Νεκροί και οι 2 μέσα σε λίγες ώρες: Θρήvoς στον καλλιτεχνικό κόσμο, η σπαρακτική ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα

September 1, 2024
Μέσα σε λίγες ώρες πέθαναν και οι δύο: Θρήνος στον χώρο της τέχνης, η συγκλονιστική ανακοίνωση από τον Σπύρο Μπιμπίλα.

Νεκροί και οι 2 μέσα σε λίγες ώρες: Θρήvoς στον καλλιτεχνικό κόσμο, η σπαρακτική ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα


Διαφ.

Ο θεατρικός κόσμος της Ελλάδας θρηνεί την απώλεια δύο σημαντικών προσωπικοτήτων, του Σταμάτη Χονδρογιάννη και του Λάκη Κουρετζή. Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), μέσω ανάρτησής του στο Instagram.

Αποχαιρετώντας τον Σταμάτη Χονδρογιάννη

Ο Σταμάτης Χονδρογιάννης, ένας από τους μεγάλους σκηνοθέτες της ελληνικής θεατρικής σκηνής, έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη, 29 Αυγούστου. Ο Χονδρογιάννης ήταν ο εμπνευστής του ιστορικού Θεάτρου της Δευτέρας της ΕΡΤ, που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στο ελληνικό πολιτιστικό γίγνεσθαι. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της τέχνης, καθώς υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές μορφές του ελληνικού θεάτρου.

width=1502

Αντίο στον Λάκη Κουρετζή

Μια ημέρα μετά, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, έφυγε από τη ζωή ο Λάκης Κουρετζής, ένας σπουδαίος δάσκαλος και ιδρυτής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα. Ο Κουρετζής ήταν μια φιγούρα με τεράστια επιρροή, που αφιέρωσε τη ζωή του στην εκπαίδευση και την καλλιτεχνική διαπαιδαγώγηση των νέων, με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργική έκφραση και το θέατρο.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, στην ανάρτησή του, τόνισε το πόσο σημαντικοί ήταν και οι δύο για τον θεατρικό κόσμο, λέγοντας χαρακτηριστικά: Σας οφείλουμε πολλά. Οι απώλειές τους σηματοδοτούν το τέλος μιας σημαντικής εποχής για το ελληνικό θέατρο, αλλά και την αρχή ενός νέου κεφαλαίου, όπου οι παρακαταθήκες τους θα συνεχίσουν να εμπνέουν τις επόμενες γενιές.

Η Ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Mε θλίψη όλοι μας της καλλιτεχνικής οικογένειας αποχαιρετάμε 2 σπουδαίους θεατράνθρωπους, τoν σκηνοθέτη αλησμόνητων παραστάσεων Σταμάτη Χονδρογιάννη, που έφυγε την Πέμπτη (29/8), εμπνευστή του ιστορικού “Θεάτρου της Δευτέρας” της ΕΡΤ και του Λάκη Κουρετζή, σπουδαίου δασκάλου, εμπνευστή και ιδρυτή του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα για τα παιδιά που έφυγε την Παρασκευή (30/8).

Καλό ταξίδι αγαπημένοι μας…

Σας οφείλουμε πολλά.

Ακολουθεί η Ανάρτηση:

width=902


Πηγή

Διαβάστε επίσης: