
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 51 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 118 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ – ΣΟΚΑΡΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ
Τραγωδία σημειώθηκε σε νυχτερινό κέντρο της Βόρειας Μακεδονίας, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες μετά από φωτιά.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Πάντσε Τοσκόφσκι έχουν γίνει και συλλήψεις για το περιστατικό.
North Macedonia: At least 50 people died in a fire in a disco in Kočani
Video: https://t.co/NfIJloWjBO pic.twitter.com/LwCR0I4w6i
— Календар News (@KalendarNews) March 16, 2025
Η πυρκαγιά ξέσπασε και επεκτάθηκε γρήγορα και στην οροφή του κλαμπ, με συνέπεια η καταστροφή να είναι ολοκληρωτική. Πυροσβέστες από όλες τις γύρω πόλεις, καθώς και οχήματα και ιατρικές ομάδες, κλήθηκαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και στην επιχείρηση διάσωσης.
Εικάζεται ότι η φωτιά προκλήθηκε από τα εφέ φωτισμού στο κέντρο κατά τη διάρκεια συναυλίας ενός συγκροτήματος, μετέδωσε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, περίπου 1.500 άτομα βρίσκονταν στον χώρο και παρακολουθούσαν τη συναυλία.
BREAKING: Fire breaks out at nightclub in Kocani, North Macedonia, killing at least 50 people. pic.twitter.com/zQ55FBINPA
— AZ Intel (@AZ_Intel_) March 16, 2025
«Ο αριθμός των θυμάτων και των τραυματιών της πυρκαγιάς δεν έχε προσδιοριστεί ακόμα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.
Στο σημείο θα μεταβεί και ο πρωθυπουργός της χώρας, Χριστιάν Μιτσκόσκι για να ενημερωθεί για την κατάσταση, ενώ οι Αρχές υποσχέθηκαν να διερευνήσουν πλήρως τη υπόθεση και να προσδιορίσουν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.
Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Timcho Mucunski και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις ανθρώπινες απώλειες που προκάλεσε η πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο στην πόλη Κοτσάνι. Ο Γεραπετρίτης στάθηκε, επίσης, στην ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων σωστικών ομάδων και ιατρικής υποστήριξης.
Ουρές στα σύνορα του Προμαχώνα: Έλληνες πηγαίνουν Βουλγαρία και Σκόπια για φθηνή βενζίνη και τρόφιμα
Οι Έλληνες, «μεταναστεύουν» στα Σκόπια και στη Βουλγαρία για τις αγορές τους, βλέποντας τις τιμές σε βασικά προϊόντα και καύσιμα να ανεβαίνουν διαρκώς.
Η αύξηση της τιμής της βενζίνης στην Ελλάδα λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης που οξύνθηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, οδηγεί Έλληνες πολίτες… έξω από τα σύνορα για να αναζητήσουν φθηνότερες τιμές.
Ειδικότερα, Βορειοελλαδίτες πηγαίνουν στη γειτονική Βουλγαρία και τα Σκόπια για να ψωνίσουν, από καύσιμα μέχρι άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και άλλα.
Ουρές σχηματίζονται στον Προμαχώνα και άλλες συνοριακές γραμμές, με τους Έλληνες να πηγαίνουν σε Βουλγαρία και Σκόπια για βενζίνη με 1,40 και 1,30 αντίστοιχα (την αμόλυβδη).
Επίσης, ψωνίζουν τρόφιμα, ρούχα και αλκοολούχα ποτά, καθώς ο πληθωρισμός πλήττει και το καλάθι της νοικοκυράς.
Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN
Πηγή