ΕΚΤΑΚΤΟ – ΚΙΝΑ: 30 άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κατολίσθηση

February 9, 2025

ΕΚΤΑΚΤΟ: 30 άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σκηνές αποκάλυψης


Διαφ.

Ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη στην Κίνα, όταν πάνω από 30 άνθρωποι αγνοούνται λόγω κατολίσθησης στην επαρχία Σετσουάν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Η τραγωδία έλαβε χώρα στο χωριό Τζινπίνγκ, κοντά στη Γιμπίν, και οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων.

Κατολίσθηση και πρώτες εκτιμήσεις

Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 11:50 τοπική ώρα (05:50 ώρα Ελλάδας) το Σάββατο, όταν η κατολίσθηση έπληξε το χωριό. Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, περίπου δέκα σπίτια καταπλακώθηκαν, με αποτέλεσμα να δηλωθούν πάνω από 30 άτομα ως αγνοούμενοι. Παράλληλα, περίπου 200 κάτοικοι απομακρύνθηκαν άμεσα και μεταφέρθηκαν σε κέντρα υποδοχής για λόγους ασφαλείας.

Επιχειρήσεις διάσωσης και ανησυχία για τη συνεχιζόμενη επικινδυνότητα

Τα συνεργεία διάσωσης και έρευνας άρχισαν αμέσως τις προσπάθειές τους, με σκοπό να εντοπίσουν επιζώντες. Δύο άτομα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν ήδη διασωθεί. Ωστόσο, οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν άμεσα το χωριό, καθώς η κατολίσθηση συνεχίζεται και ενδέχεται να υπάρξουν νέοι κίνδυνοι.

Αντίδραση του Κινέζου προέδρου

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διέταξε τις αρμόδιες αρχές να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την διάσωση των αγνοουμένων και για την ελαχιστοποίηση των θυμάτων. Επίσης, ζήτησε την αποτελεσματική διαχείριση των συνεπειών της καταστροφής. Σε αυτό το πλαίσιο, οι αρχές αποφάσισαν την απελευθέρωση 30 εκατομμυρίων γιουάν (περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ) για τη στήριξη των επιχειρήσεων διάσωσης.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τραγωδία 10αδες νεκροί – Πολλοί Τραυματίες σε δυστύχημα με λεωφορείο. Θρήνος στη χώρα

Τραγωδία στο Μεξικό: Δεκάδες νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο νότιο Μεξικό, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Κανκούν – Ταμπάσκο, μεταφέροντας περίπου 44 επιβάτες, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης Tours Acosta.

Θανατηφόρο τροχαίο με λεωφορείο στο νότιο Μεξικό

Ο δήμαρχος της Κομαλκάλκο, Οβίδιο Περάλτα, δήλωσε ότι οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές αρχές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας στους πληγέντες «Είμαστε στη διάθεση των ομοσπονδιακών και των πολιτειακών αρχών για παράσχουμε την όποια βοήθεια μας ζητηθεί».

Με ανάρτησή της στο Facebook, η Tours Acosta εξέφρασε τη θλίψη της για το τραγικό συμβάν, τονίζοντας ότι συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: