, προκειμένου να αποφύγουν την περικύκλωση από τα ρωσικά στρατεύματα. Οι κάτοικοι ξύπνησαν από δυνατούς θορύβους και σειρήνες αεροπορικής επιδρομής. Ένας αναχαιτισμένος πύραυλος έπεσε σε ένα επιχειρηματικό κέντρο, καταστρέφοντας τον τελευταίο όροφο και προκαλώντας φωτιά σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο δρόμο από κάτω.

Η ίδια έκρηξη κατέστρεψε τα βιτρό παράθυρα της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου απέναντι. Η πρόσοψη της εκκλησίας και τα τζάμια, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, υπέστησαν ζημιές. Οι σκάλες που οδηγούν στα γοτθικά καμπαναριά της, τα οποία χτίστηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα, καταστράφηκαν.

Το κτίριο, που είναι καταχωρημένο στον κατάλογο της Unesco, είναι η δεύτερη αρχαιότερη εκκλησία της πρωτεύουσας. Τα παράθυρα του εθνικού μουσικού οίκου δίπλα καταστράφηκαν. Από την ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022, τουλάχιστον 1.222 μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί, όπως δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Η επίθεση προκάλεσε μικρές ζημιές σε διπλωματικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένης της πρεσβείας της Πορτογαλίας. Οι πρεσβείες της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου βρίσκονται στην ίδια γειτονιά.

Ο Πάουλο Ρανγκέλ, υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, δήλωσε: Η πρεσβεία της Πορτογαλίας είναι σε κίνδυνο: Αυτή ήταν μια πολύ σφοδρή επίθεση από τη Ρωσία. Είναι εντελώς απαράδεκτο οι επιθέσεις να προκαλούν ζημιές ή να στοχεύουν διπλωματικές εγκαταστάσεις.

Κατά την επίσκεψή του στις καταστροφές την Παρασκευή, ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, κατηγόρησε τη Ρωσία για γενοκτονία και δήλωσε: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτό. Ανέφερε ότι το πρόσφατο πλήγμα αποδεικνύει την πλήρη αδιαφορία του Πούτιν για τους θανάτους γυναικών και παιδιών. Χρειαζόμαστε αεράμυνα.

Υπολείμματα από έναν άλλο πύραυλο έπεσαν στην περιοχή Holosiivskyi, όπου σκοτώθηκε ένα άτομο. Έξι άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και οι διασώστες εργάστηκαν το πρωί για να σβήσουν τις φωτιές και να καθαρίσουν τα συντρίμμια. Η επίθεση άφησε 630 κτίρια χωρίς θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα. Στην επίθεση της Παρασκευής χρησιμοποιήθηκαν βαλλιστικοί πύραυλοι Khinzal που εκτοξεύτηκαν από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, καθώς και Iskander-M που εκτοξεύτηκαν από επίγειες πλατφόρμες.

Επίσης, οι βορειοκορεατικοί πύραυλοι KN-23, που εστάλησαν από την Πιονγκγιάνγκ στη Μόσχα νωρίτερα φέτος, μπορεί να έχουν αναπτυχθεί, δήλωσε η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Πέμπτη για το τέλος του έτους, ο Πούτιν υποστήριξε ότι ο πόλεμος έχει κάνει τη Ρωσία πολύ πιο ισχυρή. Δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για να συζητήσουν προτάσεις ειρήνης. Ωστόσο, επανέλαβε τη θέση του ότι η Μόσχα θα διατηρήσει τον έλεγχο της Κριμαίας, καθώς και τεσσάρων ουκρανικών περιοχών που προσαρτήθηκαν το 2022.

Η Ρωσία πραγματοποίησε επίθεση στη νότια πόλη Χερσώνα την Παρασκευή. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού από βαρύ πυροβολικό και ρουκέτες στις 8 το πρωί. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν μια προσπάθεια ρωσικών στρατευμάτων να διασχίσουν τον ποταμό Ντνίπρο κοντά στην κατεστραμμένη γέφυρα Αντονίβσκι της πόλης.

Τα 7 πυρηνικά καταφύγια από το κέντρο της Αθήνας μέχρι την Ραφήνα – Πού πρέπει να πάτε σε περίπτωση πολέμου

Παρακάτω θα δείτε τα μυστικά καταφύγια πολέμου στην Αθήνα.

Η είδηση από το Ηράκλειο Κρήτης  έχει προκαλέσει αίσθηση. Σύμφωνα με τοπικούς φορείς, τα καταφύγια πολέμου που υπάρχουν στην περιοχή θα εξοπλιστούν π.χ. με κουβέρτες, ενώ συχνές είναι οι επιθεωρήσεις από την Αθήνα και τα διαβαθμισμένα σήματα που φτάνουν στην Κρήτη.

Είμαστε από τους πρώτους Δήμους της Ελλάδας που συνέστησαν αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Άμυνας το 2023. Είμαστε σε επικοινωνία με την Αποκεντρωμένη, που είναι αρμόδια, και τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει προσωπικά τον δήμαρχο για τα σημεία που υπάρχουν τα καταφύγια, γιατί είναι διαβαθμισμένες πληροφορίες που δεν πρέπει να γνωστοποιούνται ούτε στον αντιδήμαρχο. Εμείς πρέπει να τα οργανώσουμε, να τα εξοπλίσουμε, να τα επανδρώσουμε. Αν χρειάζονται να μπουν κουβέρτες, ξηρά τροφή, νερό, θα το κάνουμε, δήλωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Άμυνας του Δήμου Ηρακλείου, Γιώργος Καραντινός.

Αυτά είναι για την Εθνική Άμυνα και θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση πολέμου. Είναι απευκταίο για επίθεση και ο πόλεμος έχει πάει σε οικονομικό επίπεδο. Έπρεπε να είναι πάντα οργανωμένα. Το θέμα είναι μη μας δώσουν πάλι αρμοδιότητα χωρίς απαραίτητους πόρους, κατέληξε ο ίδιος μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ ΤV.

Με αφορμή αυτές τις ενέργειες από τον δήμο Ηρακλείου, ας θυμηθούμε που βρίσκονται ακριβώς βρίσκονται τα μεγάλα καταφύγια της ελληνικής πρωτεύουσας αλλά και πώς ακριβώς μοιάζουν.

width=640

Πιο συγκεκριμένα, την Αττική υπάρχουν αρκετά υπόγεια αντιαεροπορικά καταφύγια της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου. Επίσημη καταγραφή τους προφανώς δεν υπάρχει, αν και στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για την ύπαρξη τους.

Στην Αθήνα (Λυκαβηττός, Αρδηττός, Πολύγωνο κ.α.), στον Πειραιά (Προφ. Ηλίας, Καστέλα, Δραπετσώνα κ.α.), στα νότια προάστια (Ελληνικό, Βούλα, Γλυφάδα), στα βόρεια (Κηφισιά, Παπάγου, Ψυχικό), στο Σούνιο, στη Ραφήνα. Ανάμεσα σ’ αυτά τα καταφύγια υπάρχουν μερικά όπως της Μεγάλης Βρετανίας, του Μεγάρου της Εθνικής Ασφαλιστικής, της Τραπέζης της Ελλάδος, του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και το υπόγειο του Μεγάρου του Αρείου Πάγου.

Το κτήριο της οδού Κοραή 4

Στο κτήριο της οδού Κοραή 4, της Εθνικής Ασφαλιστικής, στα δύο υπόγεια (έξι μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης) οι μηχανικοί Ε. Κριεζής και Α. Μεταξάς είχαν κατασκευάσει τα πιο σύγχρονα αντιαεροπορικά καταφύγια, με μεταλλικές πόρτες (γερμανικής προέλευσης) που έκλειναν αεροστεγώς, αλλά και επικοινωνία μεταξύ των 2 ορόφων με εσωτερικό κλιμακοστάσιο.

Στην Κατοχή εγκαταστάθηκαν στο μέγαρο διάφορες υπηρεσίες των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής και η Kommandatur και τα υπόγεια αντιαεροπορικά καταφύγια μετατράπηκαν σε φυλακές. Στους χώρους αυτούς κρατήθηκαν πολλοί έλληνες πατριώτες , ενώ πέρασαν πολλοί έλληνες πολίτες κάθε ηλικίας, μέχρι και παιδιά 14 ετών, για ασήμαντα παραπτώματα. Σε όλη την έκταση των τοίχων του δευτέρου και σε περιορισμένο τμήμα του πρώτου υπογείου οι κρατούμενοι έγραφαν ή χάραζαν με όποιο αιχμηρό αντικείμενο είχαν στη διάθεσή τους μηνύματα, ονόματα, χρονολογίες και σχέδια, κληροδοτώντας στις επόμενες γενιές ανεξίτηλη την ιστορική μνήμη. Οι Γερμανοί έβαφαν επανειλημμένα τους τοίχους, οι οποίοι κάθε φορά ξαναγέμιζαν με μηνύματα.

Το υπόγειο καταφύγιο του Λυκαβηττού

Η στρατιωτική βάση του Λυκαβηττού κατασκευάστηκε πριν από τον πόλεμο του ’40 και περιλάμβανε καταφύγιο, αλλά και θέσεις πολυβολείων λαξευμένες στο βράχο. Κατά τον πόλεμο χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς, ενώ μετά την απελευθέρωση παρέμεινε σε λειτουργία ως το 1970, κι έπειτα εγκαταλείφθηκε.

Το υπόγειο καταφύγιο του Λυκαβηττού κατασκευάστηκε γύρω στο 1936, κοντά στη σπηλαιοεκκλησιά των Αγ. Ισιδώρων. Εκτείνεται σε βάθος 100 μέτρων μέσα στο βράχο, διαθέτει δύο εισόδους, και είναι μεγαλύτερο και σε καλύτερη κατάσταση από το γνωστότερο μα εγκαταλειμμένο καταφύγιο του Αρδηττού. Συντηρημένο, φρεσκοβαμμένο, αλλά με φανερά τα σημάδια του χρόνου, με ρεύμα, τουαλέτες και λουτρά. Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν επίσης: δύο μεγάλες αίθουσες και άλλες μικρότερες, διαδρόμους, πολυβολείο (φωλιά πολυβόλου), αποθηκευτικούς χώρους, συσκευές και αγωγούς εξαερισμού, δεξαμενές, πίνακες και διακόπτες ηλεκτρικού, τηλεφωνικό κέντρο της εποχής του.

Και οι δύο είσοδοι, καταλήγουν στην κεντρική μεγάλη αίθουσα όπου και στεγάστηκε το Αρχηγείο Αντιαεροπορικής Άμυνας για τις ανάγκες του πολέμου του 1940. Πιο συγκεκριμένα, η αρχική χρήση του ήταν στρατιωτική και ξεκίνησε όταν εγκαταστάθηκε εκεί το 1936 ή 1937 η Υπηρεσία Επιτήρησης Συναγερμού Αέρος Θαλάσσης και ο Σταθμός Ασυρμάτου, της διεύθυνσης Ραδιοτηλεγραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού.

Σήμερα ο χώρος ανήκει στην υπηρεσία ΠΣΕΑ (Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτων Αναγκών) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (πρώην Δημοσίας Τάξεως).

width=640

Το καταφύγιο του Αρδηττού

Το καταφύγιο του Αρδηττού επιτάχθηκε από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου και με το τέλος του χρησιμοποιήθηκε σαν ορμητήριο των αντιστασιακών. Επί βασιλείας Παύλου αποτέλεσε βασιλικό καταφύγιο και ίσως εξαιτίας αυτού στη συνείδηση του κόσμου να επικράτησε η αντίληψη πως επικοινωνεί υπογείως με τα βασιλικά ανάκτορα.

Καταφύγιο Επτανήσων και Πιπίνου στην Κυψέλη

Στην πολυκατοικία των οδών Πιπίνου και Επτανήσων στην Κυψέλη, που χτίστηκε το 1938 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Λεωνίδα Μπόνη για την οικογένεια του εφοπλιστή Βούλγαρη. Υπάρχει ένα ευρύχωρο υπόγειο καταφύγιο που μπορεί να φιλοξενήσει 63 άτομα και αποτελείται από μία κεντρική αίθουσα, δύο τουαλέτες, μία κουζίνα, ένα πλυσταριό και δύο μικρότερους βοηθητικούς χώρους.

Τα καταφύγια Βούλας – Γλυφάδας

width=640

Στα υπόγεια των εγκαταστάσεων του ΠΙΚΠΑ στη Βούλα υπάρχει καταφύγιο σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, Διαθέτει διπλή είσοδο (και διπλή έξοδο) προς τους υπόγειους θαλάμους και διαδρόμους, οκτώ δωμάτια και δύο τουλάχιστον φωλιές για πολυβόλα. Τα τοιχώματα είναι κατασκευασμένα από λιθοδομή (πέτρα), ενώ η αψιδωτή (καμπυλωτή) οροφή από σκυρόδεμα (μπετόν). Κοντά στην έξοδο υπάρχει εγκατάσταση μιας τριπλής ανοικτής δεξαμενής νερού, υπάρχει πεπαλαιωμένη ηλεκτρική εγκατάσταση και ίχνη υδραυλικής εγκατάστασης.

Στην ίδια ευρύτερη περιοχή αλλά μέσα στα όρια της Γλυφάδας, υπάρχει ένα ακόμη (δίδυμο) καταφύγιο της εποχής του 1940. Το καταφύγιο της Γλυφάδας είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό της Βούλας, λίγο όμως μεγαλύτερο και εντελώς εγκαταλειμμένο και αφρόντιστο.

Το υπόγειο καταφύγιο του λόφου Οχυρού της Ραφήνας

Η ιστορία του οχυρού και του υπόγειου καταφυγίου της Ραφήνας ξεκινά την πρώτη Μαΐου του 1941 με την είσοδο των Γερμανών στην περιοχή, οι οποίοι κατασκεύασαν οχυρωματικά έργα για την επίβλεψη του παρακείμενου λιμένα στο λόφο Παναγίτσα που βρίσκεται νοτιοδυτικά από το κέντρο της πόλης της Ραφήνας και αποτελεί φυσική προέκταση των νοτιοανατολικών παρυφών του Πεντελικού όρους. Σήμερα καλύπτεται από πευκόφυτο δάσος που ονομάζεται Δάσος Οχυρό.

Για την ακρίβεια, πάνω στο λόφο δημιουργήθηκαν ανοικτές θέσεις πυροβόλων, αποθήκες, δεξαμενές, ορύγματα, καταλύματα και υπόγειες στοές. Παρόλο που κατασκευάστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’40, οι σήραγγες και οι αίθουσες διατηρούνται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση.

Οι Γερμανοί έφυγαν από τη Ραφήνα στις 12 Οκτωβρίου του 1944, αφού φρόντισαν πρώτα να πάρουν τα πάντα από το λόφο του οχυρού, και φεύγοντας να τον ανατινάξουν. Η μεγάλη αυτή έκρηξη κατέστρεψε μεγάλο μέρος του, με αποτέλεσμα να μείνει μόνο ό,τι βλέπουμε σήμερα περπατώντας στο λόφο: ορύγματα, τάφροι, φυλάκια και οχυρωματικά έργα κάτω από τα δέντρα, αλλά και το υπόγειο αυτό καταφύγιο. Οι τσιμεντένιες στοές του έχουν μείνει ανέπαφες από την έκρηξη, αφήνοντάς μας ένα ακόμη αττικό δείγμα υπόγειας οχυρωματικής αρχιτεκτονικής του Β΄ Παγκοσμίου.

Διαθέτει τρεις εισόδους, η μία από τις οποίες, η κεντρική, είναι κλειδωμένη με βαριά πόρτα και πάνω είναι γραμμένο ΚΑΤΑΦ. 2-3. Η ακριβής τοποθεσία του είναι στη Δραπετσώνα, απέναντι από τις δεξαμενές του Βασιλειάδη στο λιμάνι και δίπλα ακριβώς από την Πυροσβεστική. Είναι ένα αρκετά μεγάλο σύμπλεγμα υπόγειων διαδρόμων, που αποτελείται από δύο παράλληλες βασικές στοές και άλλες μικρότερες που τις συνδέουν μεταξύ τους, κάθετα προς αυτές, ενώ υπάρχουν και άλλες που είναι τυφλές (καταλήγουν σε βράχο). Υπάρχουν εσωτερικές μεταλλικές πόρτες και μερικά σημεία διαμορφωμένα και χτισμένα με σύγχρονα τούβλα.

width=640

Στο μεγαλύτερο μέρος τους οι γαλαρίες αυτές είναι λαξευμένες σε βράχο και μάλιστα σε κάποια σημεία πολύ σαθρό, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλα τμήματα της οροφής να έχουν σε διάφορες θέσεις καταπέσει, καθιστώντας την πρόσβαση αρκετά επικίνδυνη – ίσως να επρόκειτο για στοές παλιού λατομείου. Την εποχή του Μεταξά που άρχισαν να κατασκευάζονται τα καταφύγια (τέλη δεκαετίας του 1930), ανακατασκευάστηκε και το συγκεκριμένο, μέρος των στοών του οποίου σήμερα είναι επενδυμένες από οπλισμένο σκυρόδεμα και διαθέτουν παλαιές εγκαταστάσεις φωτισμού και ύδρευσης. Υπάρχει μια μικρή μεταλλική υδατοδεξαμενή, που συνδέεται με ένα σωλήνα τροφοδοσίας, κι έναν άλλο που καταλήγει σε μια βρύση. Επίσης, παλαιές εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης στα τσιμεντένια τοιχώματα.

Το διώροφο εγκαταλειμμένο καταφύγιο της Καστέλας

Kαταφύγιο, κρυμμένο στο κέντρο της Καστέλας, που φαίνεται να έχει κατασκευαστεί την εποχή του Μεταξά. Η ιδιαιτερότητά του είναι η εξής: είναι ισόγειο διώροφο, αλλά και υπόγειο ταυτόχρονα, έχοντας κατασκευαστεί στα πρανή ενός υψώματος. Το συγκεκριμένο καταφύγιο καλύπτει σχετικά μικρή επιφάνεια (γι’ αυτό και διώροφο) αλλά διαθέτει υδραυλικές εγκαταστάσεις και ρεύμα (βρύσες, τουαλέτες, φωτισμός), που βρίσκονται σε πολύ κακή όμως κατάσταση σήμερα, ερειπωμένα και κατεστραμμένα.Σκάλες συνδέουν τα δύο κύρια επίπεδα μεταξύ τους, αλλά και άλλους συγκεκριμένης σημασίας χώρους του επάνω ορόφου, που βρίσκονται λίγο ψηλότερα (WC, δεξαμενή νερού).

width=640

Γράψτε το όνομά σας πάνω σας για να αναγνωρίσουμε το πτώμα σας-Στα καταφύγια οι κάτοικοι,πανικός & κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Οι αρχές της Φλόριντα εξέδωσαν μια δραματική προειδοποίηση στους κατοίκους των περιοχών που απειλούνται από τον καταστροφικό τυφώνα Μίλτον, καλώντας όσους δεν έχουν ακόμη εκκενώσει να λάβουν ακραία μέτρα. Συγκεκριμένα, τους ζήτησαν να γράψουν τα ονόματά τους με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στα χέρια τους, ώστε να διευκολυνθεί η ταυτοποίησή τους σε περίπτωση τραγικής κατάληξης.

Σοκαριστική Προειδοποίηση από τις Αρχές της Φλόριντα για τον Φονικό Τυφώνα Μίλτον

Η Γενική Εισαγγελέας της Φλόριντα, Άσλεϊ Μούντι, υπογράμμισε τον εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο για όσους παραμείνουν στις περιοχές που έχουν λάβει εντολή εκκένωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν δεν απομακρυνθούν άμεσα, ίσως χρειαστεί να γράψουν τα ονόματά τους για να αναγνωριστούν αργότερα. Αντίστοιχα, ο δήμαρχος του Μπράντεντον, Τζιν Μπράουν, ζήτησε από τους κατοίκους να αναζητήσουν άμεσα καταφύγιο, καθώς η πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο της διαδρομής του τυφώνα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: