Σκούρο κραγιόν, φρύδια – γραμμή, μακρυά σκουλαρίκια, νυφικό ζιβάγκο: Όταν η 20χρονη Ρίκα παντρεύτηκε το Νίκο

September 6, 2024
Όταν η 20χρονη Ρίκα παντρεύτηκε το Νίκο, φορούσε σκούρο κραγιόν, είχε τα φρύδια της σε γραμμή, φορούσε μακριά σκουλαρίκια και νυφικό ζιβάγκο.

Σκούρο κραγιόν, φρύδια – γραμμή, μακρυά σκουλαρίκια, νυφικό ζιβάγκο: Όταν η 20χρονη Ρίκα παντρεύτηκε το Νίκο


Διαφ.

Το 1954, η Ρίκα Διαλυνά, σε ηλικία μόλις 20 ετών, παντρεύτηκε στον εμβληματικό Καθεδρικό Ναό της Νέας Υόρκης. Ο γάμος της διήρκεσε μια δεκαετία, και από αυτή την ένωση απέκτησε μία κόρη, η οποία αποτέλεσε καρπό της σχέσης της με τον τότε σύζυγό της. Αυτή η περίοδος της ζωής της Διαλυνά σημάδεψε την αρχή μιας διαδρομής γεμάτης προσωπικές και επαγγελματικές εμπειρίες.

width=1090

Ο Άρης Λούπασης, γνωστός για τη συλλογή και τη δημοσίευση σπάνιου φωτογραφικού υλικού από τον κόσμο της ελληνικής showbiz, μοιράστηκε με το κοινό του δύο ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που αποκαλύπτουν την όμορφη ηθοποιό ως νύφη εκείνη την εποχή. Αυτές οι φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν πριν από 70 χρόνια, μας προσφέρουν μια νοσταλγική ματιά σε μια ιδιαίτερη στιγμή της ζωής της Ρίκας Διαλυνά, αναδεικνύοντας την κλασική ομορφιά και τη γοητεία της, ακόμη και στο ξεκίνημα της νεαρής της ηλικίας.

Τα όσα έγραψε:

Η Ρίκα Διαλυνά νύφη στον πρώτο γάμο της στον Καθεδρικό Ναό της Νέας Υόρκης το 1954 με τον Νίκο Παπαδάκο, ο οποίος υπήρξε από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της ελληνικής ομογένειας στην Αμερική. Μετά το μυστήριο ακολούθησε λαμπερή δεξίωση στο Waldorf Astoria και το ζευγάρι στην συνέχεια διέμεινε σε πολυτελές ρετιρέ στο Μανχάταν.

Ο σύζυγός της και ο αδελφός του Πέτρος, παιδιά Ελλήνων ομογενών από την Σπάρτη, δημιούργησαν την εταιρεία Gerodyne Helicopter όπου σε μια έκταση 28.000 στρεμμάτων κατασκεύασαν στο εργοστάσιο τους ένα νέο τύπο τηλεκατευθυνόμενων ελικοπτέρων που ανακάλυψε ο Πέτρος.

Ο γάμος του ζευγαριού θα διαρκέσει συνολικά δέκα χρόνια όπου και θα αποκτήσουν μια κόρη, ενώ ο σύζυγός της θα την στηρίξει από τα πρώτα χρόνια ώστε να πραγματοποιήσει το όνειρό της να ασχοληθεί με την υποκριτική. Παρακολουθεί μαθήματα αγγλικών στο πανεπιστήμιο, μαθήματα υποκριτικής με συμμαθήτρια την Νταϊάνα Ρος, ανεβαίνει στην σκηνή του Μπρόντγουεϊ και συναναστρέφεται με μεγάλες μορφές του παγκόσμιου σινεμά όπως οι: Όντρεϊ Χέπμπορν, Μάρλον Μπράντο, Γουόρεν Μπίτι και Κάρι Γκράντ.

Το 1963 με συστατική επιστολή του διάσημου Έλληνα σκηνοθέτη Ελία Καζάν ταξιδεύει στην Ιταλία όπου συναντιέται με τον σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι και συνεργάζεται στην Τσινετσιτά με μυθικά ονόματα της έβδομης τέχνης όπως Βιτόριο Γκάσμαν, Σοφία Λόρεν και Μαρτσέλο Μαστρογιάννι.

Το 1967 επιστρέφει στην Αμερική και την αναλαμβάνει ο ατζέντης της Λίζ Τέιλορ και της Όντρεϊ Χέπμπορν, ενώ ο Κάρι Γκράντ της κάνει μαθήματα υποκριτικής. Τρία χρόνια αργότερα και μετά το διαζύγιό της, επιστρέφει στην Ελλάδα με την κόρη της για να φροντίσει την μητέρα της και παράλληλα συνεργάζεται με μεγάλα αστέρια στον ελληνικό κινηματογράφο λίγο πριν την δύση του.

Μια χαρισματική και πολυτάλαντη φυσιογνωμία με πολλές καλλιτεχνικές πτυχές, όπως η ζωγραφική και το σχέδιο μόδας, που δεν έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό και μια πανέμορφη και φίνα παρουσία με κλασική και διαχρονική ομορφιά, η οποία έζησε μια ζωή βγαλμένη από ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, έγραψε ο Άρης Λούπασης στη λεζάντα της ανάρτησής του.

Δείτε φωτογραφίες του γάμου της:

width=760

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ρίκα Διαλυνά, που γιορτάζει τα 90 χρονιά της ζωής της, συνεχίζει να διακρίνεται για τη διαχρονική της ομορφιά και κομψότητα.

Ρίκα Διαλυνά: Είχα δώσει στην Αλίκη Βουγιουκλάκη κάτι μπότες και όταν της τις ζήτησα, μου έδωσε… τη μία

Η Ρίκα Διαλυνά, που ζει το τελευταίο διάστημα στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Ηράκλειο, στην Κρήτη, ξενάγησε την κάμερα της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζήνα” στα μέρη που μεγάλωσε, ενώ έκανε αποκαλύψεις για την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ποιο ήταν το όνειρο της Ρίκας Διαλυνά

Όπως υπογράμμισε η ηθοποιός φροντίζω τον εαυτό μου πάρα πολύ. Δεν θα κοιμηθώ ποτέ χωρίς να καθαρίσω το πρόσωπό μου. Είναι το πιο απλό και εύκολο. Δεν θέλω να αλλάξω φυσιογνωμία. Τις ρυτίδες γιατί να τις κρύψω; Το όνειρό μου ήταν να πάω στην Αμερική και το όνομά μου ήταν από εκεί. Δεν μου άρεσε το Ειρήνη και είπα στη μαμά μου να με φωνάζει Άννα Ρίκα και αποφάσισε να με φωνάζει Ρίκα. Είχα την τύχη να παίξω με σπουδαίους ηθοποιούς και εκεί δεν πηγαίνεις εσύ, έχεις τον μάνατζέρ σου. Δεν έχεις φόβο ότι κάτι στραβό θα συμβεί. Δεν με ζήλεψαν στην Αμερική καθόλου. Στην Ελλάδα με ζήλευαν!.

Η Ρίκα Διαλυνά δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ρίκα Διαλυνά επεσήμανε η Βουγιουκλάκη αφού είχε γίνει η ιστορία στις Κάννες, εγώ είχα αηδιάσει από όλα αποφάσισα να ανοίξω μια μπουτίκ. Μου τηλεφωνάει και μου είπε να ξεχάσω το παρελθόν και είμαστε φιλενάδες και θέλω να παίξεις έναν εντυπωσιακό ρόλο. Με “πίεσε” λίγο. Και πράγματι ήταν ένας ρόλος εντυπωσιακός στην τελευταία πράξη. Αλλά ήθελα να υπογράψουμε συμβόλαιο ότι το όνομά μου θα ήταν στο τέλος με την ίδια γραμματοσειρά με τη δική της. Βλέπω κάτι ψιλά, δεν λέω τίποτα. Την άλλη μέρα της πάω μια ανθοδέσμη και της γράφω “Αν δεν τηρηθούν οι όροι που είπαμε δεν μπορώ να σχολάσω την παράσταση”. Δεν τόλμησε να μου πει τίποτα. Της είχα δώσει κάτι μπότες και όταν της τις ζήτησα, μου έδωσε τη μία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: