
Καλύτερα να μην το ξέρουν οι άντρες: Αuτό εivαι το πιο Bpώμικo πράγμα σε μια γυvαiκα
Οι τσάντες, που χρησιμοποιούν καθημερινά οι γυναίκες, είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο, διότι συγκεντρώνουν πολλά μικρόβια.
Πρόκειται για ένα απαραίτητο αξεσουάρ στην καθημερινότητα των γυναικών, καθώς βάζουν μέσα όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα και σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει περισσότερα μικρόβια απ’ ότι φανταζόμαστε, γι’ αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στην καθαριότητα και τη χρήση του.
Σπάνια καθαρίζουν τις τσάντες τους οι γυναίκες
Αν και οι πλειοψηφία των γυναικών τις χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά, σπάνια τις καθαρίζει όπως θα έπρεπε, αφού σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας Initial Washroom Hygiene, περιέχουν περισσότερα μικρόβια από μια κοινή λεκάνη τουαλέτας.
Η συνεχής επαφή τους με διάφορες επιφάνειες – τραπέζια, πατώματα, μέσα μεταφοράς – αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης μικροβίων μέσω των χεριών.
Υψηλό το μικροβιακό φορτίο των τσαντών
Η ίδια έρευνα αποκάλυψε πως μία στις πέντε τσάντες φέρει τόσο υψηλό μικροβιακό φορτίο, που μπορεί να θεωρηθεί απειλή για την υγεία.
Συνεπώς, κρίνεται επιτακτική η τακτική καθαριότητα της τσάντας, ενώ θα πρέπει να αποφεύγουμε να την τοποθετούμε σε ακατάλληλα σημεία, όπως στο πάτωμα σε δημόσιους χώρους.
Δεν πάει ο νους σας: 7 συμβουλές ενός μικροβιολόγου για να εξαφανίσετε τα μικρόβια από το σπίτι σας με τη μία
Τα μικρόβια σε ένα σπίτι μπορεί να μην είναι ορατά, αλλά υπάρχουν, γι’ αυτό ένας μικροβιολόγος δίνει επτά συμβουλές στις νοικοκυρές, προκειμένου να τα εξαφανίσουν εύκολα και γρήγορα.
Η καθαριότητα του σπιτιού αποτελεί πονοκέφαλο για τις νοικοκυρές, οι οποίες πρέπει να αφιερώνουν κόπο και χρόνο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό κι αναζητούν έναν τρόπο όλα τα μικρόβια να εξουδετερωθούν και το σπίτι να λάμπει, χωρίς κούραση.
Συμβουλές μικροβιολόγου για να εξουδετερώσει τα μικρόβια
1. Ρίχνει το περισσότερο βάρος στην κουζίνα παρά στο μπάνιο
Πολλές φορές ρίχνουμε το περισσότερο βάρος στο μπάνιο, παρά στην κουζίνα, γιατί προφανώς θα έχουμε ακούσει ότι το μπάνιο έχει τα περισσότερα βρώμικα σημεία του σπιτιού.
Ο καθαρισμός της κουζίνας δεν τίθεται σε πρώτη προτεραιότητα, ενώ θα έπρεπε, γιατί είναι εξίσου σημαντική πηγή βακτηρίων. Αν η τουαλέτα είναι πηγή μικροβίων, το ίδιο μεγάλη πηγή είναι και το σφουγγάρι της κουζίνας και το ξύλο πάνω στο οποίο κόβουμε τα διάφορα λαχανικά και κρέατα, το χερούλι του ψυγείου και η βρύση του νεροχύτη υπογραμμίζει ο γιατρός.
2. Συχνός καθαρισμός του ψυγείου
Για το γιατρό, το ψυγείο είναι ένα σημείο που συγκεντρώνει μικρόβια που μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας, αν δεν καθαρίζεται τακτικά. Όταν αποφασίζει να καθαρίσει το σπίτι, δίνει ιδιαίτερη προσοχή εκεί.
3. Χρησιμοποιεί συχνά μέσα στη μέρα καθαριστικά μαντηλάκια
Μπορεί να πιάσουμε το πορτοφόλι μας και μετά να φτιάξουμε ένα τοστ. Ποτέ δεν πιάνουμε κάτι που θα πιούμε ή θα φάμε χωρίς να έχουμε καθαρίσει πριν τα χέρια μας επισημαίνει ο γιατρός.
4. Καθαρισμός πατώματος
Τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει πια και δεν… μπουσουλάνε. Έτσι δεν έχω πια τόσο άγχος για το πάτωμα, όπως είχα όταν ήταν πιο μικρά. Σκούπα και σφουγγάρισμα σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά όχι με το άγχος που είχα στις αρχές. Απλά φροντίζουμε να αφήνουμε τα παπούτσια μας έξω από το σπίτι, σημειώνει.
5. Καθημερινή αλλαγή στις πετσέτες των χεριών και του προσώπου
Χρησιμοποιούμε συχνά πετσέτες από χαρτί, δεν έχουν αλλάξει οι πετσέτες μέσα σε μια ημέρα. Η απολύμανση του σπιτιού δεν σημαίνει μόνο καθαρίζω τις επιφάνειες. Σημαίνει ότι τα τακτικά αλλάζω όλα τα αντικείμενα που συγκεντρώνουν μικρόβια.
6. Πλύσιμο χεριών των παιδιών μετά το σχολείο ή το παιχνίδι
Ακόμα κι αν κάποιος πιστεύει ότι έχει απολυμάνει το σπίτι, αν μπουν μέσα τα παιδιά του μετά το σχολείο ή το παιχνίδι και αρχίζουν και κάθονται παντού και ακουμπάνε αντικείμενα έχει γίνει η μισή δουλειά τονίζει ο γιατρός.
7. Πριν καθαρίσει το σπίτι έχει κάνει μπάνιο
Όταν καθαρίζω το σπίτι, φροντίζω να είμαι πρώτα εγώ καθαρός και κατά τη διάρκεια του καθαρισμού σαπουνίζω αρκετά τακτικά τα χέρια μου.
Πηγή