
Μαριάννα Κουράκου: Η καριέρα που παράτησε ξαφνικά, η απώλεια που την τσάκισε – Η μοναδική φωτογραφία της στα 82 της
Η Μαριάννα Κουράκου γεννήθηκε στην Αθήνα (Πατήσια) στις 28 Αυγούστου 1941. Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και κλασικό χορό στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη.
Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία Γιώργο Μοίρα ιδιοκτήτη των μύλων ”Αγίου Γεωργίου”, ο οποίος πέθανε. Απέκτησε τρία παιδιά.Στις μεγάλες της δόξες, η Μαριάννα Κουράκου αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογένειά της, να μεγαλώσει τα παιδιά της κι αργότερα τα εγγόνια της.
Στις μεγάλες της δόξες, η Μαριάννα Κουράκου αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογένειά της, να μεγαλώσει τα παιδιά της κι αργότερα τα εγγόνια της. Αν και αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας, την βλέπουμε σε διάφορες εκδηλώσεις και παραστάσεις, πάντα χαμογελαστή και λαμπερή.
Ο ξάδελφός της, ο γνωστός κι αγαπημένος εικαστικός Κώστας Σπυριούνης, δημοσίευσε μία κοινή τους φωτογραφία στο facebook για να μας υπενθυμίσει ότι η Μαριάννα Κουράκου, αν και έχει σχεδόν 50 χρόνια που απέχει καλλιτεχνικές δραστηριότητες, είναι πάντα όμορφη, λαμπερή και με νεανική αισιοδοξία.
Μαριάννα Κουράκου: Η καριέρα που παράτησε ξαφνικά, η απώλεια που την τσάκισε και η αφοσίωση στα εγγόνια της
Η Μαριάννα Κουράκου γεννήθηκε στην Αθήνα (Πατήσια) στις 28 Αυγούστου 1941 (άλλη πηγή αναφέρει το 1942).Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και κλασικό χορό στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη.
Της: Έπη Τρίμη
Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία Γιώργο Μοίρα ιδιοκτήτη των μύλων ”Αγίου Γεωργίου”, ο οποίος πέθανε. Απέκτησε τρία παιδιά.Στις μεγάλες της δόξες, η Μαριάννα Κουράκου αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογένειά της, να μεγαλώσει τα παιδιά της κι αργότερα τα εγγόνια της.
Επαγγελματική καριέρα
Η Μαριάννα Κουράκου μέσα σε μια δεκαετία, στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, έπαιξε σε 25 ταινίες κι άφησε το στίγμα της στην μεγάλη οθόνη, με την εκφραστικότητά της, την ωραία φωνή και την κομψή παρουσία της.
Ταινίες όπως: Η αρτίστα, Ο εξυπνάκιας, Τα παλιόπαιδα, Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα, Κάνε με πρωθυπουργό, Χαμένη ευτυχία, Η κοροϊδάρα, Η αδικημένη, Σαπίλα κι αριστοκρατία, Η επιστροφή της Μήδειας κ.α. δίπλα σε πρωταγωνιστές όπως ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Φαίδων Γεωργίτσης, ο Πέτρος Φυσσούν, ο Χρήστος Νέγκας, ο Θάνος Λειβαδίτης, ο Άλκης Γιαννακάς, ο Αντρέας Ντούζος, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Ορέστης Μακρής κ.α.
Σήμερα, η ηθοποιός παραμένει εξίσου εντυπωσιακή κάνοντας επιλεκτικά δημόσιες εμφανίσεις.
Πηγή