ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: «Τρέμει» η Αμοργός – 2 σεισμοί 4,8 και 4,7 Ρίχτερ μέσα σε λίγα λεπτά – Ερημώνει η Σαντορίνη – Μεγάλη ανησυχία για τα νησιά μας

February 4, 2025

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: «Τρέμει» η Αμοργός – 2 σεισμοί 4,8 και 4,7 Ρίχτερ μέσα σε λίγα λεπτά – Ερημώνει η Σαντορίνη – Μεγάλη ανησυχία για τα νησιά μας


Διαφ.

Πολύ δύσκολες είναι οι καταστάσεις που βιώνει ο κόσμος στις Κυκλάδες τις τελευταίες μέρες και κανείς δεν ξέρει μέχρι πότε θα συνεχιστεί όλη αυτή η κρίσιμη κατάσταση.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Αμοργό μέσα σε λίγα λεπτά πραγματοποιήθηκαν δύο σεισμοί, την ίδια ώρα που οι επιστήμονες παίρνουν τα δικά τους μέτρα, για να προλάβουν κατάστασεις.

Τέλος να αναφέρουμε ότι οι σεισμοί που έπληξαν την Αμοργό ήταν συνολικά 4,7 και 4,8 ρίχτερ με τους κατοίκους του νησιού να ανησυχούν για το μέλλον και την κατάσταση που επικρατεί.

Νέο σοκ: Δύο σεισμοί στην Αμοργό – Δείτε τα μέτρα των επιστημών

Διεθνής ερευνητική ομάδα εγκαθιστά υποθαλάσσιους σεισμογράφους στη Σαντορίνη για το ηφαίστειο.

Τέσσερις νέας τεχνολογίας φορητούς υποθαλάσσιους σεισμογράφους που θα μελετήσουν το υποθαλάσσιο ηφαίστειο του Κολούμπου στη Σαντορίνη εγκαθιστά σήμερα μέσα στην καλδέρα του Κολούμπου και δίπλα στο υποθαλάσσιο ρήγμα της Ανύδρου, διεθνής ομάδα ερευνητών, στην οποία συμμετέχουν επιστήμονες από το Κέντρο Ωκεάνιων Ερευνών GEOMAR Helmholtz του Κιέλου και το Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ, καθώς και η καθηγήτρια Γεωλογικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, Εύη Νομικού.

Η διεθνής ερευνητική ομάδα βρίσκεται στη Σαντορίνη συμμετέχοντας στην ωκεανογραφική αποστολή MSM132, που έχει ως στόχο να εξερευνήσει τα υποθαλάσσια ηφαιστειακά κέντρα της Σαντορίνης και να κατανοήσει τις γεωλογικές διεργασίες που συμβαίνουν σε αυτά.

Οι υποθαλάσσιοι σεισμογράφοι που θα εγκατασταθούν είναι εξοπλισμένοι με ειδικούς σένσορες για να μετράνε τη μικροσεισμικότητα του χώρου, τις μετακινήσεις του εδάφους, αλλά και τις φυσικοχημικές παραμέτρους του νερού. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση τον περασμένο Δεκέμβριο ακόμα τριών υποθαλάσσιων σεισμογράφων μέσα στον κρατήρα του Κολούμπου και πέντε στη θαλάσσια περιοχή Κολούμπου και ρήγματος Ανύδρου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: