
“Κραυγή” απόγνωσης από Γιάννη Τσιμιτσέλη: Είναι ανάγκη να μπορώ να βλέπω την κόρη μου τα Σαββατοκύριακα – Έχω κουραστεί
Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, γνωστός για την πορεία του στην υποκριτική, αλλά και για την παρουσία του σε παραγωγές όπως το Tempting Fortune και την ταινία Κουραμπιέδες από χιόνι, μίλησε ανοιχτά για την ανάγκη του να θέσει προτεραιότητες και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην προσωπική του ζωή.
Η ανάγκη για αλλαγή και η αποχή από το θέατρο
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι αποφάσισε να μην συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις την επόμενη σεζόν, εξηγώντας πως αυτή η απόφαση προκύπτει από την ανάγκη του να διαχειριστεί καλύτερα τον χρόνο του. Δεν νομίζω ότι θα κάνω θέατρο. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κάτσω κάποιο Σαββατοκύριακο. Φτάνεις σε ένα σημείο που λες ότι θέλω λίγο χρόνο για να μπορέσω να κάνω πράγματα κι έχω γκώσει λίγο, δήλωσε, προσθέτοντας ότι αυτή η επιλογή είναι συνειδητή και δεν σχετίζεται με εξωτερικούς περιορισμούς όπως η καραντίνα.
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η παύση από το θέατρο θα του επιτρέψει να αφιερώσει χρόνο τόσο στην προσωπική του ηρεμία όσο και σε νέες επαγγελματικές προκλήσεις. Το να απέχω ένα χρόνο θεατρικά, δεν έγινε και κάτι. Ήρθε η στιγμή να έχω ένα Σαββατοκύριακο, υπογράμμισε.
Ο χρόνος με την κόρη του και η διαχείριση της κούρασης
Ο ηθοποιός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη του να περνάει ποιοτικό χρόνο με την κόρη του. Είναι ανάγκη για εμένα να μπορώ να δω την κόρη μου το Σαββατοκύριακο. Να καθαρίσει λίγο ο εγκέφαλος και να συγκεντρωθώ και να επικεντρωθώ στην ταινία, ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης παραδέχθηκε ότι η πίεση και η κούραση από το απαιτητικό πρόγραμμα της φετινής χρονιάς τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Παρόλο που αναγνωρίζει τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της συντρόφου του, Κατερίνας Γερονικολού, η οποία θα συμμετέχει σε θεατρικές παραγωγές, θεωρεί πως η αποχή από το θέατρο δεν θα επηρεάσει την καριέρα του. Αντίθετα, πιστεύει ότι αυτή η επιλογή θα τον βοηθήσει να επαναφορτίσει τις δυνάμεις του και να επικεντρωθεί καλύτερα στις δημιουργικές του προκλήσεις.
Ο Τσιμιτσέλης ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του εκφράζοντας την πεποίθηση πως αυτή η αλλαγή είναι αναγκαία και θα του προσφέρει την ισορροπία που αναζητά.
“Με την Βάσω το έχουμε ήδη συζητήσει αυτό”: Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης το παρδέχεται 1η φορά αυτό για την Λασκαράκη και την κόρη τους
Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας Κουραμπιέδες από χιόνι, που προβάλλεται απόψε στο Mega, μίλησε για την εμπειρία του στον χώρο του κινηματογράφου, την προσωπική του ζωή και τη συνεργασία του με τον αείμνηστο Μανούσο Μανουσάκη.
Σκηνοθεσία, Παραγωγή και Προκλήσεις
Ο Τσιμιτσέλης περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε συνδυάζοντας τους ρόλους του σκηνοθέτη και του παραγωγού. Είναι πολύ δύσκολος ο συνδυασμός σκηνοθεσίας και παραγωγής γιατί είναι δύο παράγοντες που κοντράρονται στη δημιουργία μιας ταινίας, δήλωσε, τονίζοντας πως η συνεργασία με τους έμπειρους ηθοποιούς του καστ, όπως ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, αποτέλεσε σημαντικό στοίχημα. Η επαγγελματική του σχέση με τον Αντωνόπουλο, τον οποίο θαυμάζει ιδιαίτερα, έπρεπε να διατηρηθεί σε ισορροπία, καθώς είναι οικογενειακοί φίλοι.
Η Έμπνευση από την Κόρη του
Η κόρη του αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία της ταινίας, ενώ ο ίδιος μίλησε για τη δυσκολία συνεργασίας με παιδιά. Η πιο δύσκολη σκηνή είναι αυτή με τον “Κάπτεν Χουκ”· ήταν η μόνη μέρα που ταλαιπωρήθηκαν τα παιδιά, εξήγησε. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν σκοπεύει να πιέσει την κόρη του προς την υποκριτική, παρά μόνο εάν είναι δική της συνειδητή επιλογή. Είπα στην κόρη μου ότι αν θέλει να γίνει ηθοποιός έχει όλο τον χρόνο μπροστά της.
Όσον αφορά την πιθανότητα ενός δεύτερου παιδιού, ο Τσιμιτσέλης παραδέχθηκε πως δεν σχεδιάζει κάτι τέτοιο, αλλά θα το δεχθεί με χαρά αν συμβεί. Ένα επόμενο παιδί αν έρθει, καλώς. Είναι ευλογία ο ερχομός της κόρης μου Εύας.
Σχόλια και Κριτική
Ο ηθοποιός μίλησε για τις φορές που δέχθηκε άδικη κριτική, εξηγώντας πως έχει απαντήσει μόνο σε πολύ σοβαρά περιστατικά. Πρέπει να ειπωθεί κάτι πολύ χοντρό για να ασχοληθώ, δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως έχει γράψει σχόλιο σε άρθρο που περιείχε προσβλητικές και σεξιστικές αναφορές για εκείνον.
Η Απώλεια του Μανούσου Μανουσάκη
Τέλος, ο Τσιμιτσέλης αναφέρθηκε συγκινημένος στον θάνατο του Μανούσου Μανουσάκη, περιγράφοντας τη σοκαριστική εξέλιξη της ασθένειας του σκηνοθέτη. Μέχρι και την τελευταία στιγμή μιλούσα με τον Μανουσάκη σε βιντεοκλήση μέσα από το νοσοκομείο και ήταν όρθιος, εξήγησε, τονίζοντας ότι η ΕΡΤ έπραξε σωστά συνεχίζοντας τη σειρά που σκηνοθετούσε. Ο Μανούσος είναι ακόμη εκεί, στη σειρά, κατέληξε.
Ο ηθοποιός, μέσα από τα λόγια του, έδωσε μια ολοκληρωμένη εικόνα των επαγγελματικών του επιτυχιών και των προσωπικών του συναισθημάτων, αναδεικνύοντας τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του.
Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:
Πηγή