Νεκροί στους ελληνικούς δρόμους: Οι 7 διάσημοι που «έσβησαν» στην άσφαλτο και για κάποιους δεν είχαμε ιδέα

August 11, 2024
Επτά γνωστά πρόσωπα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα, χωρίς να το γνωρίζουμε όλοι.

Νεκροί στους ελληνικούς δρόμους: Οι 7 διάσημοι που έσβησαν στην άσφαλτο και για κάποιους δεν είχαμε ιδέα


Διαφ.

Αυτοί οι εμβληματικοί Έλληνες, οι οποίοι διακρίθηκαν στον τομέα τους και κέρδισαν την εκτίμηση του κοινού για το αξεπέραστο ταλέντο τους, υπήρξαν αληθινοί άσσοι στον τομέα τους. Ωστόσο, η μοίρα τους έπαιξε ένα σκληρό παιχνίδι και το νήμα της ζωής τους κόπηκε πρόωρα.

Επτά εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής, που αγκαλιάστηκαν θερμά από το κοινό και ξεχώρισαν με τις δημιουργίες τους, αποχώρησαν από τη ζωή πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς, προκαλώντας μεγάλη θλίψη τόσο στους αγαπημένους τους όσο και στους θαυμαστές τους, οι οποίοι τους εκτιμούσαν και τους θαύμαζαν.

MAD CLIP

width=1920

Ο γνωστός καλλιτέχνης Mad Clip υπήρξε θύμα ενός φρικτού τροχαίου ατυχήματος το πρωί της 2ας Σεπτεμβρίου 2021, στη Λεωφόρο Αθηνάς και Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη Αττικής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν διαθέσιμες, ο Mad Clip, ενώ οδηγούσε με αυξημένη ταχύτητα, έστριψε το αυτοκίνητό του, μία Porsche, και στη συνέχεια, όταν βρέθηκε στην ευθεία, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του. Πιθανότατα, η απώλεια ελέγχου οφειλόταν στο βρεγμένο οδοστρώμα και στη μη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας του αυτοκινήτου του.

Ως αποτέλεσμα, το αυτοκίνητο συνετρίβη σε έναν από τους στύλους φωτισμού της κεντρικής νησίδας και στη συνέχεια προσέκρουσε σε ένα δέντρο, με συνέπεια τον ακαριαίο θάνατο του καλλιτέχνη.

Η ξαφνική και τραγική απώλεια του Mad Clip προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση και θλίψη τόσο στους συναδέλφους του τραγουδιστές όσο και στους θαυμαστές του. Ορισμένοι από αυτούς άφησαν λουλούδια στο σημείο του δυστυχήματος ως ένδειξη σεβασμού και λύπης. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου στην Αθήνα, όπου πλήθος θαυμαστών συγκεντρώθηκε για να τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία, τιμώντας την μνήμη του με την παρουσία τους.

Παντελής Παντελίδης

width=1300

Ο Παντελής Παντελίδης, ο αγαπητός τραγουδιστής που είχε κερδίσει την αγάπη του κοινού με τις ερμηνείες του, άφησε την τελευταία του πνοή τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Φεβρουαρίου 2016, ύστερα από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Το δυστύχημα συνέβη σε ανισόπεδο κόμβο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, κοντά στη συνδετήρια οδό του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού και τη συνοικία του Ελληνικού.

Ειδικότερα, ο Παντελής Παντελίδης οδηγούσε ένα Mercedes W164 ML 63 AMG, το οποίο, για αδιευκρίνιστους λόγους, εκτραχύνθηκε από την πορεία του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες του δρόμου. Ο συνδυασμός της ταχύτητας και της σύγκρουσης είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του οχήματος και τον εγκλωβισμό του τραγουδιστή.

Μετά την παρέμβαση των τεχνικών της τροχαίας, οι οποίοι κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν από το διαλυμένο αυτοκίνητο, ο Παντελής Παντελίδης μεταφέρθηκε επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, διαπιστώθηκε ότι είχε καταλήξει.

Η κηδεία του Παντελή Παντελίδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία. Προτού αρχίσουν οι τελετές της κηδείας, η σορός του τραγουδιστή είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, επιτρέποντας στους θαυμαστές και στους συγγενείς να αποδώσουν τον τελευταίο τους φόρο τιμής. Ο Παντελής Παντελίδης ετάφη στο κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.

Ενα μήνα περίπου μετά το τραγικό τροχαίο, οι τοξικολογικές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι ο τραγουδιστής είχε βρεθεί υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ τη στιγμή του ατυχήματος. Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα του ανήλθε σε 2,72 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο. Επιπλέον, τον Οκτώβριο του 2017, το εισαγγελικό πόρισμα επιβεβαίωσε ότι ο Παντελής Παντελίδης ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος, και η υπόθεση καταχωρήθηκε στο αρχείο.

Πάνος Νάτσης

width=1200

Ο πιο πρόσφατος θάνατος από τροχαίο στην ελληνική showbiz σημειώθηκε με τον Πάνο Νάτση, το 2022, όταν η μηχανή του συγκρούστηκε με φορτηγό. Το σοβαρό ατύχημα συνέβη στη διασταύρωση των οδών Δεληγιώργη και Κεραμεικού στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το τροχαίο προήλθε από παραβίαση του σήματος Stop. Η μηχανή του ηθοποιού, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, προσέκρουσε στην αριστερή πλευρά του φορτηγού που κινούταν επί της οδού Δεληγιώργη. Η βίαιη πρόσκρουση εκτόξευσε τον Πάνο Νάτση στο κράσπεδο του δρόμου, όπου υπέστη ακαριαίο θάνατο.

Τόμας Πρωτόπαπας

width=2500

Το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου 2013, ο ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του από την οικία του με κατεύθυνση το στούντιο όπου θα πραγματοποιούνταν τα γυρίσματα της εκπομπής “Dr Cook”. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, μόλις είχε εισέλθει στην Αττική Οδό, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου για να πραγματοποιήσει μια τηλεφωνική κλήση. Δυστυχώς, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, υπήρξε μια απροσδόκητη και καταστροφική σύγκρουση όταν ένα λευκό βανάκι συγκρούστηκε με το όχημά του με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Η σύγκρουση υπήρξε εξαιρετικά σφοδρή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Πρωτόπαπα από την πρόσκρουση στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του. Ο ηθοποιός υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλούς άλλους βαρύτατους τραυματισμούς.

Άμεσα, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ στην Κηφισιά, όπου υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα Παρακολούθησης του ίδιου νοσοκομείου, όπου παρέμεινε για 66 ημέρες, υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Δυστυχώς, το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαΐου 2013, ο Τόμας Πρωτόπαπας απεβίωσε.

Μετά τον θάνατό του, η παραγωγή της σειράς Οι Βασιλιάδες αφιέρωσε τον δεύτερο κύκλο της σειράς στη μνήμη του, τιμώντας την συμβολή του και τη μνήμη του.

Κωνσταντίνος Παπαχρόνης

width=1280

Ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, ο οποίος υπήρξε ταλαντούχος ηθοποιός, έχασε τη ζωή του σε ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008, σε ηλικία 31 ετών. Το δυστύχημα συνέβη όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με ένα επιβατικό αυτοκίνητο στην οδό Αμαλίας, μια κεντρική οδική αρτηρία της πόλης. Η σύγκρουση είχε σοβαρές συνέπειες, προκαλώντας θανάσιμους τραυματισμούς στον ηθοποιό.

Η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Παπαχρόνη τελέστηκε στην Κατερίνη, όπου η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνάδελφοί του συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο ηθοποιό και να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.

Πέτρος Λοχαΐτης

width=730

Ο Πέτρος Λοχαΐτης, που έγινε ευρύτερα γνωστός μέσω της συμμετοχής του σε ταινίες με πρωταγωνιστές τους Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ, υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης και στενός φίλος των δύο εμβληματικών προσωπικοτήτων του ελληνικού κινηματογράφου.

Δυστυχώς, η ζωή του πήρε ένα τραγικό τέλος στις 29 Μαΐου 1976, όταν ο ηθοποιός σκοτώθηκε σε ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή του Θεολόγου, όπου διατηρούσε εξοχική κατοικία. Το αυτοκίνητό του, υπό συνθήκες που δεν έχουν πλήρως διαλευκανθεί, προσέκρουσε σε έναν βράχο, προκαλώντας τη μοιραία σύγκρουση. Ο Πέτρος Λοχαΐτης ήταν μόλις 43 ετών, όταν η ζωή του διακόπηκε βίαια, αφήνοντας πίσω του ένα κενό στον καλλιτεχνικό κόσμο και τους φίλους του.

Νίκος Γαρουφάλλου

width=381

Τον Αύγουστο του 2009, ο Νίκος Γαρουφάλλου, σε ηλικία 72 ετών, απεβίωσε τραγικά στο Λαύριο, όπου περνούσε τις καλοκαιρινές του διακοπές. Ο γνωστός ηθοποιός, σύζυγος της Κάκιας Ιγερινού, υπήρξε θύμα τροχαίου ατυχήματος όταν παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο.

Μετά τη σύγκρουση, ο Γαρουφάλλου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Παρά τις επίπονες προσπάθειες των ιατρών, η κατάσταση της υγείας του ήταν κωματώδης και, λίγες ώρες αργότερα, ο αγαπημένος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή. Η απώλεια του Νίκου Γαρουφάλλου βύθισε σε θλίψη όχι μόνο την οικογένειά του, αλλά και το κοινό που τον εκτιμούσε και τον αγαπούσε για την καλλιτεχνική του προσφορά.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: