
Δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία: Διέρρευσε η τελευταία φώτο της οικογένειας από το μοιραίο ελικόπτερο, λίγο πριν σκοτωθούν και οι 5
Η πενταμελής οικογένεια, που ξεκληρίστηκε στη συντριβή του τουριστικού ελικοπτέρου στον ποταμό Χάντσον, στη Νέα Υόρκη, χθες, Πέμπτη, το μεσημέρι, κατέγραψε τις τελευταίες της στιγμές στον φωτογραφικό φακό.
Ειδικότερα, ο Αγκουστίν Εσκομπάρ, κορυφαίο στέλεχος της παγκόσμιας εταιρείας τεχνολογίας Siemens, η σύζυγος και τα παιδιά τους, ηλικίας τεσσάρων, πέντε και έντεκα ετών, και ο πιλότος, το όνομα του οποίου παραμένει άγνωστο, έχασαν τη ζωή τους, όταν από άγνωστη αιτία το ελικόπτερο έπεσε στον ποταμό.
Στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα New York Helicopter Tours, φαίνονται τα πέντε μέλη της οικογένειας να χαμογελούν μπροστά από το ελικόπτερο Bell 206L-4 LongRanger IV και να δένονται μέσα στο αεροσκάφος.
Η πενταμελής οικογένεια έκανε διακοπές στην Νέα Υόρκη
Η οικογένεια είχε φθάσει νωρίτερα την ίδια μέρα στη Νέα Υόρκη, από τη Βαρκελώνη.
Τη στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου έχουν καταγράψει κάμερες, που το δείχνουν να πέφτει στον ποταμό Χάντσον, χθες, Πέμπτη, λίγο μετά το μεσημέρι.
Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ αλλά δύο δηλώθηκαν νεκρά στο νοσοκομείο, υπογράμμισαν αξιωματούχοι.
Όπως προέκυψε, ο πιλότος του ελικοπτέρου προειδοποίησε ότι έπρεπε να ανεφοδιαστεί, λίγο πριν από την τραγωδία.
Αυτόπτες μάρτυρες επεσήμαναν ότι είδαν το ελικόπτερο να κόβεται στη μέση, πριν πέσει κοντά στην προβλήτα 40, με έναν άνδρα να σημειώνει ότι ακούστηκε κάτι σαν ηχητική έκρηξη.
Το αεροσκάφος, που λειτουργούσε από την New York Helicopter, μια τοπική εταιρεία εκδρομών, είναι ένα N216MH – ένα Bell 206L-4, όπως αναφέρει το Flight Radar.
Victims identified: Tragic NYC chopper crash claims Spanish family
The victims of the Hudson River accident have been identified as Agustín Escobar, president of Siemens Spain, his wife, and their three children, the NYT reports. The crash also killed the pilot.#NYC pic.twitter.com/9wqDMJHlPt
— WAR & CRIME WORLD NEWS (@WARCRIMENEWS) April 11, 2025
Ο 71χρονος Μάικλ Ροθ, 71 ετών, ιδιοκτήτης του ελικοπτέρου της Νέας Υόρκης, που παρείχε την ξενάγηση και το ελικόπτερο, δήλωσε στην Telegraph ότι ο πιλότος τηλεφώνησε ότι προσγειωνόταν και ότι χρειαζόταν καύσιμα και θα έπρεπε να του πάρει περίπου τρία λεπτά για να φτάσει, αλλά 20 λεπτά αργότερα, δεν έφτασε.
Ο Εσκομπάρ είχε 25 χρόνια διεθνούς εμπειρίας στην οποία ηγήθηκε επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Νότιας Αμερικής, της Ισπανίας και της Γερμανίας, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Ήταν ο Παγκόσμιος Διευθύνων Σύμβουλος Σιδηροδρομικών Υποδομών της Siemens Mobility από τον περασμένο Οκτώβριο και προηγουμένως ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Ισπανίας για περίπου δύο χρόνια, σύμφωνα με το προφίλ του.
Οι τελευταίες στιγμές της πενταμελούς οικογένειας
Δάκρυσαν οι πυροσβέστες: Ανείπωτη τραγωδία, κατέρρευσε διόροφο σπίτι, μέσα ζούσε 5μελής οικογένεια με 3 παιδιά
Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στην Ιταλία, όταν από μία έκρηξη από διαρροή φυσικού αερίου κατέρρευσε μια διόροφη πολυκατοικία έξω από την Νάπολη της Ιταλίας, στην περιοχή Σαβιάνο.
Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες στο διόροφο κτήριο ζούσε πενταμελής οικογένεια, ζευγάρι με τρία παιδιά, οι οποίοι καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια και οι πυροσβέστες επιχειρούν για την διάσωσή τους.
Ανείπωτη τραγωδία στην Ιταλία: Κατέρρευσε διόροφορο κτήριο – Επιχείρηση για τη διάσωση των εγκλοβισμένων ατόμων
Διαρροή φυσικού αερίου σε σπίτι ηλικιωμένου προκάλεσε την νύχτα έκρηξη με αποτέλεσμα την κατάρρευση διώροφου κτηρίου έξω από την Νάπολη της Ιταλίας, στην περιοχή Σαβιάνο.
Κατά τις πρώτες πληροφορίες, στον πρώτο όροφο ζούσε πενταμελής οικογένεια, ζευγάρι με τρία παιδιά. Καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια και πυροσβέστες επιχειρούν για την διάσωσή τους.
Ως αυτό το στάδιο διασώθηκαν ο πατέρας και ένα από τα παιδιά, ενώ νεκρό ανασύρθηκε ένα κοριτσάκι 4 ετών και ο αδερφός της 6 ετών. Η πυροσβεστική, η πολιτική προστασία και οι εθελοντές συνεχίζουν τις έρευνες. Οι δύο γυναίκες – η μητέρα των παιδιών και η γειτόνισσα του επάνω ορόφου – εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι καραμπινιέροι και η αστυνομία βρίσκονται επίσης στο σημείο.
Πηγή