ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ – 12 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 90 ΤΡΑΥΑΤΙΕΣ – ΓΕΜΙΣΕ Η ΠΟΛΗ ΦΕΡΕΤΡΑ

April 24, 2025
Νύχτα Τρόμου στο Κίεβο: 12 Νεκροί και 90 Τραυματίες – Η Πόλη Γέμισε Φέρετρα

ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ – 12 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 90 ΤΡΑΥΑΤΙΕΣ – ΓΕΜΙΣΕ Η ΠΟΛΗ ΦΕΡΕΤΡΑ



Νύχτα φρίκης έζησε ξανά το Κίεβο, όταν ρωσικά πλήγματα με πυραύλους και drones προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 90, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των ουκρανικών αρχών. Η επίθεση, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, είχε ως επίκεντρο τη συνοικία Σβιατόσινσκι, όπου σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν στα ερείπια.

Νέες απώλειες αμάχων στην ουκρανική πρωτεύουσα

Όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό κέντρο άμεσης βοήθειας μέσω του Telegram, οι διασώστες εντόπισαν και ανέσυραν δύο ακόμη πτώματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους δώδεκα. Παράλληλα, οι τραυματίες ανέρχονται σε 90, σε ένα από τα πιο σφοδρά πλήγματα των τελευταίων ημερών στη ρωσοουκρανική σύγκρουση.

width=966

Η ένταση παραμένει κλιμακούμενη, με τις ουκρανικές δυνάμεις να επιχειρούν κάτω από δύσκολες συνθήκες, ενώ οι απώλειες πολιτών εγείρουν νέα κύματα διεθνούς αντίδρασης.

Παρέμβαση Τραμπ – Βλαδίμηρε, ΣΤΑΜΑΤΑ!

Τη δική του φωνή σήκωσε και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μέσα από την πλατφόρμα Truth Social, σχολίασε με οξύ τόνο την επίθεση: Δεν είμαι ευχαριστημένος με τα ρωσικά πλήγματα στο ΚΙΕΒΟ. Δεν ήταν αναγκαία και έγιναν σε πολύ κακή χρονική στιγμή, δήλωσε, απευθυνόμενος ευθέως στον Ρώσο πρόεδρο με την έκκληση: Βλαδίμηρε, ΣΤΑΜΑΤΑ!.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος τόνισε την ανάγκη για άμεση αποκλιμάκωση και κάλεσε τους εμπλεκόμενους να προχωρήσουν σε ειρηνευτική διαδικασία, αποδοκιμάζοντας την επίθεση ως αχρείαστη και ακατάλληλη χρονικά, ενισχύοντας έτσι τις φωνές που ζητούν πολιτική διέξοδο στην κρίση.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: