Η σοκολατόπιτα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Ζουμερή σαν σοκολατένιο σουφλέ με μόλις 4 υλικά – Ετοιμάστε τη σήμερα και καταπλήξτε το αγαπημένο σας πρόσωπο

February 14, 2025
Σοκολατένιο κέικ για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Αφράτο σαν σοκολατένιο σουφλέ με μόνο 4 υλικά – Φτιάξτε το σήμερα και εντυπωσιάστε το αγαπημένο σας άτομο

Η σοκολατόπιτα του Αγίου Βαλεντίνου: Υγρή σαν σουφλέ σοκολάτας με μόνο 4 υλικά – Φτιάξτε την σήμερα και εντυπωσιάστε τον αγαπημένο σας


Διαφ.

Η ζουμερή σοκολατόπιτα, που έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, είναι εύκολη, γρήγορη και χρειάζεται μόνο τέσσερα υλικά.

Ειδικότερα, από πάνω είναι τραγανή, ενώ στο εσωτερικό της είναι απολαυστικά υγρή, σαν σουφλέ σοκολάτας.

Τα τέσσερα υλικά για τη ζουμερή σοκολατόπιτα

300 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κύβους

500 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

5 αυγά

180 γρ. (λίγο λιγότερο από 1 κούπα) ζάχαρη

παγωτό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Η εύκολη και γρήγορη διαδικασία της ζουμερής σοκολατόπιτας

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.

Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να διογκωθούν και να ασπρίσουν. Θέλουμε να γίνει μια λευκή και πολύ αφράτη κρέμα.

Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο από ένα ταψί 24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Μπορούμε να σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα και ζεστή, με μία μπάλα παγωτό σε κάθε κομμάτι.

Σοκολατόπιτα υπερθέαμα: Η πιο αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα που σκίζει και σε γεύση και σε εμφάνιση

Ζουμερή σοκολατόπιτα: Είστε λάτρης της σοκολάτας και θέλετε πάντοτε να βρίσκεται στο σπίτι σας ένα σοκολατένιο γλυκό; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την ακόλουθη συνταγή, η οποία αποτελεί σοκολατένια απόλαυση. Αναλυτικότερα:

Ζουμερή σοκολατόπιτα: Υλικά συνταγής

– 4 αυγά

– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

– 1 ποτήρι φρέσκο γάλα

– Μισό ποτήρι σπορέλαιο

– 1,5 ποτήρι κοσκινισμένο αλεύρι μαζί, με 6 κουταλιές της σούπας κακάο

– 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ

– 1 βανίλια

– 6 κουταλιές της σούπας πούδρα φουντουκιού ή και καρυδιών

data-index=1

Εκτέλεση συνταγής

– Για την σοκολατόπιτα, χτυπάμε αρχικά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν και να φουσκώσουν.

– Ρίχνουμε σε δόσεις το γάλα και το σπορέλαιο!

– Σταματάμε το μίξερ και ρίχνοντας σιγά-σιγά αλεύρι, κακάο και την βανίλια, ανακατεύουμε τόσο απαλά με μαριζ για μην ξεφουσκώσει το μείγμα.

– Ρίχνουμε την πούδρα φουντουκιού και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

– Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρεξ η ταψάκι (26ν) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προ θερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.

Σιρόπι:

– Βράζουμε 2 ποτήρια νερού με 2 ποτήρια νερού ζάχαρη και 50 γραμμάρια κουβερτούρα για 4 λεπτά!

– Σιροπιάζουμε και τα δυο καυτά αλλά βάζουμε σιγά-σιγά το σιρόπι για να το απορροφάει και συνεχίζουμε.

– Το αφήνουμε να κρυώσει.

Γλάσο:

– Βάζουμε στην εστία στο κατσαρολάκι 200 γραμμάρια κρεμά γάλακτος να ζεσταθεί.

– Σπάμε μέσα 200 γραμμάρια κουβερτούρα!

– Ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία.

– Την αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωμάτιου, ανακατεύοντας την και στην συνέχεια, την ρίχνουμε πάνω στην κρύα σοκολατοπιτα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: