“Tρόμαξαv” οι μετεωρολόγοι με αυτό που έρχεται: Κακά μαντάτα για τον καιρό, έτσι θα είναι το φετινό φθινόπωρο

September 10, 2024
Οι μετεωρολόγοι τρόμαξαν με αυτό που προβλέπεται: Κακά μαντάτα για τον καιρό, το φετινό φθινόπωρο θα είναι ανείπωτα άσχημο.

“Tρόμαξαv” οι μετεωρολόγοι με αυτό που έρχεται: Κακά μαντάτα για τον καιρό, έτσι θα είναι το φετινό φθινόπωρο


Διαφ.

Σύμφωνα με την εκτενή μετεωρολογική πρόβλεψη που δημοσιεύθηκε από το Forecast Weather σε συνεργασία με το weathergroup.gr, το φθινόπωρο του 2024 αναμένεται να διακρίνεται από αρκετά υψηλές θερμοκρασίες και μικρότερες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα κατά τους πρώτους δύο μήνες, ενώ οι συνθήκες θα αρχίσουν να εξισορροπούνται τον Νοέμβριο.

Σεπτέμβριος 2024

Για τον Σεπτέμβριο του 2024, οι προβλέψεις δείχνουν θερμοκρασίες σημαντικά υψηλότερες από τις συνηθισμένες, κυρίως στις νότιες και δυτικές περιοχές της Ευρώπης αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην Ελλάδα, οι πιθανότητες οι θερμοκρασίες να υπερβαίνουν τα κανονικά επίπεδα φτάνουν το 60 με 70%, με την αναμενόμενη απόκλιση να φτάνει τους +2°C πάνω από τα συνήθη για την εποχή επίπεδα. Όσον αφορά τις βροχοπτώσεις, αναμένεται να είναι λιγότερες από το συνηθισμένο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση ορισμένα δυτικά τμήματα όπου μπορεί να σημειωθούν ελαφρώς περισσότερες βροχές.

Οκτώβριος 2024

Ο Οκτώβριος αναμένεται να είναι επίσης πιο θερμός από τα κανονικά επίπεδα, με θερμοκρασίες που θα συνεχίσουν να κινούνται περίπου +2°C πάνω από τις κανονικές τιμές. Αυτή η τάση θα επηρεάσει ιδιαίτερα την ανατολική και νότια Ευρώπη, με τη χώρα μας να βρίσκεται στο κέντρο της θερμής αέριας μάζας που θα προέρχεται από τη βόρεια Αφρική. Οι βροχοπτώσεις προβλέπεται να είναι και πάλι λιγότερες από τις αναμενόμενες, εκτός από ορισμένα νότια τμήματα της Ελλάδας, όπου οι τιμές μπορεί να πλησιάσουν τις εποχιακές.

Νοέμβριος 2024

Τέλος, τον Νοέμβριο η κατάσταση αναμένεται να μεταβληθεί με την εγκαθίδρυση χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο και Ευρώπη. Παρόλο που οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν λίγο υψηλότερες από τις κανονικές, η διαφορά θα είναι μικρότερη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, καθιστώντας τον καιρό πιο διαχειρίσιμο. Οι βροχοπτώσεις θα επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με ορισμένες περιοχές στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο να ενδέχεται να δεχθούν ακόμη περισσότερες βροχές από το συνηθισμένο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: