Κάνουν έρανο για την κηδεία του: Το δράμα της οικογένειας του 6χρονου Νικόλα που πνίγηκε, έτσι έγινε το κακό

June 2, 2024
Οι συγγενείς του 6χρονου Νικόλα, που πνίγηκε, διοργανώνουν μια συλλογή χρημάτων για την κηδεία του. Έτσι εκδηλώνεται η τραγωδία που έπληξε την οικογένεια του.

Κάνουν έρανο για την κηδεία του: Το δράμα της οικογένειας του 6χρονου Νικόλα που πνίγηκε, έτσι έγινε το κακό


Διαφ.

Ο 6χρονος Νικόλας, με καταγωγή από την Αλβανία, που πνίγηκε την ώρα που κολυμπούσε, στην παραλία της Άρβης στο Ηράκλειο, χθες, Σάββατο, το μεσημέρι, βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία.

Όπως υπογράμμισε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης το παιδί ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του, που ήταν στο σπίτι με το μωρό της οικογένειας, που είχε έρθει στην ζωή πριν από λίγους μήνες και πήγε για μπάνιο στην θάλασσα. Ο πατέρας ήταν σε οικοδομή για το μεροκάματο.

Και συμπλήρωσε ότι το παιδί ήταν εντελώς μόνο του και ότι έπεσε για μπάνιο στην θάλασσα και δυστυχώς προφανώς παρασύρθηκε από κάποιο κύμα και έγινε το κακό. Δεν υπήρχε κάποιος να το δει εκείνη την στιγμή το παιδί. Όταν το είδαν κάποιοι ήταν αργά, δυστυχώς για τον μικρό Νικόλα, παρά την μεγάλη κινητοποίηση που έγινε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καταβλήθηκε προσπάθεια να επανέλθει στην ζωή και με χρήση απινιδωτή του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, αλλά, δυστυχώς ήταν αργά.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος το παιδί ήταν ιδιαίτερα αγαπητό και στον παιδικό σταθμό Βιάννου που πήγαινε μέχρι προσφάτως και στο δημοτικό που πήγε φέτος και πρόσθεσε ότι υπάρχει πρωτοβουλία για συγκέντρωση χρημάτων, ώστε το παιδί να ταφεί στην χώρα του.

Υπήρχε παλμός στον 6χρονο Νικόλα

Αυτόπτης μάρτυρας είδε το παιδί να επιπλέει στο νερό και σημείωσε στο MEGA δεν φυσούσε, αλλά είχε βουβό κύμα, η θάλασσα είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί κάνει ρεύματα. Το πήρε το ρεύμα από εκεί και το έφερε μέσα στο λιμάνι, αλλά σε κατάσταση που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Είχε ένα ελαφρό παλμό, αλλά αναπνοή δεν υπήρχε. Μισή ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζανε πρώτες βοήθειες. Κατέβηκε το ασθενοφόρο, ήρθε και μια γιατρός που αυτή είδε ότι υπάρχει παλμός. Εκεί στην παραλία δεν υπήρχε κάποιος να το δει το παιδί.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρβης, Γιάννης Καρπαθάκης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσε στο σημείο που εντοπίστηκε το άτυχο σώμα του μικρού παιδιού ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Σε μία τέτοια τραγωδία πρέπει να είμαστε σιωπηλοί. Μπροστά στο πένθος να μην είμαστε επικριτικοί και συνέχισε λέγοντας πως οι γονείς του Νικόλα είναι άνθρωποι που εργάζονται όλη μέρα για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στα παιδιά τους.

Έρανος για να ταφεί στην Αλβανία ο 6χρονος Νικόλας

Σε ανάρτηση του πολιτιστικού συλλόγου, γίνεται προσπάθεια για την ανεύρεση του ποσού για να κηδευτεί στην Αλβανία ο 6χρονος Νικόλας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού συλλόγου Άρβης έπειτα από το τραγικό συμβάν που έγινε στο χωριό μας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τα εξής: Να εκφράσει τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Να καλύψει τα έξοδα της μεταφοράς και της κηδείας του παιδιού στην πατρίδα του. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Άρβης, το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και την Ενορία Άρβης, θα προβεί σε έρανο αύριο Κυριακή 2/7 από τις 6 στο χωριό.

Το παιχνίδι στη θάλασσα κατέληξε σε τραγωδία: Νεκρός 6χρονος στην Κρήτη, το μοιραίο λάθος με τα κύματα

Η τοπική κοινότητα του Ηρακλείου είναι συντετριμμένη από ένα τραγικό περιστατικό που συνέβη νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (01/06). Ένα αγόρι ηλικίας μόλις 6-7 ετών πνίγηκε.

Το Τραγικό Περιστατικό στην Άρβη

Σύμφωνα με το creta24.gr, ο μικρός Νικόλας, που ζούσε με τη μητέρα του σε ένα σπίτι λίγα μέτρα από την παραλία, εξέφρασε την επιθυμία του να πάει για κολύμπι. Παρά την άρνηση της μητέρας του, ο μικρός Νικόλας κατάφερε να φύγει από το σπίτι χωρίς να τον αντιληφθεί και κατευθύνθηκε προς την παραλία.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο μικρός Νικόλας ανασύρθηκε από το νερό χωρίς τις αισθήσεις του. Κάτοικος της περιοχής είδε το παιδί να επιπλέει και αμέσως ειδοποίησε τις αρχές. Η κλήση στο ΕΚΑΒ έγινε στις 13:30, με την αναφορά ότι ένα αγοράκι βρέθηκε μπρούμυτα στο νερό.

Προσπάθειες Ανάνηψης

Κάτοικοι και περαστικοί έσπευσαν στο σημείο και με τη βοήθεια απινιδωτή και γιατρού προσπάθησαν να σώσουν το παιδί. Παρά τις επίμονες προσπάθειες, ο μικρός Νικόλας δεν τα κατάφερε. Ένα ασθενοφόρο έφτασε γρήγορα και το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Φωτογραφία από το Σημείο

width=1090


Πηγή

Διαβάστε επίσης: