Οι γυναίκες που αισθάνονται παραμελημένες από τους συζύγους τους, συχνά εμφανίζουν αυτές τις 7 ασυναίσθητες συμπεριφορές

August 6, 2024
Συχνά οι γυναίκες που νιώθουν αμελημένες από τους συζύγους τους εκδηλώνουν αυτές τις 7 ασυνείδητες συμπεριφορές.

Οι γυναίκες που αισθάνονται παραμελημένες από τους συζύγους τους, συχνά εμφανίζουν αυτές τις 7 ασυναίσθητες συμπεριφορές


Διαφ.

Είναι δύσκολο για μια σύντροφο να διαχειριστεί το αίσθημα της μοναξιάς στον γάμο της.

Βέβαια, τα σημάδια που δείχνουν ότι μια γυναίκα αισθάνεται παραμελημένη, δεν είναι πάντα εμφανή. Συχνά, εκφράζονται μέσα από κάποιες συμπεριφορές που περνούν απαρατήρητες, ίσως και απ’ τις ίδιες.

Οι 7 ασυναίσθητες συμπεριφορές των γυναικών που νιώθουν παραμέληση στη σχέση τους

  • Απότομη παραίτηση
  • Υπερβολική προσπάθεια για τις υπόλοιπες σχέσεις
  • Έντονη αμφισβήτηση του εαυτού
  • Απροσδιόριστη ευερεθιστότητα
  • Μειωμένος ενθουσιασμός
  • Παραμέληση της προσωπικής φροντίδας
  • Σιωπηρή κραυγή για βοήθεια

Πώς εκφράζονται οι 7 πιο ενδεικτικές συμπεριφορές που μαρτυρούν ότι μια γυναίκα αισθάνεται παραμέληση

Απότομη παραίτηση

Όταν μια γυναίκα δεν νιώθει ότι ο σύντροφός της τη στηρίζει, μπορεί ν’ αρχίσει ν’ αποστασιοποιείται από τον άνθρωπο που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι πιο κοντά απ’ όλους.

Αυτή η παραίτηση εκφράζεται με διάφορες μορφές: μπορεί να μένει περισσότερες ώρες στη δουλειά, να ξεκινάει νέα χόμπι, να περνά χρόνο μόνη της σε διαφορετικό δωμάτιο απ’ τον σύντροφο.

Δεν πρόκειται για συνειδητή απόφαση ώστε ν’ απομακρύνει τον σύντροφό της αλλά για μια αντανακλαστική απόκριση στο συναίσθημα του παραγκωνισμού.

Αν παρατηρήσετε τη συμπεριφορά αυτή απ’ τη σύντροφό σας, είναι ένα σημάδι πως πρέπει να κάνετε μια ουσιαστική και ειλικρινή συζήτηση.

Υπερβολική προσπάθεια για τις υπόλοιπες σχέσεις

Όταν η γυναίκα εισπράττει αδιαφορία στον γάμο της, μπορεί να στραφεί στις υπόλοιπες σχέσεις της ζωής της: στους φίλους της, τα παιδιά της, ακόμη και τους συναδέλφους της.

Είναι σαν μια προσπάθεια εξισορρόπησης της προσοχής που της λείπει από τον σύντροφο.

Αυτό βέβαια δεν μπορεί ν’ αναπληρώσει το κενό που δημιουργεί η αδιαφορία του συζύγου.

Είναι απλώς μια προσπάθεια αναπλήρωσης του συναισθηματικού κενού που δημιουργείται και γίνεται κυρίως ασυνείδητα.

Έντονη αμφισβήτηση του εαυτού

Το αίσθημα του παραμερισμού στον γάμο έχει σημαντική επίδραση στην αυτοεκτίμηση μιας γυναίκας. Οι γυναίκες αρχίζουν να αμφιβάλλουν για τις αποφάσεις τους, τις ενέργειές τους, ακόμη και για την ίδια τους την αξία ως σύντροφοι.

Το πιο ανεπαίσθητο σημάδι της συμπεριφοράς αυτής είναι η διαρκής αναζήτηση επιβεβαίωσης-για την εμφάνισή τους, τη μαγειρική τους, γενικά, για οτιδήποτε.

Θέλουν την επιβεβαίωση των άλλων ότι αξίζουν, κάτι δηλαδή το οποίο δεν εισπράττουν απ’ τον σύντροφό τους.

Αν παρατηρήσετε τη συμπεριφορά αυτή σε κάποια γυναίκα του περιβάλλοντός σας, αυτό σημαίνει ότι νιώθει μόνη και παραγκωνισμένη.

Τα συναισθήματα αυτά πρέπει να εισακούονται και ν’ αναζητείται επαγγελματική βοήθεια, αν είναι αναγκαίο.  

Απροσδιόριστη ευερεθιστότητα

Τα σημάδια ευερεθιστότητας είναι μια εκδήλωση της απογοήτευσης και της εξουθένωσης που δημιουργούνται από το διαρκές αίσθημα μοναξιάς στον γάμο.

Η υποστήριξη από άλλες γυναίκες του περιβάλλοντος είναι καθοριστικής σημασίας.

Η ευερεθιστότητα καταδεικνύει πως η γυναίκα έχει χάσει το αίσθημα της ισορροπίας στη σχέση της, κάτι που πρέπει να διορθωθεί.

 Μειωμένος ενθουσιασμός

Το πάθος και ο ενθουσιασμός είναι μεταδοτικά συναισθήματα και τροφοδοτούν την αναζήτηση και καλλιέργεια κοινών ενδιαφερόντων με τον σύντροφο.

Η γυναίκα που βιώνει παραμέληση στον γάμο, χάνει σταδιακά και την όρεξη για τις από κοινού δραστηριότητες.

Πράγματα που άλλοτε τη γέμιζαν ικανοποίηση, τώρα παίρνουν την μορφή αγγαρείας, σχέδια που μπορεί να την ενθουσίαζαν τώρα της μοιάζουν αδιάφορα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ψυχικής και συναισθηματικής εξουθένωσης.

Ακόμη και οι πιο παθιασμένες γυναίκες  μπορεί να χάσουν την όρεξή τους για τη ζωή, όταν αισθάνονται ότι κουβαλούν μόνες το βάρος της σχέσης τους.

Παραμέληση της προσωπικής φροντίδας

Η προσωπική περιποίηση και η φροντίδα του εαυτού είναι πολυτέλεια για μια γυναίκα που νιώθει ότι ο σύντροφός της αδιαφορεί για εκείνη. Ως αποτέλεσμα, αμελεί την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς, παρατάει τη γυμναστική και παραμελεί τη διατροφή της.

Η εγκατάλειψη της αυτοφροντίδας είναι η ασυνείδητη απόκριση στο συναισθηματικό στρες που βιώνει. Η παραμέληση του εαυτού στοιχειώνει σαν σκιά τις γυναίκες που νιώθουν μοναξιά.

Ξεκινά σταδιακά, μέχρι που γίνεται μόνιμη κατάσταση. Αν λοιπόν προσέξετε ότι κάποια γυναίκα εγκαταλείπει τον εαυτό της, δώστε της προσοχή.

Σιωπηρή κραυγή για βοήθεια

Το πιο αποκαλυπτικό σημάδι της παραμέλησης που νιώθει μια γυναίκα, είναι η ανάγκη της να την ακούσουν, να την καταλάβουν και να της συμπαρασταθούν.

Η ανάγκη της αυτή μπορεί να διατυπώνεται σε φράσεις όπως δεν αντέχω να τα κάνω όλα μόνη μου, κανείς δεν με βοηθάει, κανείς δεν με καταλαβαίνει.

Δεν είναι μελοδραματισμοί, ούτε το κάνει για να τραβήξει την προσοχή.  Είναι πραγματικές εκκλήσεις σε βοήθεια.

Tip: Η αποκρυπτογράφηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι τόσο περίπλοκη, όσο και συναρπαστική. Οι λεπτές συμπεριφορές που αναλύθηκαν ρίχνουν φως στον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες αποκρίνονται στο αίσθημα της αδιαφορίας και της παραμέλησης.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι καθεμία από τις συμπεριφορές αυτές, είναι μια ασυνείδητη απόκριση στο συναισθηματικό στρες που βιώνει μια γυναίκα λόγω της σχέσης της.

Γενικά, ως κοινωνία, οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση και ν’ αναγνωρίζουμε τα σημάδια αυτά, τόσο στον κοινωνικό μας περίγυρο, όσο και σε εμάς.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: