Γάλα, Τσάι, Μήλο: Αυτά είναι τα προϊόντα που πρέπει να καταναλώσετε για να εξαλείψετε την οσμή σκόρδου σε περίπτωση που φάγατε σκορδαλιά

March 25, 2025
Καταναλώσατε σκορδαλιά; Πώς να αποφύγετε την άσχημη αναπνοή – Τι μέτρα να λάβετε

Φάγατε σκορδαλιά; Πώς δεν θα μυρίζει η αναπνοή σας – Τι πρέπει να κάνετε



Η μυρωδιά του σκόρδου είναι από τις πλέον επίμονες, ωστόσο υπάρχει τρόπος να την ξεφορτωθούμε.

Η 25η Μαρτίου είναι συνδεδεμένη με το ελληνικό τραπέζι και την σκορδαλιά, οπότε το παραδοσιακό έδεσμα σήμερα πρέπει να ο τιμήσεις.

Η μυρωδιά του σκόρδου, ωστόσο, είναι αυτή που θα σε συνοδεύει για πολύ ώρα (μπορεί και ημέρες), όμως υπάρχει ο τρόπος να μην μυρίζεις. Δεν έχει παρά να καταναλώσεις μια από τις παρακάτω τροφές:

Γάλα

width=900

Μελέτες έχουν δείξει πως η λιπαρότητα του γάλακτος εξουδετερώνει αρκετά τις οσμές που αναδύονται από το στόμα σας. Ένα ποτήρι γάλα, λοιπόν, θα βοηθήσει κάπως την κατάσταση. Αν είστε από τους θαρραλέους μπορείτε να πίνετε και γάλα την ώρα που καταναλώνετε τη σκορδαλιά. Τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Τσάι

width=1600

Μελέτες που έχουν γίνει έχουν αποδείξει πως οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο τσάι μπορούν να μειώσουν την επίδραση των ουσιών που παράγει το σκόρδο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι πιείτε το τσάι σχεδόν αμέσως μετά την κατανάλωση της σκορδαλιάς.

Μήλο

width=750

Ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να μασουλήσουν τρία γραμμάρια σκόρδο για 25 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, κάποιοι ήπιαν νερό, κάποιοι κατανάλωσαν μήλο, κάποιοι μαρούλι και άλλοι φύλλα μέντας. Αμέσως μετά μετρήθηκαν οι χημικές ενώσεις που ευθύνονται για την άσχημη μυρωδιά της αναπνοής μετά την κατανάλωση σκόρδου, με τη βοήθεια εξειδικευμένης μεθόδου φασματομετρίας (SIFT-MS) και αποδείχτηκε πως το μήλο κάνει την καλύτερη δουλειά.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: