Βαγγέλης Ιωαννίδης: Πού βρίσκεται σήμερα το παιδί θαύμα που υποδύθηκε τον γιο του Λάμπρου Κωνσταντάρα στον «Στρίγγλο που έγινε αρνάκι»

February 20, 2025

Βαγγέλης Ιωαννίδης: Πού βρίσκεται σήμερα το παιδί θαύμα που αγαπήθηκε ως “γιος” του Λάμπρου Κωνσταντάρα στον «Στρίγγλο που έγινε αρνάκι»


Διαφ.

Πού βρίσκεται σήμερα ο ηθοποιός που έκανε έξαλλο τον Κωνσταντάρα στον «Στρίγγλο που έγινε αρνάκι»

Ο Βαγγέλης Ιωαννίδης έπαιζε στον ελληνικό κινηματογράφο από μικρό παιδί. Τον θυμόμαστε από τον ρόλο του Μπαμπη, του μικρότερου και πιο ατίθασου γιου του Κωνσταντάρα στην ταινία ο “Στρίγγλος που έγινε αρνάκι”.

Στην ταινία ο Κωνσταντάρας έλεγε στην Κοντού ότι ήταν ο τρίτος και φαρμακερός, ο μοτοσικλετιστής. Ενσάρκωσε επίσης τον γιο του Παπαγιαννόπουλου στην ταινία του 1967 “Γαμπρός από το Λονδίνο”.

Είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1948 και είχε καταγωγή από τη Μικρά Ασία. Μεγάλωσε φτωχικά, χωρίς πατέρα μαζί με την αδερφή του. Τον ανακάλυψε ο Νίκος Κούνδουρος στο Κολωνάκι όταν είχε πάει στη δεξαμενή με τους φίλους του. Τότε, ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Όπως είχε πει, πιτσιρικάς ήταν ωραίος τύπος. Είχε φακίδες, μακρύ ξανθό μαλλί και είχε χαρακτηριστική φιγούρα του κινηματογράφου.

Ο Κωνσταντάρας ήταν πάρα πολύ καλός άνθρωπος, ήρεμος και του είχε μεγάλη συμπάθεια, είχε πει σε συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Επίσης στα 9 του χρόνια είχε συνεργαστεί και με τον Αλέκο Αλεξανδράκη στο θέατρο. Μάλιστα, ο Αλεξανδράκης του είχε κάνει δώρο ένα ποδήλατο, καθώς μέχρι τότε πήγαινε στο θέατρο Άλφα με τα πόδια μόνος του.

Σε ηλικία 11 ετών έπαιξε στην ταινία “Αγνές Ψυχές” όπου υποδύθηκε τον Λάμπρο. Ακολούθησαν οι ταινίες “Της μιας δραχμής τα γιασεμιά”. “Το ποτάμι”, “Το αγρίμι” και βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στην ταινία “Μικρές Αφροδίτες” το 1963.

Σήμερα, στα 77 του χρόνια, ο ηθοποιός Βαγγέλης Ιωαννίδης ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, απολαμβάνοντας τη ζωή του.

Σε φωτογραφία του που κυκλοφόρησε μέσω social media, ο ηθοποιός ποζάρει χαμογελαστός στον φωτογραφικό φακό, σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο, μετά από πολλά χρόνια που απέχει από «τα φώτα».

Η καλλονή Ελληνίδα ηθοποιός πέθανε στα 57 και η… κατάρα της οικογένειας ακολούθησε και την κόρη της, σκοτώθηκε σε τροχαίο στα 24

Λίγες ηθοποιοί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου μπορούσαν να χαρακτηριστούν πραγματικές καλλονές. Αναμφίβολα, μία από αυτές ήταν η εντυπωσιακή Μέμα Σταθοπούλου. Αν και η καριέρα της διήρκεσε μόλις οκτώ χρόνια, η φυσιογνωμία της έμεινε ανεξίτηλη στη μνήμη του κοινού, ακόμα κι αν είχε συμμετάσχει μόνο σε μία ταινία.

Η καλλονή του ελληνικού κινηματογράφου που χάθηκε ξαφνικά

Με τα χαρακτηριστικά αμυγδαλωτά μάτια, το έντονο βλέμμα και την ακαταμάχητη γοητεία της, η Μέμα Σταθοπούλου υπήρξε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες ξανθιές του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Ενώ η Γκιζέλα Ντάλι απέκτησε τον τίτλο της Ελληνίδας «Μπριζίτ Μπαρντό», ήταν η Πατρινή ηθοποιός που θύμιζε ακόμα περισσότερο τη Γαλλίδα σούπερ σταρ, χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Δυστυχώς, η ζωή της έμελλε να είναι σύντομη. Η Μέμα Σταθοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 57 ετών, αφήνοντας πίσω της μια ιστορία γεμάτη λάμψη, αλλά και θλίψη. Η τραγική ειρωνεία είναι πως μαζί της χάθηκε και η 24χρονη κόρη της, σε μια ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από αρχαία ελληνική τραγωδία.

Η τραγική ζωή της Μέμας Σταθοπούλου

Η Μέμα Σταθοπούλου, βαφτισμένη Δήμητρα, διακρίθηκε τόσο σε ρόλους ενζενί όσο και σε εκείνους της μοιραίας γυναίκας, ενσαρκώνοντας το απόλυτο πρότυπο της ερωτικής φαντασίωσης για χιλιάδες άνδρες. Πρωταγωνίστησε ή συμμετείχε σε 39 ταινίες, όπως είχε δηλώσει η ίδια.

Ανάμεσα στις πιο γνωστές της είναι «Η Παραστρατημένη», «Το Κορίτσι της Οργής», «Ένας Μάγκας στα Σαλόνια», «Ένας Άφραγκος Ωνάσης» και «Οι Σφαίρες δε Γυρίζουν Πίσω». Σε πολλές από αυτές, συμπρωταγωνιστούσε με τον Θάνο Λειβαδίτη, με τον οποίο υπήρξε ζευγάρι και στην προσωπική της ζωή.

Πριν από την καριέρα της στον κινηματογράφο, η Σταθοπούλου είχε ξεχωρίσει για τη φυσική της κατάσταση. Ως αθλήτρια της Παναχαϊκής είχε σημαντικές διακρίσεις στο άλμα εις ύψος. Ο αρχικός της στόχος ήταν να σπουδάσει στη Γυμναστική Ακαδημία, όμως, όταν ήρθε στην Αθήνα, αποφάσισε να γραφτεί στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή του Πέλου Κατσέλη.

Η λαμπρή καριέρα και η απότομη αποχώρηση

Το 1963, σε ηλικία 22 ετών, ολοκλήρωσε τις σπουδές της, και έναν χρόνο αργότερα έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο στην παράσταση «Δικέφαλος Αετός», στο πλευρό του μεγάλου Δημήτρη Χορν. Η ίδια είχε δηλώσει πως αυτή ήταν η πιο ξεχωριστή στιγμή της καριέρας της.

Την ίδια χρονιά έκανε και την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο. Όσο γινόταν πιο γνωστή, φωτογραφιζόταν συχνά για τα δημοφιλή περιοδικά της εποχής, όπως το Ρομάντζο, το Φαντάζιο και η Βεντέτα.

Το 1969, η ταινία «Ένας Μάγκας στα Σαλόνια» αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. Υποδύθηκε ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, κόρη εφοπλιστή, που σώζεται από έναν ψαρά, ρόλο που έπαιξε ο Γιάννης Βόγλης.

Παρότι είχε σχέση για χρόνια με τον Θάνο Λειβαδίτη, δεν προχώρησαν ποτέ σε γάμο. Το 1975 παντρεύτηκε τον βιομήχανο Δημήτρη Μαρούση και, σε ηλικία 34 ετών, αποφάσισε να αποσυρθεί από την υποκριτική για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.

Η επιστροφή στην Πάτρα και η μάχη με τον καρκίνο

Απέκτησε δύο παιδιά και, μετά τον χωρισμό της τη δεκαετία του ’80, επέστρεψε στην Πάτρα, όπου άνοιξε μπουτίκ γυναικείων ενδυμάτων.

Το 1997 ήρθαν τα πρώτα σοβαρά προβλήματα υγείας. Διαγνώστηκε με καρκίνο και έδωσε σκληρή μάχη για δύο χρόνια. Στις 17 Οκτωβρίου 1999, σε ηλικία μόλις 57 ετών, έφυγε από τη ζωή, όπως είχε φύγει και από τον χώρο του θεάματος – πρόωρα και αθόρυβα.

Η οικογενειακή τραγωδία συνεχίζεται

Σαν να ήταν καταραμένη η μοίρα της οικογένειάς της, έξι χρόνια μετά, το 2005, η 24χρονη κόρη της έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα με μηχανή. Μία νέα τραγωδία που σφράγισε για πάντα το όνομα της Μέμας Σταθοπούλου με πόνο και θλίψη.

Δείτε βίντεο:

«Η Μέμα Σταθοπούλου Θα μπορούσε να είχε σωθεί αν πήγαινε στους γιατρούς, όμως δεν πήγαινε. Δεν τα κατάφερε»

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρούσης παραχώρησε συνέντευξη όπου και μίλησε για τη γνωριμία, το γάμο, αλλά και το διαζύγιό του με τη Μέμα Σταθοπούλου.

«Με τη Μέμα γνωριστήκαμε σε ένα ιστορικό στέκι της λεωφόρου Αλεξάνδρας, το Ιμπέριαλ. Ήμασταν με μια καλλιτεχνική παρέα και έτσι έγινε ο δεσμός μας. Πρέπει να ήταν το 1973» δήλωσε αρχικά στην εφημερίδα Espresso και πρόσθεσε: «Είχε τελειώσει ο δεσμός της με τον Θάνο Λειβαδίτη και αρχίσαμε να συζούμε μαζί. Έτσι αποφασίσαμε κάποια στιγμή να παντρευτούμε. Εγώ τότε ζούσα στην Πεύκη και της άρεσε εκεί το περιβάλλον. Εκεί πήγαν σχολείο και τα δύο παιδιά μας».

Δημήτρης Μαρούσης

Η αγάπη της Μέμας Σταθοπούλου για τα βιβλία

Αναφερόμενος στην γνωστή ηθοποιό του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και τι έκανε εντύπωση στον Δημήτρη Μαρούση, απάντησε:

«Ενώ ήταν από τα καλύτερα ονόματα στο θέατρο και στον κινηματογράφο, ήταν ο πιο απλός άνθρωπος της Γης. Σκεφτείτε ότι Κυριακή βράδυ, αμέσως μετά το θέατρο, πήγαινε στους γονείς της στην Πάτρα και έμενε εκεί ένα εικοσιτετράωρο. Της Μέμας της άρεσαν η οικογενειακή θαλπωρή, τα ταβερνάκια, τα πολύ ήσυχα πράγματα. Η Μέμα ήταν δουλειά σπίτι, σπίτι δουλειά. Και πολύ μορφωμένη γυναίκα. Διάβαζε ό,τι βιβλίο έπεφτε στα χέρια της».

Μέμα Σταθοπούλου: Η μάχη της ηθοποιού με τον καρκίνο

Ερωτηθείς για τον λόγο που οδηγήθηκαν στον χωρισμό, απάντησε: «Ασυμφωνία χαρακτήρων θα μπορούσες να το πεις. Η Μέμα κολλούσε σε κάποια πράγματα και υπήρχαν κάποιες εντάσεις. Χαζοεντάσεις θα έλεγα, χωρίς λόγο και αιτία. Μετά η Μέμα έφυγε και πήγε στην Πάτρα, στους γονείς της και ύστερα από καμιά δεκαριά χρόνια είπαμε: ”Αλήθεια, γιατί χωρίσαμε εμείς οι δύο;” Δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος».

Τέλος, αναφερόμενος στη μάχη που έδωσε η Μέμα Σταθπούλου με τον καρκίνο, ο Δημήτρης Μαρούσης απάντησε: «Από καρκίνο που είχε στο στήθος. Θα μπορούσε να είχε σωθεί αν πήγαινε στους γιατρούς, όμως δεν πήγαινε. Είχαμε χωρίσει τότε, αλλά είχαμε άψογες σχέσεις μέχρι και τον θάνατό της. Μην ξεχνάτε είχαμε δύο παιδιά και μόλις το έμαθα, την πήρα τηλέφωνο. Της είπα: «Μέμα, έχεις παιδιά, έχεις υποχρεώσεις. Πρέπει να πας στον γιατρό». Και έτσι πείστηκε και πήγε. Πίστευε ότι θα το ξεπεράσει από μόνη της, γιατί η Μέμα ήταν αντράκι. Δεν τα κατάφερε, όμως!».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: