Ιάκωβος Μυλωνάς: Η Μαρία η Άσχημη, το τεστ DNA για να αναγνωρίσει τη κόρη του & ο χαμός του ανεμβολίαστου πατέρα του

October 16, 2023

Ιάκωβος Μυλωνάς: Η Μαρία η Άσχημη, το τεστ DNA για να αναγνωρίσει τη κόρη του & ο χαμός του ανεμβολίαστου πατέρα του


Διαφ.

Ιάκωβος Μυλωνάς: Ο Τζέρι από το «Μαρία η Άσχημη», ο χωρισμός με την σύντροφό του στον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της, το τεστ DNA για να αναγνωρίσει την κόρη του, ο θάνατος του ανεμβολίαστου πατέρα του από κορωνοϊό και η γοητευτική εικόνα του σήμερα, 14 χρόνια μετά το «τέλος» από την τηλεόραση

Ο Θεσσαλονικιός Ιάκωβος Μυλωνάς είναι ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης. Συμμετείχε σε κινηματογραφικές παραγωγές και σε διάφορα τηλεοπτικά σήριαλ ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από το σήριαλ «Μαρία η άσχημη» και τη σειρά «Οι Στάβλοι της Εριέττας Ζαϊμη».

Της: Έπη Τρίμη

Στη συνέχεια αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη που είναι το θέατρο, γράφοντας και σκηνοθετώντας, ενώ πάντα υποδύεται με αριστοτεχνικό τρόπο τους εκάστοτε ήρωές του.

Η πατρότητα και το τεστ DNA

Ο Ιάκωβος Μυλωνάς το  2012 απασχόλησε τα ΜΜΕ με την επιλογή του να μην αναγνωρίσει το παιδί που θα έφερνε τότε στον κόσμο η τότε σύντροφός του.

Εκείνη την χρονιά η τότε αγαπημένη και συνάδελφός του τού ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος.

Έπειτα από ένα χρονικό διάστημα και πριν ακόμα έρθει στον κόσμο η κόρη του το ζευγάρι χώρισε και ο Ιάκωβος Μυλωνάς ζήτησε να γίνει τεστ πατρότητας.

«Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τη μητέρα του παιδιού. Πρέπει να γίνει ένα δικαστήριο το Φλεβάρη για να φιξαριστεί η διατροφή που δίνω τώρα, αλλά για να πάρει μια μορφή ότι θα είναι οριστική», είχε δηλώσει ο ηθοποιός σε συνέντευξή του.

«Η αλήθεια ήταν ότι τα έχασα. Από τη μία χαιρόμουν, από την άλλη τα είχα χαμένα, ήταν μεικτό το συναίσθημα. Έγιναν πολύ γρήγορα τα πράγματα και δεν ήξερα πως να αντιδράσω. Το τεστ DNA χρειάστηκε επειδή η γνωριμία μας ήταν πάρα πολύ σύντομη, δηλαδή η κοπέλα έμεινε έγκυος μέσα σε ένα μήνα και όλα αυτά φέραν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Το θέμα ήταν ότι λόγω κάποιων προστριβών που είχαμε με τη μητέρα του παιδιού τη συγκεκριμένη περίοδο, υπήρξε ένας χωρισμός, ο οποίος ήταν σε λάθος στιγμή. Δεν είχαμε μια σοβαρή διαφωνία, ήταν ότι δεν γνωριζόμασταν. Ότι ήρθε κάτι το οποίο δεν μπορούσαμε να το χειριστούμε. Γιατί ενώ ήμασταν ένα εντελώς ανέμελο ζευγάρι, ξαφνικά είμαστε γονείς».

Ο θάνατος του πατέρα του

Τη δυσάρεστη είδηση της απώλειάς του γνωστοποίησε ο ίδιος, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook πριν 6 μήνες. Ο ίδιος είχε πει σχετικά για τον χαμό του:

« Ο πατέρας μου ήταν ανεμβολίαστος και πέθανε 81 έτους από covid. Τώρα τελευταία είχε αρχίσει να αλλάζει το σκεπτικό του για να έρθει να με δει κι εμένα στο θέατρο, αλλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα και τον χάσαμε μέσα σε 4-5 μέρες. Ούτε εγώ δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Τουλάχιστον μιλήσαμε στο τηλέφωνο.

Ο κορονοϊός τον βρήκε ξαφνικά και μας έφυγε και ξαφνικά. Πιστεύω φοβόταν. Επειδή είχε πάθει ένα έμφραγμα πέρσι και επειδή είχε αυτό το μπαλονάκι, δεν ένιωθε καλά. Πιστεύω φοβόταν και δεν είχε πειστεί για τη χρησιμότητα του εμβολίου. Οπότε δεν πήγε να το κάνει» είχε δηλώσει ο Ιάκωβος Μυλωνάς στο T-live.

«Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, τον αγαπούσε όλος ο κόσμος. Λατρεμένος και στη γειτονιά αλλά και στη Θεσσαλονίκη… Όλοι έπεσαν από τα σύννεφα στο άκουσμα του θανάτου του. Δεν πρόλαβαν να τον διασωληνώσουν. Την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ ο αδερφός μου τον πήγε στο νοσοκομείο, την Τρίτη έπαθε κολπική μαρμαρυγή, μετά σκεφτόμασταν ότι πρέπει να ετοιμάσουμε την κηδεία του. Τετάρτη επανέκαμψε, Πέμπτη ήταν πάλι βαριά αλλά σταθερά… Πρόλαβα να του πω ότι τον αγαπάμε πολύ» πρόσθεσε ο Ιάκωβος Μυλωνάς.

«Ήξερα ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έτρεχε πίσω από κορίτσια»

Μιλώντας για το #MeToo ο Ιάκωβος Μυλωνάς δήλωσε στην εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου: «’Ήξερα ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έτρεχε πίσω από κορίτσια. Είχα κάνα δυο φίλες που μου λέγανε, αλλά όχι αυτό το πράγμα. Αυτό το πράγμα δεν το ήξερα. Αν το ήξερα θα το είχα καταγγείλει εγώ, αν και πιστεύω ότι καταγγελίες πρέπει να γίνονται απ’ τα θύματα. Τα θύματα θα πρέπει να μάθουν να καταγγέλλουν τα πράγματα».

Στη συνέχεια είχε αποκαλύψει  όσα του είχε πει μια φίλη του ηθοποιός λέγοντας: «Μια φίλη μου είχε πει πως ερχόταν και μου χτυπούσε τα κουδούνια συνέχεια».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: