![](https://www.imgcdn.eu/files/2025/02/67a7ce0699c60.jpg)
Περνούν καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα και πεζοί, κινδυνεύει με κατάρρευση: Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη γέφυρα στην Αττική, θα έχουμε πολλούς νεκρούς
Εκτός από τον Κηφισό, που απαιτεί επείγουσα συντήρηση μετά τις αποκαλυπτικές εικόνες με τις υπόγειες λίμνες, ακόμη μία γέφυρα στην Αττική βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η γέφυρα Βρυούλων, που συνδέει τη Νέα Φιλαδέλφεια με τους Αγίους Αναργύρους, παρουσιάζει σοβαρές φθορές: σκουριασμένα μεταλλικά στοιχεία, εκτεθειμένους οπλισμούς, ρωγμές στο σκυρόδεμα και αποκολλημένα τμήματα.
Χιλιάδες πολίτες – οδηγοί, πεζοί και μαθητές – διασχίζουν καθημερινά τη γέφυρα, που δείχνει έτοιμη να καταρρεύσει. Οι κάτοικοι προειδοποιούν εδώ και χρόνια για τον κίνδυνο, αλλά οι παρεμβάσεις παραμένουν ελάχιστες.
Η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας ανακοίνωσαν ότι έχει ξεκινήσει η μελέτη αποκατάστασης. Το ερώτημα, όμως, παραμένει: θα προλάβουν οι αρμόδιοι να διασώσουν τη γέφυρα ή θα είναι πολύ αργά;
Σοκαριστικό drone video αποκαλύπτει την κατάσταση
Η γέφυρα Βρυούλων επανήλθε στο προσκήνιο χάρη σε βίντεο drone που δημοσιεύτηκε στο YouTube. Στο υλικό φαίνονται οι εκτεταμένες φθορές, ενώ συνοδεύεται από πλήρες ιστορικό της επιδείνωσης της κατάστασης.
Αδιανόητη τραγωδία, τουλάχιστον 59 νεκροί: Σοκαριστική κατέρρευση γέφυρας γεμάτης αυτοκίνητα, θρήνος στη χώρα
Ένα τρομακτικό σκηνικό σημειώθηκε στο Βιετνάμ, όταν ξαφνικά μια από πολυσύχναστη γέφυρα κατέρρευσε και 12 οχήματα βρέθηκαν στα ορμητικά νερά του Κόκκινου Ποταμού.
Βίντεο από το ταμπλό αυτοκινήτου που βρέθηκε λίγα μέτρα πριν τη γέφυρα, δευτερόλεπτα πριν αυτή καταρρεύσει, κατέγραψε τη στιγμή που η γέφυρα Phong Chau στο Βιετνάμ υποχωρεί.
Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα από το περιστατικό αγνοούνται 13 άνθρωποι.
Μάλιστα, μπροστά από το αυτοκίνητο βρίσκεται και μία μηχανή, όπου ο αναβάτης σώζεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Το τραγικό περιστατικό, που σημειώθηκε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου στην επαρχία Phu Tho, ενώ μόλις τρεις έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από το νοσοκομείο.
Ο Κόκκινος Ποταμός έχει φουσκώσει μετά την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες μέρες το πέρασμα του τυφώνα Γιάγκι και είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 63 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο, ενώ άλλοι 40 συνεχίζουν να αγνοούνται.
#WATCH ????????Typhoon Yagi, the strongest in decades, hit Vietnam, causing at least 59 deaths. Many are missing due to landslides and floods.
A bridge collapsed, millions lost power, and a bus with 20 passengers was swept away. The storm struck on Saturday and weakened to a tropical… pic.twitter.com/Ikqqm7z8h0
— 凤凰欧洲 PhoenixCNE News (@PhoenixCNE_News) September 9, 2024
Πηγή