Ανατροπή μεγατόνων από τη μητέρα του μικρού Μπεν: «Ο Ντίνος τον σκότωσε, πλέον δεν έχουν τίποτα να χάσουν μετά από 20 χρόνια»

July 25, 2024
Η μητέρα του μικρού Μπεν αποκαλύπτει ότι ο Ντίνος τον σκότωσε, πλέον μετά από 20 χρόνια δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν.

Ανατροπή μεγατόνων από τη μητέρα του μικρού Μπεν: Ο Ντίνος τον σκότωσε, πλέον δεν έχουν τίποτα να χάσουν μετά από 20 χρόνια


Διαφ.

Μεγάλη ανατροπή έρχεται στο φως για την εξαφάνιση του μικρού Μπεν. 

Η Κέρι Νίνταμ συναντήθηκε με τις αρχές του Γιορκσάιρ και παρακάλεσε τους αστυνομικούς να επιστρέψουν στην Κω για να διεξαγάγουν νέες έρευνες με άτομα ενδιαφέροντος για την εξαφάνιση του γιού της, Μπεν. 

Κάθε μέρα που περνά είναι καταστροφική

Σήμερα συμπληρώνονται 33 χρόνια από την εξαφάνιση του Μπεν Νίνταμ από την Κω. Η 52χρονη Κέρι δήλωσε στη Mirror :Θα περάσω τη μέρα προσπαθώντας να μην ξαναζήσω τη φρίκη όλων. Κάθε μέρα είναι δύσκολη, αλλά αυτή είναι πάντα μια καταστροφική μέρα.

width=710

Η Κέρι αυτή την περίοδο αναμένει από την δανική αστυνομία να ανεβάσει στη διεθνή βάση δεδομένων της Ιντερπόλ το προφίλ DNA ενός άνδρα που ισχυρίζεται ότι μπορεί να είναι ο Μπεν  Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, η αναμονή είναι επώδυνη. Δεν γίνεται ποτέ ευκολότερη.

Αποκάλυψε ότι αυτή την εβδομάδα είχε συνάντηση με τον Matt Bolger, τον αστυνομικό του Γιορκσάιρ που τώρα χειρίζεται την υπόθεση του Μπεν. Θέλω πραγματικά να ξαναπάρουν ανακρίσεις από αρκετούς μάρτυρες που είπαν ψέματα και εκείνους που αρνήθηκαν να μας μιλήσουν και να πουν την αλήθεια 

Η κρίσιμη μαρτυρία που μπορεί να τα ανατρέψει όλα

Η Κέρι επιθυμεί να βρουν έναν σημαντικό μάρτυρα, ο οποίος συνέβαλε στη θεωρία ότι ο Μπεν έχασε τη ζωή του σε ατύχημα.

Ο οδηγός εκσκαφέα πίσω από την εξαφάνιση

Η Κέρι ανέφερε ότι ένας οδηγός εκσκαφέα παραδέχθηκε στο νεκροκρέβατό του ότι μπορεί να σκότωσε το 21 μηνών παιδί.

Ωστόσο, όταν οι Βρετανοί αξιωματούχοι ζήτησαν διευκρινίσεις από αυτόν τον μάρτυρα, εκείνος απάντησε ότι το είπε για να ανακουφίσει τον πόνο της μητέρας του παιδιού και στη συνέχεια αρνήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία.

Η Κέρι ζητά επίσης να ερευνηθούν ορισμένοι τοπικοί αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αρχική έρευνα για τον Μπεν, καθώς αρκετοί από αυτούς ήταν φίλοι του εκλιπόντος οδηγού εκσκαφέα.

Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν πού βρίσκεται ο Μπεν σε αυτό το νησί. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούν να ζήσουν με τον εαυτό τους γνωρίζοντας ότι θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στα βασανιστήρια μας, ανέφερε.

Δεν μπορούν να πάνε φυλακή γιατί η παραγραφή είναι 20 χρόνια, οπότε δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

width=1260

Το χρονικό των ερευνών

Η αστυνομία του Γιορκσάιρ πραγματοποίησε δύο έρευνες στην Κω. Η πρώτη έγινε το 2012, όταν ερεύνησαν έναν σωρό χώματος μπροστά από την αγροικία όπου ο Μπεν εθεάθη για τελευταία φορά να παίζει. Η δεύτερη ανασκαφή πραγματοποιήθηκε το 2016, μετά την εμφάνιση ενός μάρτυρα που ισχυριζόταν ότι ο Μπεν είχε εμπλακεί σε ατύχημα πίσω από την αγροικία.

Το αίμα στο μηχάνημά του Ντίνου

Στην περιοχή όπου δούλευε ο εκλιπών οδηγός, γνωστός ως Ντίνος, βρέθηκε χώμα με ίχνη αίματος. Η Κέρι ανέφερε ότι ένας ηλικιωμένος μάρτυρας είπε σε βρετανό αξιωματούχο ότι είχε συνομιλήσει με τον Ντίνο το πρωί της ημέρας της εξαφάνισης του Μπεν. Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι ο Ντίνος ήταν αναστατωμένος, έτρεμε και έσταζε από τον ιδρώτα όταν τον ρώτησε αν είχε συμβεί κάποιο ατύχημα. Σε αυτό το ερώτημα, ο Ντίνος απάντησε: Ναι είναι πιθανό. Άκουσα ένα ουρλιαχτό αλλά νόμιζα ότι ήταν σκύλος.

Υπήρχε επίσης μια άλλη ομολογία, αλλά δεν εξακριβώθηκε ποτέ. Μας είπαν ότι υπήρχε ένα σημείωμα ή μια επιστολή, αλλά αυτό δεν έχει ταυτοποιηθεί, ανάφερε η τραγική μητέρα.

Μετά από δύο ενδελεχείς έρευνες, η αστυνομία εντόπισε μόνο ένα αυτοκίνητο-παιχνίδι που υποτίθεται ότι ανήκε στον Μπεν. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ίχνη DNA από αποσυντεθειμένο σώμα, αλλά δεν ταίριαζαν με το γενετικό υλικό του Μπεν.

width=2138

Εφιάλτης δίχως τέλος στη Δανία

Ο Matt Bolger από την αστυνομία του Γιορκσάιρ σχολίασε: Γνωρίζουμε ότι ένας άνδρας που πιστεύει ότι είναι ο Μπεν Νίνταμ, βρίσκεται στη Δανία. Όπως συμβαίνει με κάθε αναφορά αυτού του είδους, έχει γίνει ένα τεστ DNA το οποίο θα συγκριθεί με το δείγμα DNA που κατέχει η αστυνομία του Γιορκσάιρ, προκειμένου να δοθεί στην οικογένεια του Μπεν μια οριστική απάντηση.

Ενώ η αστυνομία του Γιορκσάιρ δεν έχει δικαιοδοσία στην Ελλάδα, είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε τις ελληνικές αρχές και την οικογένεια του Μπεν με όποιον τρόπο μπορούμε ενώ ένας ανώτερος ανακριτής παραμένει σε επαφή με τους Έλληνες ομολόγους του. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Μπεν που ποτέ δεν έχασε την ελπίδα να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στις 24 Ιουλίου 1991 και θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε σε αυτή την προσπάθεια.

“Έρχεται οριστική απάντηση”: Ραγδαίες εξελίξεις με την εξαφάνιση του μικρού Μπεν 33 ολόκληρα χρόνια μετά

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, καθώς η αστυνομία στη Βρετανία προβαίνει σε έλεγχο DNA, του άνδρα ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι το μωρό που… χάθηκε το 1991.

Πρόκειται για έναν Δανό που ισχυρίζεται ότι οι παππούδες του, του είπαν ότι τον πήραν από το νησί.

Ο άνδρας είπε ότι θυμάται να πηγαίνει σε μια αγορά πριν από 25 χρόνια και κάποιος να του φωνάζει Μπεν, πριν τον κρατήσουν σε ένα τροχόσπιτο. Από την πλευρά της η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ, 51 ετών, δήλωσε ότι αρνείται να αναπτερώσει τις ελπίδες της, αφού έχει βρεθεί μάταια σε παρόμοια θέση πολλές φορές στο παρελθόν και έχει απογοητευτεί.

Ο Μπεν εξαφανίστηκε σαν σήμερα, πριν από 33 χρόνια, όταν ήταν 21 μηνών, από μια αγροικία στη χώρα μας.

Όπως μεταδίδει το BBC, η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ ανακοίνωσε ότι το DNA του άνδρα είχε ελεγχθεί και θα συγκριθεί με ένα δείγμα για να δώσει στην οικογένεια του Μπεν μια οριστική απάντηση.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε συγκεκριμένα:

Η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ δεν έχει δικαιοδοσία στην Ελλάδα, όμως επιθυμούμε να υποστηρίξουμε τις ελληνικές αρχές και την οικογένεια του Μπεν με όποιον τρόπο μπορούμε και ένας ανώτερος ανακριτικός αξιωματικός παραμένει σε επαφή με τους Έλληνες ομολόγους του. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Μπεν που ποτέ δεν έχασε την ελπίδα να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στις 24 Ιουλίου 1991 και θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε σε αυτή την προσπάθεια.

width=960

Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει πάνω από 300 αναφορές θέασης του παιδιού, αλλά κανένα ίχνος του δεν έχει βρεθεί ποτέ. Από το 2017 η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι ο Μπεν βρίσκεται θαμμένος στην Κω, ενώ ιδιώτες ερευνητές εκτιμούν πως σκοτώθηκε την ημέρα που εξαφανίστηκε και θάφτηκε στο νησί.

Την ημέρα της εξαφάνισης ο Μπεν είχε αφεθεί στη φροντίδα των παππούδων του, ενώ η μητέρα του είχε πάει να εργαστεί σε τοπικό ξενοδοχείο.

Εγώ είμαι ο Μπεν: Νεαρός 35 ετών, πιστεύει ότι ο ίδιος είναι ο μικρός που εξαφανίστηκε πριν 33 χρόνια στη Κω

Επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ πριν από 33 χρόνια στην Κω.

Υπενθυμίζεται ότι ο μικρός Μπεν εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου 1991 στην Κω, σε ηλικία 21 μηνών. Εθεάθη για τελευταία φορά να παίζει έξω από μια κατεστραμμένη αγροικία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και δημοσιεύει η Daily Mail, ένας άνδρας από την Δανία ισχυρίζεται ότι οι παππούδες του, του είπαν ότι τον πήραν από το νησί.

Ο άνδρας είπε ότι θυμάται να πηγαίνει σε μια αγορά πριν από 25 χρόνια και κάποιος να του φωνάζει Μπεν, πριν τον κρατήσουν σε ένα τροχόσπιτο.

Η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ 51 ετών, δήλωσε ότι αρνείται να αναπτερώσει τις ελπίδες της αφού βρέθηκε σε παρόμοια θέση πολλές φορές, μόνο και μόνο για να απογοητευτεί.

Η μητέρα είπε στη Mirror: Αυτός ο άνδρας ψάχνει για την πραγματική του οικογένεια και έχει δώσει στη δανική αστυνομία ένα δείγμα του DNA του.

width=620

Και προσέθεσε: Σε 33 χρόνια είχαμε εκατοντάδες υποτιθέμενες θεάσεις, την πλειοψηφία των οποίων παρακολουθήσαμε οι ίδιοι τα προηγούμενα χρόνια.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, η Needham ενημερώθηκε από ιατροδικαστές στην Οξφόρδη ότι είχαν βρει αδύναμο προφίλ DNA από αποσυντιθέμενο αίμα μέσα στο αυτοκίνητο κοντά στο σημείο όπου εξαφανίστηκε ο Μπεν.

Εκείνη την εποχή, η κ. Νίνταμ είχε πει: Αν αυτό το αίμα δεν είναι του Μπεν – τότε σε ποιον ανήκει; Είναι καταστροφικό. Είχαμε χτίσει τους εαυτούς μας πιστεύοντας ότι θα ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα και θα αποδείκνυε ότι ο Μπεν είχε πεθάνει. Θα μας έφερνε ένα κλείσιμο και θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία του πένθους. Όταν βγήκε αρνητικό, ήταν ένα σοκ. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ τώρα. Είναι νεκρός ο Μπεν ή είναι ακόμα ζωντανός;.

Και συμπλήρωσε: Είμαι θυμωμένη και δεν μπορώ να σταματήσω να κουνάω το κεφάλι μου.

Μερικοί άνθρωποι στην Κω λένε ψέματα εδώ και 27 χρόνια και έχουμε υποστεί χρόνια βασανιστηρίων, αργών βασανιστηρίων. 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: