
Πασχαλινή αυγοσαλάτα
Μία Πασχαλινή αυγοσαλάτα για την Κυριακή του Πάσχα αλλά και το βράδυ της Ανάστασης από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
Υλικά
πατατες 2 μέτριες βραστές
αυγα 4 βραστά
κρεμμυδι 1 φρέσκο
καρότο 1
πιπεριά 1 κόκκινη
ντοματα 3 μικρές
κρεμμυδι 1 μικρό
καλαμποκι 3 κουταλιές της σούπας κονσέρβα
ελαιολαδο Λίγο
αλατι Κατά βούληση
Για την σως της σαλάτας
αγγουράκι τουρσί 3
μαγιονεζα 100 γραμμάρια
Γιαούρτι στραγγιστό 100 γραμμάρια
πιπέρι Κατά βούληση
άνηθος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
Οι αυγοσαλάτες είναι υπέροχες όλο τον χρόνο και πόσο μάλλον το Πάσχα που τα κόκκινα ή τα χρωματιστά Πασχαλινά αυγά, τρώγονται πολύ και είναι έθιμο. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας την δική του συνταγή για αυγοσαλάτα με υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας.
Πηγή