
Ο χρόνος είναι σκληρός: Θρήνος και δάκρυα για Σεφερλή – Η σπαρακτική ανάρτηση για τον θάνατο του Μπάμπη Κράλιοβιτς
Ο θεατρικός παραγωγός Μπάμπης Κράλιοβιτς απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών. Την πληροφορία για τον θάνατό του ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ το “αντίο” του Μάρκου Σεφερλή είναι ιδιαίτερα συγκινητικό.
Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
Έφυγε σήμερα από την ζωή στα 91 του ένας από τους πιο αγαπημένους μας θεατρικούς παραγωγούς , που ξεκίνησε από ηθοποιός και που με πολύ μεγάλο σεβασμό υπηρέτησε το θέατρο από όλα τα πόστα… Ένας χαρούμενος άνθρωπος γεμάτος ζωή, γεμάτος αγάπη για τους ηθοποιούς που ακόμα κι αν κάποια στιγμή σε κάτι διαφωνούσαμε την επόμενη ήμασταν πάλι αγαπημένοι φίλοι..Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τις συνεργασίες μας, τις υπέροχες γιορτές που διοργάνωνε για τους φίλους του και τις ατέλειωτες παραστάσεις που υπηρέτησε σαν θεατρικός παραγωγός. Θα θυμάμαι πάντα τη φιλία μας που ξεκίνησε από τα χειμερινά μπάνια…
Αγαπημένε Μπάμπη Κράλιοβιτς καλό σου ταξίδι…Η οικογένεια θα ανακοινώσει σύντομα τόπο και χρόνο της νεκρώσιμης ακολουθίας και ζητεί αντί στεφάνων στην μνήμη του, να κατατεθούν χρήματα στο ΤΑΣΕΗ
Η ανάρτηση του Μάρκου Σεφερλή
Μπάμπης Κράλιοβιτς! Ο θεατρικός παραγωγός που μ’ εμπιστεύτηκε στα πρώτα μου βήματα, δίνοντάς μου την ευκαιρία να παίξω σε δύο παραγωγές του που έκαναν τεράστια επιτυχία στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ στον Πειραιά και παραχωρώντας μου αργότερα – όταν έγινα πια κι εγώ παραγωγός – το θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ για δύο σεζόν. Χαιρόταν για την επιτυχία μου σαν μικρό παιδί! Κάθε βράδυ, με το που γέμιζε το θέατρο ασφυκτικά, έπαιρνε τηλέφωνο τους άλλους παραγωγούς και φώναζε: Μου ξεχείλωσε το θέατρο!. Ένας άνθρωπος πάντα αισιόδοξος, πάντα χαμογελαστός, γεμάτος ενέργεια, που στη μετέδιδε και σ’ έκανε να πηγαίνεις στο θέατρο με χαρά, να διασκεδάσεις τον κόσμο και όχι γιατί έπρεπε απλά να πας! Ένας παραγωγός, που έκανε όλη τη θεατρική ομάδα που είχε κάθε σεζόν μια οικογένεια, διοργανώνοντας στο σπίτι του πάρτι, βραδιές ΚΑΡΑΟΚΕ με πολύ – πολύ γέλιο, αλλά κυρίως με πολλή – πολλή αγάπη! Τον συνάντησα πέρυσι στον δρόμο – στα 90 του – και ήταν ο ίδιος Μπάμπης που γνώρισα το 1998. Ο ίδιος ακριβώς! Και σε διάθεση και σε εμφάνιση! Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θ’ ακούσω τόσο σύντομα αυτή τη θλιβερή είδηση! Ο χρόνος όμως είναι σκληρός και αδυσώπητος! Έτσι λοιπόν θα σε θυμάμαι Μπάμπη μου! Χαρούμενο και χαμογελαστό! Σ’ ευχαριστώ για όλα! Πίστεψες σε μένα και ξέρω ότι σε δικαίωσα! Σε έκανα περήφανο με την πορεία μου! Και το ξέρω, γιατί διαλαλούσες παντού πόσο πολύ με αγαπούσες και πόσο πολύ χαιρόσουν για την επιτυχία μου! Το ίδιο σ’ αγαπούσα κι εγώ και διαλαλούσα κι εγώ παντού ότι σου οφείλω πολλά! Καλό σου ταξίδι! Υ.Γ. Τζούλια μου, να είσαι καλά και να θυμάσαι αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο! Αυτόν τον σπουδαίο θεατράνθρωπο!
Μόλις ανακοίνωσε τα δυσάρεστα ο Μπίμπιλας – Πέθανε γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης
Ο κινηματογραφικός και θεατρικός σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας Δημήτρης Κολλάτος απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών. Τη θλιβερή αυτή είδηση ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσω μιας ανάρτησής του στο Facebook.
Πέθανε ο Δημήτρης Κολλάτος
Όπως έγραψε χαρακτηριστικά : Αντίο αγαπημένε μου Δημήτρη.. Απο παιδι σ αγαπούσα και μ αγαπουσες αφού ήσουν συμμαθητής του αδελφού της μητέρας μου! Πόσες συζητήσεις κάναμε μαζί! Πόσα γυρίσματα στις ταινίες σου! Πόσα καλοκαίρια στην Αίγινα στο φεστιβάλ του ελληνικου σινεμά που οργανωνες στο κτήμα σου με τις φιστικιών. Δημήτρη δεν θα ξεχασω ποτέ το νοιαξιμό σου για τον Άλκη! Ο Αλέξανδρος κι όλα τα παιδια θα συνεχίσουν το έργο σου και θυμάστε κοντα τους.Το τελευταίο καλοκαίρι στην Αίγινα μου είπες του χρονου πάλι εδώ!!! Αλλά ταξίδεψες… Καλό ταξίδι φιλοσοφε,σκηνοθέτη,συγγραφεα, ταξιδευτή των ονείρων…θα σε θυμόμαστε,πάντα Δημήτρη Κολλατε!
H ανάρτηση του
Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κολλάτος
Ο Δημήτρης Κολλάτος ήταν κινηματογραφικός και θεατρικός σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας
Το 1959-1960 ίδρυσε το “Πειραματικό Θέατρο Τσέπης” ανεβάζοντας, εκείνη και τις επόμενες δύο θεατρικές περιόδους, σε ένα υπόγειο της οδού Στουρνάρη, τη “Φαλακρή τραγουδίστρια” του Ιονέσκο, το “Τέλος του παιχνιδιού” του Σάμιουελ Μπέκετ και το “Δωμάτιο” του Χάρολντ Πίντερ, Ένα βροχερό απόγευμα του Ουίλιαμ Ινγκ, “Ο μακαρίτης” Ρενέ ντε Ομπαλντιά . Σκηνοθέτησε την “Ιφιγένεια εν Ταύροις” του Ευριπίδη στο ρόλο της Ιφιγένειας η Μαριέτα Ριάλδη . Στις 7 Οκτωβρίου 1961 στο Παρίσι ανέβασε την “Ιφιγένεια εν Ταύροις” του Ευριπίδη, στο Centre culturel Πρωταγωνιστές ήταν οι: Arlette Baumann, Roger Jandly, Nicolas Ruffieux,M.-F. Bonte, F. Guiman. Το γαλλικό περιοδικό “L’Express” χαρακτήρισε την παράσταση “μία άνοιξη στο γαλλικό θέατρο”. Η Αρλέτ Μπωμάν έγινε σύζυγός του, από την οποία απέκτησε δύο γιούς, τον Αλέξανδρο και τον Άλκη, και η οποία πρωταγωνίστησε στις ταινίες του.
Πηγή