Ξεκινήστε να τις τρώτε άμεσα: Αυτές είναι οι τροφές που σε προστατεύουν και δεν αρρωσταίνεις ποτέ

September 14, 2023
Αρχίστε να τις καταναλώνετε αμέσως: Αυτά είναι τα τρόφιμα που σας προστατεύουν και δεν αρρωσταίνετε ποτέ.

Ξεκινήστε να τις τρώτε άμεσα: Αυτές είναι οι τροφές που σε προστατεύουν και δεν αρρωσταίνεις ποτέ


Διαφ.

“Σούπερ” τροφές:   Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την υγεία μας, και η διατροφή παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην προστασία μας από ασθένειες. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να επιλέγουμε προσεκτικά τις τροφές που καταναλώνουμε, καθώς αυτές μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας και να μας προστατεύσουν από πολλές εποχικές ασθένειες.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τις τροφές που θεωρούνται “σούπερ” για την υγεία μας και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ασθενειών, όπως η εποχική γρίπη. Αν θέλετε να διατηρήσετε την υγεία σας σε άριστη κατάσταση, συμπεριλάβετε αυτές τις τροφές στην καθημερινή σας διατροφή για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

“Σούπερ” τροφές: Ποιες είναι;

Μπρόκολο

width=1024

Το μπρόκολο μπορεί να μην αποτελεί το αγαπημένο λαχανικό πολλών, αλλά μόλις μάθετε για την αξιοθαύμαστη θρεπτική του αξία, ενδεχομένως να αλλάξετε γνώμη. Μία πρόσθετη μερίδα μπρόκολου προσφέρει πολύ περισσότερη βιταμίνη C από ό,τι η ημερήσια συνιστώμενη δόση, συν τις αντίστοιχες βιταμίνες A, D, B6, και K. Αν και η εξωτερική του εμφάνιση δεν είναι πάντα ενθαρρυντική, το μπρόκολο αποτελεί ένα πολύτιμο πηγή σιδήρου, ασβεστίου και καλίου. Εκτός από αυτά, βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, εξουδετερώνοντας περιττές τοξίνες που ενδέχεται να έχουν εισέλθει σε αυτόν.

Αβοκάντο

width=1024

Το αβοκάντο δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία σε πολλούς τομείς. Οι φυτικές ίνες του, οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και τα υγιή λιπαρά το καθιστούν πραγματικό “θησαυρό” για τον οργανισμό μας. Πέραν από την υγεία καρδιακού συστήματος, το αβοκάντο έχει δείξει και αντικαρκινικές ιδιότητες σύμφωνα με ερευνητικές μελέτες. Ακόμη, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης, συμβάλλοντας έτσι στην διατήρηση της γενικής μας ευεξίας.

Ρόδι

width=1024

Τα ρόδια δεν είναι απλώς νόστιμα, αλλά και ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία. Είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, φλαβονοειδή και τανίνες, τα οποία διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, παρέχουν φολικό οξύ, κάλιο, και τις βιταμίνες Ε και Β6. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά καταπολεμούν τη δράση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό μας. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε κάλιο τα καθιστά ακόμα πιο ευεργετικά για τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος, καθώς το κάλιο συχνά λείπει από την καθημερινή διατροφή μας.

Κινόα

width=1024

Οι σπόροι της αποτελούν αληθινό θησαυρό αμινοξέων, πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών, καλίου και σιδήρου. Ανάλογα με τον τρόπο που τους ετοιμάσετε, μπορούν να αποτελέσουν μια υγιεινή επιλογή για πρωινό ή να χρησιμοποιηθούν ως συνοδευτικό στο δείπνο. Πρόκειται για ένα θρεπτικό τρόφιμο που μπορεί να ενισχύσει τη διατροφή σας με υγιεινά συστατικά.

Καρότα

width=1024

Τα καρότα είναι πλούσια σε βήτα-καροτένιο, το οποίο από τον οργανισμό μας μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βιταμίνη Α αποτελεί καίριο συστατικό για την αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, προστατεύοντάς μας ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες από ιούς και αναπνευστικά προβλήματα.

Σολομός

width=1024

Ο χειμώνας μπορεί να σημαίνει έλλειψη ηλιοφωτισμού, προκαλώντας χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να συμπληρώνετε τη βιταμίνη αυτή μέσω της διατροφής, και ο σολομός αποτελεί μια εξαιρετική πηγή. Ένας μικρός υπολογισμός αναφέρει πως 120 γραμμάρια σολομού την ημέρα αντιστοιχούν σε 10-15 λεπτά ηλιοθεραπείας το χειμώνα.

Μαύρη σοκολάτα

width=1024

Η μαύρη σοκολάτα αναδεικνύεται ως μία από τις κορυφαίες πηγές αντιοξειδωτικών, σιδήρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου – στοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως η μαύρη σοκολάτα διαφέρει σημαντικά από τη σοκολάτα γάλακτος, καθώς το ποσοστό κακάου καθορίζει τα οφέλη της.

Παντζάρι

width=1024

Τα παντζάρια αποτελούν πλούσια πηγή φυτοχημικών και αντιοξειδωτικών ενώσεων που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Αξίζει να σημειώσουμε πως τα πράσινα φύλλα των παντζάριων δεν πρέπει να πετιούνται στα απορρίμματα, καθώς αποτελούν πλούσιες πηγές βιταμίνης C, βήτα-καροτενίου, ασβεστίου και σιδήρου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: