Χαλβάς με πορτοκάλι και ινδοκάρυδο από τη Νάουσα

March 28, 2025
Γλυκός χαλβάς με πορτοκάλι και καρύδα από τη Νάουσα

Φτιάξε Χαλβά με πορτοκάλι και ινδοκάρυδο από τη Νάουσα



Υπάρχει καλύτερη περίοδος για να δοκιμάσετε χαλβά με πορτοκάλι και ινδοκάρυδο; Απίθανη γεύση με χρώμα που ξεχωρίζει!

Η συνταγή προέρχεται από το κανάλι Delicious Recipes.

Υλικά

  • 4 κούπες βραστό νερό
  • 3 κούπες φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κούπα ηλιέλαιο (προαιρετικά)
  • 600 έως 700 γρ ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε)
  • 400 γρ χοντρό σιμιγδάλι
  • 100 γρ τριμμένη ινδική καρύδα
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχίζουμε τη συνταγή μας φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανάβουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε αργά στην κατσαρόλα το σιμιγδάλι και την τριμμένη καρύδα. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αν θέλουμε να προσθέσουμε περισσότερο χρώμα στο γλυκό μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Αφού το μείγμα έχει πήξει, το αδειάζουμε σε μια φόρμα, το ισιώνουμε και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει. Στη συνέχεια, το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.

Όταν το γλυκό έχει κρυώσει και τα υλικά έχουν δέσει, το βγάζουμε από το ψυγείο και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε τον χαλβά με πορτοκάλι με τριμμένη καρύδα.

Η συνταγή είναι έτοιμη να την απολαύσετε!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: