Νίκη ζωής για την Μαρία Αριστοτέλους: Λέει αντίο στον καρκίνο και σκίζει χαμογελαστή τον υπέρηχο
Μέσω μιας δημοσίευσής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η 32χρονη αθλήτρια Μαρία Αριστοτέλους ανακοίνωσε μια σημαντική είδηση: τη νίκη της στη μάχη με τον καρκίνο.
«Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας, ούτε η κακιά αρρώστια. Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν!Τα ωραιότερα νέα! Είμαι καθαρή! Τον νικήσαμε! Η νίκη αυτή δεν ανήκει σε εμένα αλλά στην ιατρική», έγραψε χαρακτηριστικά η Κύπρια Πρωταθλήτρια επί κοντώ, που πριν από περίπου 7 μήνες διαγνώστηκε με ραυδομυοσάρκωμα.
Μέσα από την ανάρτηση της στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα, τονίζοντας ότι στις μέρες μας ο καρκίνος είναι ιάσιμος.
«Τι κι αν ήταν 4ο στάδιο, τι κι αν ήταν επιθετικός, ο καρκίνος ως επί το πλείστον είναι ιάσιμος και δεν πρέπει να τρέμουμε στο άκουσμα αυτής της λέξης».
«Όταν είπα ότι ήμουν έτοιμη για ότι ακολουθήσει, σίγουρα μιλούσε η άγνοια κινδύνου που με διακατείχε. Δεν ήξερα τι εστί χημειοθεραπείες, τι σήμαινε ανοσοκαταστολή. Δεν φανταζόμουν καν τι ερχόταν. Ίσως να ήταν καλύτερα έτσι! Γιατί ο καρκίνος θέλει θάρρος και θράσος! Δεν έβλεπα τα δύσκολα που ήταν μπροστά μου ως βουνό. Εστίαζα στο παρόν και έλεγα πάμε βήμα βήμα και όλα θα γίνουν!Και πώς θα γινόταν αλλιώς; Αφού είχα δίπλα μου την καλύτερη ιατρική ομάδα του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, με επικεφαλή την ογκολόγο μου Δρ. Αναστασία Κωνσταντινίδου», προσθέτει.
«Ο καρκίνος μπορεί να επιστρέψει ανα πάσα στιγμή»
Και συνεχίζει, «όλοι τους συνέβαλαν ώστε αυτό το ταξίδι να είναι όσο πιο όμορφο γινόταν και σίγουρα με αίσιο τέλος! Το ραυδομυοσάρκωμα εμφανίζεται σε παιδάκια μέχρι 5 χρόνων. Γιατί σε εμένα δεν είπα ΠΟΤΕ..! Αντιθέτως όταν ανέβαινα τον γολγοθά έλεγα ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ! Ευτυχώς, που διάλεξε εμένα και όχι κάποιο παιδάκι! Δεν άντεχα στην ιδέα ότι θα περνούσε κάποιο βρέφος ή παιδί αυτή τη δοκιμασία! Και έλεγα αν μη τι άλλο ο κλήρος έπεσε σε εμένα!».
Καταλήγοντας η αθλήτρια επισημαίνει ότι ο καρκίνος της ήταν μεταστατικός κι ότι θα κάνει τακτικούς ελέγχους, καθώς είναι πιθανό να επανέλθει. «Στην περίπτωση μου, ο καρκίνος ήταν μεταστατικός. Αυτό σημαίνει πώς μπορεί να επιστρέψει ανά πάσα στιγμή. Για τον λόγο αυτό θα ελέγχομαι τακτικά!Ο εχθρός είναι ύπουλος και επιθετικός αλλά τώρα ξέρει με ποιαν έχει μπλέξει! Άντε γειά..!».
Δείτε την δημοσίευση που έκανε η Μαρία Αριστοτέλους:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η νεαρή γυναίκα, ηλικίας μόλις 32 ετών, πραγματοποίησε την πρώτη της επίσκεψη στον ιατρό στις 22 Ιουλίου. Στις 10 Σεπτεμβρίου έλαβε την επίσημη διάγνωσή της. Την 2η Οκτωβρίου άρχισε την πρώτη της συνεδρία χημειοθεραπείας.
«Δεν φοβάμαι τον θάνατο, δουλειά μου είναι να ζήσω»: Συγκλονίζει η Πρωταθλήτρια Μαρία Αριστοτέλους για τη μάχη με τον καρκίνο
Μαρία Αριστοτέλους: Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, η κύπρια πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ ανακοίνωσε ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ μίλησε στο protothema.gr για τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής της μέσα από δωμάτιο νοσοκομείου στη Λευκωσία, όπου νοσηλεύεται και με covid-19.
Συγκλονίζει η Μαρία Αριστοτέλους που δίνει μάχη με τον καρκίνο
Η ιστορία γράφεται από τους νικητές και η Μαρία Αριστοτέλους σκοπεύει να νικήσει και να την γράψει.
Ποια είναι η Μαρία Αριστοτέλους; Είναι ένα κορίτσι 32 ετών από την Κύπρο που έχει να παρουσιάσει σημαντική καριέρα στο επί κοντώ και πριν από κάποιες ώρες ανακοίνωσε μέσω social media ότι δίνει την μάχη της για να νικήσει τον καρκίνο.
Ειδικότερα, ανεβάζοντας δύο στιγμιότυπα, η αθλήτρια του επί κοντώ εξομολογήθηκε πώς μια ψηλάφηση την οδήγησε στον γιατρό κι έτσι ακολούθησαν στη συνέχεια διαδοχικές εξετάσεις, μέχρι να ανακαλύψει τον καρκίνο.
Η Μαρία Αριστοτέλους έγραψε:
«Έχω διαγνωστεί με καρκίνο.
Όχι δεν είναι μια φωτογραφία ανακοίνωσης εγκυμοσύνης, αν και αυτό θα «ταίριαζε καλύτερα» στην ηλικία μου και στο ύφος όσων επιδιώκουμε να προβάλουμε στα σοσιαλ μίντια, λες και οι ζωές όλων μας είναι στημένες με ροδοπέταλα.
Τους τελευταίους δυόμισι μήνες ξεκίνησε για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία από ένα απλό ψαχουλεύμα που έκανα στο λαιμό, πιάνοντας ένα κουβαράκι σε μέγεθος φασολιού. Από την στιγμή που αντιλήφθηκα ότι το είχα για κάποιες εβδομάδες και δεν υποχωρούσε, ξεκίνησα να το ψάχνω.
Η πρώτη επίσκεψη στο γιατρό και οι πρώτες «οδηγίες» για επανέλεγχο μετά από ένα μήνα δεν με άφησαν ικανοποιημένη, καθώς εγώ γνωρίζω το σώμα μου καλύτερα από τον καθένα. Αν και δεν ένιωθα οποιοδήποτε σημείο που να υποδεικνύει ότι πρόκειται για κάτι κακό, ήξερα ένα βασικό κανόνα:
«Ο χρόνος και η ορθή διάγνωση είναι πολύ σημαντικά – όσο κακό και να είναι το αποτέλεσμα!»
Έτσι από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένα κυνήγι μαγισσών με τον καρκίνο μέχρι να τον ξετρυπώσουμε. Και ενώ η μια εξέταση μετά την άλλη οδηγούσαν σε αρνητικά αποτελέσματα -είσαι καθαρή- εγώ τους έλεγα πως χωρίς να ξέρω τι είναι ΔΕΝ θα σταματήσω να το ψάχνω.
Και ο επιμένων νικά! Μέσα από διαδοχικά μικρά «θαύματα», όπως τα αποκαλώ, ξετρυπώσαμε το Ραβδομυοσάρκωμα στη μύτη που είχε ήδη κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες του λαιμού και στα οστά.
Χρονικά το σκηνικό ήταν ως εξής: Το κουβαράκι σε μέγεθος φασολιού στο λαιμό έγινε μανταρίνι και εμφανίστηκαν άλλα 10 τουλάχιστον μέσα σε 2 μήνες, μέχρι να έχουμε διάγνωση.
Και ναι αυτό που έχω είναι πιο σπάνιο από το να κέρδιζα το τζόκερ, είναι κάτι που ΔΕΝ συμβαίνει σε ενήλικες και είμαι πολύ «άτυχη». Ή μήπως όχι; Είμαι η πιο τυχερή στον κόσμο, γιατί σημασία δεν έχει τι μας έρχεται αλλά πως το αντιμετωπίζουμε.
Νιώθω ο πιο τυχερός άνθρωπος που πλέον έχω διάγνωση – όσο βαριά και να ‘ναι – αφού μου δίνεται η ευκαιρία της θεραπείας.
Τόσα χρόνια πρωταθλητισμού έμαθα πως σημασία δεν έχει πόσο ισχυρός ή μεγαλύτερος είναι ο αντίπαλος αλλά να παλεύεις για το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με ΟΛΕΣ σου τις δυνάμεις και τα μέσα, που με λίγη τύχη θα είναι το επιθυμητό. Έτσι κέρδισα το Βαλκανικό πρωτάθλημα το 2017 ενώ η κατάταξη μου δεν ήταν ούτε για μετάλλιο. Έτσι κατακτήσαμε και την 5η θέση ως Κύπρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στο Ισραήλ την ίδια χρονιά ανταγωνιζόμενοι χώρες μεγαθήρια! Όμως είχαμε ο ένας τον άλλο.
Σε αυτό τον αγώνα δεν είμαι μόνη μου. Είχα από την αρχή τους καλύτερους συνοδοιπόρους – οικογένεια, φίλους – εξοπλίστηκα με τους κατάλληλους επιστήμονες – γιατρούς, νοσηλευτές κτλ. – και πλέον έχω την πιο ισχυρή ομάδα κρούσης!
Στην αρχή του χρόνου είχα γράψει πως ανυπομονώ να γράψω σελίδα, σελίδα τις ημέρες του 2023. Να που αυτό απέκτησε μεγαλύτερο νόημα τώρα!
Γιατί στη ζωή δεν έχει σημασία τι μας έρχεται – ο καθείς κουβαλάει το σταυρό του – σημασία έχει να χαμογελάμε στα δύσκολα, να διασκεδάζουμε τις χαρές και να εξοπλιζόμαστε με λίγη παραπάνω τρέλα μέχρι το αύριο.
Ο εχθρός είναι σκληρός, ύπουλος και επιθετικός αλλά μάλλον δεν έχει καταλάβει με τι έχει μπλέξει!».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η Μαρία Αριστοτέλους, που έχει ν’ αντιμετωπίσει μια σπάνια μορφή καρκίνου και έχει ξεκινήσει ήδη χημειοθεραπείες, μίλησε στο protothema.gr μέσα από θάλαμο covid-19 σε νοσοκομείο της Λευκωσίας, αφού κόλλησε και κορωνοϊό.
Η 32χρονη πρωταθλήτρια που έζησε για 12 χρόνια στην Ελλάδα και έχει τελειώσει τη Νομική Αθηνών δημοσιοποίησε την κατάσταση της υγείας της μέσω social media και δηλώνει ότι δεν φοβάται τον θάνατο αλλά πως δουλειά της είναι να παλέψει για να ζήσει καλά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Όπως γράφει στο σημείωμά της: «Ξετρυπώσαμε το Ραβδομυοσάρκωμα στη μύτη που είχε ήδη κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες του λαιμού και στα οστά. Χρονικά το σκηνικό ήταν ως εξής: Το κουβαράκι σε μέγεθος φασολιού στο λαιμό έγινε μανταρίνι και εμφανίστηκαν άλλα 10 τουλάχιστον μέσα σε 2 μήνες, μέχρι να έχουμε διάγνωση».
Η Μαρία Αριστοτέλους επισκέφτηκε για πρώτη φορά τον γιατρό στις 22 Ιουλίου. Στις 10 Σεπτεμβρίου έμαθε τι ακριβώς έχει. Στις 2 Οκτωβρίου έκανε την πρώτη διπλή χημειοθεραπεία.
«Αυτό που έχω είναι σπάνιο και το παρουσιάζουν παιδιά έως 5 ετών κυρίως στα χέρια και στα πόδια. Εγώ δεν είμαι όμως παιδί. Ακολουθούμε όμως τα πρωτόκολλα που υπάρχουν για παιδιά. Να ξέρεις οι χημειουεραπείες σε παιδιά είναι πιο δυνατές. Ήδη έκανε την πρώτη που είναι διπλή. Όλα τα κουβάρια που είχα σχεδόν υποχώρησαν», λέει αρχικά η Μαρία και συνεχίζει: «Θα κάνω μια διπλή κάθε τρεις εβδομάδες. Το σώμα μου αντιδρά. Αλλά δεν ξέρω τι τέλος θα έχει όλο αυτό. Κάθε φορά από ένα βήμα. Αυτό λέω μέσα μου. Είμαι αισιόδοξη αλλά κάποια στιγμή θα σπάσω και εγώ».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η πεντάκις πρωταθλήτρια Κύπρου στο επί κοντώ και Βαλκανιονίκης (2017, Σερβία) αλλά και νικήτρια στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας και 12η Μεσογειονίκης έως την πρώτη καραντίνα του covid-19 έμενε στην Ελλάδα, αλλά επέστρεψε στην Κύπρο και στη Λεμεσό.
Το 2020 ξεκίνησε να δουλεύει ως δικηγόρος. Στη Λεμεσό εργάστηκε σε εταιρεία real estate και ο αθλητισμός πέρασε σε δεύτερη μοίρα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στην Αθήνα προπονήθηκε με σπουδαίους αθλητές όπως ο Εμμανουήλ Καραλής, η Κατερίνα Στεφανίδη και άλλοι ενώ είχε προπονητή τον Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, ο οποίος πάντα έλεγε για εκείνη: «Η Μαρία πάντα έχει και plan b, plan c, plan d».
Αυτό βρίσκει απόλυτα σύμφωνη την πρωταθλήτρια της Κύπρου η οποία από την ώρα που ανακοίνωσε δημόσια το πρόβλημά της έχει λάβει χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης και από αθλητές.
Προπονήθηκε μαζί με τον Εμμανουήλ Καραλή αλλά πάντα θαύμαζε την Κατερίνα Στεφανίδη. «Η Κατερίνα είναι άλλο επίπεδο. Είναι μια κατηγορία μόνη της», υποστηρίζει η Μαρία που ξεκίνησε από την ενόργανη και πέρασε στο επί κοντώ αφού αυτά τα δύο αθλήματα μοιάζουν.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στην ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα για το πρόβλημά μας έβαλε και φωτογραφίες από τις εξετάσεις. Όπως έγραψε δεν πρόκειται για αναγγελία εγκυμοσύνης αλλά για τον καρκίνο που την «χτύπησε».
Στα 32 της δεν είχε καμία σκέψη να κάνει παιδιά. Έχει τρία αδέλφια, που ασχολούνται όλα με τον αθλητισμό, και ίσως την φόβιζε η ευθύνη ενός παιδιού.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πρόσφατα αρραβωνιάστηκε τον Ανδρέα και όταν ξεμπερδέψει με τον καρκίνο ίσως αλλάξει γνώμη σχετικά με τα παιδιά.
«Αυτό που έχει προτεραιότητα τώρα είναι να ζήσω. Ένα βήμα τη φορά όπως σου είπα. Δεν θέλω να κάνω παιδιά, έτσι έλεγα πριν γνωρίσω τον Ανδρέα. Φύλαξα τα ωάρια μου λόγω του καρκίνου. Μετά θα δούμε», μας λέει και συνεχίζει: «Δεν σκέφτομαι το τέλος. Όταν ξεκίνησα όλο αυτό δεν ήξερα εάν θα άντεχα. Μπήκα στο χειρουργείο και βγήκα καλά. Ένα βήμα τη φορά. Έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε. Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Ο θάνατος είναι δουλειά άλλου. Εμένα η δουλειά μου είναι να ζήσω και να ζήσω καλά».
Έχει σταματήσει πλέον να δουλεύει στο γραφείο και να κάνει προπονήσεις αλλά εκπροσωπεί ακόμη τους αθλητές στην ομοσπονδία και θέλει κάποια στιγμή να οργανώσει μια αιμοδοσία.
Αλήθεια τι την δίδαξε όλο αυτό που περνάει; «Ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να μιλάει γι’ αυτόν. Ο καρκίνος δεν πρέπει να είναι ταμπού. Έχω λάβει άπειρα μηνύματα από γνωστούς και μη. Μου λένε ότι με στηρίζουν και ότι είμαι δυνατή. Αυτό που θα πω εγώ είναι ότι ο καρκίνος υπάρχει σε κάθε σπίτι και δεν πρέπει να τον φοβόμαστε. Πρέπει να μιλάμε. Να τον αντιμετωπίζουμε. Πολλές μορφές του είναι ιάσιμες.Το πιο σημαντικό είναι η πρόληψη βέβαια», σημειώνει.
Εν συνεχεία είπε πως: «Όταν πήγαινα για εξετάσεις ήμουν μόνη μου. Επειδή ήταν καλοκαίρι τα αδέλφια μου ήταν διακοπές στην Ελλάδα και η μητέρα μου στην Αυστραλία στην θεία μου. Δεν φοβήθηκα».
Πηγή