Στη ΜΕΘ με κατάγματα στη σπονδυλική στήλη & εγκαύματα: Αγωνία για την Ανυσία Λιούρη, συγκινεί η καθηγήτριά της
Έχουν περάσει περισσότερες από 10 ήμερες μετά το μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ενώ άφησε δεκάδες τραυματίες. Και οι στιγμές για τους συγγενείς των θυμάτων παραμένουν αρκετά δύσκολες. Ενώ τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν και οι συγγενείς των τραυματιών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα τους και η Ανύσια Λιούρη, φοιτήτρια στο ΑΠΘ, ήταν μία από τους επιβάτες του τρένου και συνεχίζει να δίνει τη δική της μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αφού επέβαινε στο 2ο βαγόνι και σώθηκε επειδή εκσφενδονίστηκε.
Αγωνία για την Ανυσία Λιούρη, συγκινεί η καθηγήτριά της
Πέντε άτομα εξακολουθούν ακόμη να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και εννιά ασθενείς βρίσκονται σε απλή νοσηλεία, τόσο σε νοσοκομεία της Λάρισας όσο και της Θεσσαλονίκης, μετά το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα», η καθηγήτρια της Ανυσία Λιούρη, Ματούλα Σκαλτσά η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Παπανικολάου, καθώς είναι πολυτραυματίας.
«Έχει πολύ μακρύ δρόμο μπροστά της, έκανε την πρώτη εγχείρηση. Έχει πολλαπλά εγκαύματα» είπε η καθηγήτριά της προσθέτοντας πως η φοιτήτρια του ΑΠΘ “βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι και πετάχτηκε έξω”.
Όπως περιέγραψε η κα Σκαλτσά: «Έχει και πολλαπλά κατάγματα στην σπονδυλική στήλη, αλλά δεν έχει πειραχτεί ο νωτιαίος μυελός της. Είναι ακόμα και καταστολή. Αλλά έχει ακόμη δρόμο μπροστά της, έχει πολύ δρόμο. Είναι στο Παπανικολάου, την έχουν φέρει στην Μονάδα Εγκαυμάτων, επειδή έχει εγκαύματα τρίτου βαθμού».
Ανυσία Λιούρη: Όσα δήλωσε η καθηγήτριά της
Η κα Σκαλτσά όπως είπε, η πολυτραυαματίας Ανυσία Λιούρη, ήταν φοιτήτρια μεταπτυχιακού. Όπως είπε: «Ήταν στο μεταπτυχιακό της Μουσειολογίας, ήταν ο τελευταίος πρόσφατος κύκλος. Νεαρό παιδί ήταν. Ήταν πάρα πολύ καλή φοιτήτρια, εξαιρετική φοιτήτρια. Προσεκτική, σκεπτόμενη, σοβαρή, πραγματικά, πάρα πολύ καλό παιδί».
Έκκληση του πατέρα για αίμα – Έσπευσαν όλοι να βοηθήσουν τα θύματα των Τεμπών
Όσο για τις εκκλήσεις του πατέρα της για αίμα, η καθηγήτριά της είπε: «Ευτυχώς, δώσανε πολλοί και από το γραφείο και από το μεταπτυχιακό και πολύς κόσμος γενικώς έδωσε αίμα. Οπότε δεν είχαν ανάγκη μετά για αίμα».
Ακολούθως, πρόσθεσε: «Επειδή έχουμε, ξέρετε, στο μεταπτυχιακό πάρα πολύ στενή σχέση με τα παιδιά, δηλαδή εγώ τα αποκαλώ παιδιά μου και παρακολουθώ και όταν φεύγουν τι κάνουν γενικώς και τα στηρίζω., είμαστε πάρα πολύ συγκλονισμένοι με όλα αυτά που συνέβησαν στην Ανυσία.
Σε όλα τα παιδιά φυσικά. Ζούμε με τα παιδιά μαζί, είμαστε συνέχεια με τα παιδιά, κουβεντιάζουμε τις διπλωματικές τους, ερευνητικά τους ζητήματα, οπότε τα ξέρουμε πολύ καλά τα παιδιά».
«Είναι σημαντικό να μπορέσει να βγει από τη μηχανική υποστήριξη»
Ερωτηθείσα για το πότε το έμαθε για την φοιτήτριά της είπε: “Την επόμενη μέρα το έμαθα από συμφοιτήτριά της. Οπότε από εκεί έμαθα τα πρώτα νέα και πήρα τη θεία της, η οποία είναι γιατρός. Και έκτοτε μαθαίνω τα νέα από τη θεία της. Όλοι ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι θα τα καταφέρει η Ανυσία.
Είναι σημαντικό να μπορέσει να βγει από τη μηχανική υποστήριξη. Πρέπει να συνδεθεί – που λένε – και με τον κόσμο, είναι ακόμα σε καταστολή.”
«Πέντε άτομα στην ΜΕΘ και επτά νοσηλεύονται» – Τι λέει ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ
Πηγή