Κατέρρευσε από τα κλάματα ο Νίκος Καλογερόπουλος: Άγνωστοι κατέστρεψαν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής
Το Τρενοτεχνείο, ο πολυχώρος πολιτισμού που δημιούργησε με αγάπη και αφοσίωση ο ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος, έπεσε θύμα βανδαλισμού. Ο χώρος, που αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για την πολιτιστική ζωή της Κυπαρισσίας, υπέστη εκτεταμένες ζημιές, προκαλώντας θλίψη στον δημιουργό του και την τοπική κοινωνία.
Βανδαλισμός στο Τρενοτεχνείο της Κυπαρισσίας – Σοκ και Θλίψη για την Καταστροφή
Το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων, ο Νίκος Καλογερόπουλος επισκέφθηκε το Τρενοτεχνείο και αντίκρισε την καταστροφή που είχαν προκαλέσει άγνωστοι δράστες. Με εμφανή θλίψη και απογοήτευση, ο ηθοποιός βρέθηκε μπροστά σε εικόνες χάους: σπασμένες καρέκλες, τραπέζια, μουσικά όργανα, κάδρα, CD, αρχεία, και πολλά άλλα αντικείμενα είχαν καταστραφεί ολοσχερώς. Οι δράστες φαίνεται να εισέβαλαν στον χώρο σπάζοντας ένα από τα τζάμια της κεντρικής πόρτας, η οποία ήταν κλειδωμένη.
Με δάκρυα στα μάτια, ο ηθοποιός υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας. Η εισβολή πιθανολογείται ότι έγινε τις προηγούμενες ημέρες.
Πολυχώρος Πολιτισμού με Ιστορία
Το Τρενοτεχνείο δεν είναι απλώς ένας πολιτιστικός χώρος, αλλά ένα σημείο όπου η τέχνη και η δημιουργία συναντούν την τοπική παράδοση. Ο Νίκος Καλογερόπουλος, μαζί με συνεργάτες και φίλους, δημιούργησε έναν πολυχώρο που έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Νατάσα Μποφίλιου. Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες νεανικών μουσικών σχημάτων και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις, που συνέβαλαν στη ζωντάνια της τοπικής κοινότητας.
Ο βανδαλισμός του χώρου αποτελεί πλήγμα όχι μόνο για τον ηθοποιό, αλλά και για την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη προστασίας τέτοιων πρωτοβουλιών από παρόμοιες επιθέσεις.
Τότε 32… σήμερα 72: Με μακρύ μαλλί κι αγνώριστος ο Νίκος Καλογερόπουλος, 40 χρόνια μετά το Λούφα και Παραλλαγή
Παρά τη μακρά απουσία του από την τηλεόραση, ο Νίκος Καλογερόπουλος στις οθόνες έχει αφήσει εποχή.
Το πρώτο του βήμα στην τηλεόραση ήταν το 1975, όταν εμφανίστηκε στη μεταφορά του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, Ο Χριστός ξανασταυρώνεται. Στη συνέχεια, το 1981, πρωταγωνίστησε στην ταινία Μάθε παιδί μου γράμματα, για την οποία απέσπασε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Επίσης, το 1984, τιμήθηκε με το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στην αξιοσημείωτη ταινία Λούφα και παραλλαγή.
Κατά τη φετινή θεατρική σεζόν, ο Νίκος Καλογερόπουλος συμμετέχει στην παράσταση 3ωδια, που παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκμήνη.
Δείτε πως είναι σήμερα ο γνωστός ηθοποιός:
Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, ο ηθοποιός Αναστάσης Κολοβός επισκέφθηκε το θέατρο και συναντήθηκε με τον Καλογερόπουλο.
Δεν έχω ξαναζητήσει από άνθρωπο που δεν γνωρίζω να βγούμε φωτογραφία…ο Νίκος Καλογερόπουλος υπήρξε για μένα ένας από τους λόγους που αγάπησα την κωμωδία και την υποκριτική…Μυσταγωγία στην 3Ωδία του Νίκου Καλογερόπουλου στο θέατρο Αλκμήνη…
Καλόγερα, σ’αγαπάω ρε φίλε…και σ ευχαριστώ για την έμπνευση που μου δίνεις χρόνια τώρα!! Η ταινία Λούφα και Παραλλαγή (η πρώτη τις άλλες δεν θα τις δω ποτέ) αποτελεί για μενα την καλύτερη κωμωδία του σύγχρονου Ελληνικού κινηματογράφου έγραψε ο Αναστάσης Κολοβός κάτω από τις φωτογραφίες με τον Νίκο Καλογερόπουλο.
Στο παρελθόν, ο Νίκος Καλογερόπουλος είχε δεχθεί φιλοξενία στο Σπίτι του Ηθοποιού λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε.
Με φιλοξένησε η Άννα για λίγες μέρες μέχρι να βρω δικό μου σπίτι για να μείνω, αλλά δεν αρνήθηκε πως πράγματι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα: Ξέρεις κανέναν Έλληνα να μην έχει οικονομικά προβλήματα; Το στέκι θα το κρατήσω μόνο για το καλοκαίρι, γιατί με έχει βάλει μέσα και χρωστάω της Μιχαλούς. Ήθελα βλέπεις να κάνω πολιτισμό στην πατρίδα μου, είχε πει.
Πηγή