Θηλυκός πίθηκος ζούσε μόνος του σε κλουβί αλλά απέκτησε μωρό- Αλλά οι φροντιστές του έλυσαν το μυστήριο

January 18, 2024
Μια θηλυκή πίθηκος ζούσε μόνη της σε ένα κλουβί, όμως απέκτησε ένα μωρό. Ωστόσο, οι φροντιστές της αποκάλυψαν το μυστήριο.

Θηλυκός πίθηκος ζούσε μόνος του σε κλουβί αλλά απέκτησε μωρό- Αλλά οι φροντιστές του έλυσαν το μυστήριο


Διαφ.

Η Μόμο, μια 12χρονη γίββωνας, συγκλόνισε τους φύλακες στον Ζωολογικό και Βοτανικό Κήπο Kujukushima στο Ναγκασάκι τον Φεβρουάριο του 2021, όταν γέννησε παρόλο που δεν είχε συντροφιά αρσενικού στο κλουβί της

Οι φύλακες του ζωολογικού κήπου πιστεύουν πως ανακάλυψαν πώς συνέβη αυτό

Οι φύλακες του ζωολογικού και βοτανικού κήπου Kujukushima στο Ναγκασάκι πιστεύουν πως κατάφεραν να λύσουν το μυστήριο της εγκυμοσύνης ενός θηλυκού πιθήκου που βρισκόταν απομονωμένος σε κλουβί.

Η Momo, ένας 12χρονος θηλυκός γίββωνας εξέπληξε τους φύλακες όταν τον Φεβρουάριο του 2021 γέννησε ένα υγιέστατο μικρό, παρά το ότι δεν είχε επαφή με αρσενικό γίββωνα.

Τώρα, έπειτα από δύο χρόνια ερευνών και μελέτης, και ακολουθώντας το DNA του μωρού της, οι υπεύθυνοι βρήκαν ποιος είναι ο πατέρας, αλλά και ακόμα το πως ζευγαρώνουν οι γίββωνες.

Το τεστ έδειξε πως πατέρας είναι ο 34χρονος Itō, ο οποίος ήταν κλεισμένος σε διπλανό κλουβί από τη Momo την περίοδο που έμεινε έγκυος.

Οι υπεύθυνοι ανακάλυψαν πως η Momo και ο Itō ζευγάρωσαν από μία μικρή τρύπα ανάμεσα στους μεταλλικούς κλωβούς που ήταν κλεισμένοι.

Μάλιστα, η διάμετρος της τρύπας ήταν μόλις 9 χιλιοστά.

Ο μικρός γίββωνας που ακόμα δεν του έχουν δώσει όνομα, ζυγίζει περίπου 2 κιλά και είναι πολύ καλά στην υγεία του.

Αυτό το είδος είναι από τους μικρότερους πιθήκους, αλλά μπορούν να αιωρούνται από κλαδί σε κλαδί με ταχύτητες έως και 35 μίλια την ώρα.

Υπάρχουν δεκάδες είδη που είναι εγγενή σε μέρη της Ασίας, από τη βορειοανατολική Ινδία έως την Κίνα και μέχρι το αρχιπέλαγος του Βόρνεο.

Ο πληθυσμός των γίββωνων στην άγρια φύση μειώνεται και έχουν καταγραφεί ως απειλούμενο είδος στη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, επειδή ο βιότοπός τους απειλείται από ανθρώπινες δραστηριότητες όπως η αποψίλωση των δασών, η εξόρυξη και η κατασκευή δρόμων.

Με πληροφορίες του CNN/ Φεβρουάριος 2023


Πηγή

Διαβάστε επίσης: