Νέο Σoκ: Νεκρή και η αδερφή της 8χρονης που βρέθηκε μέσα σε σάκο -Οι γονείς της λένε ότι έπεσε από τις σκάλες

September 12, 2024
Τραγική εξέλιξη: Η 8χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα σε σάκο, μαζί με την αδερφή της – Οι γονείς της υποστηρίζουν ότι έπεσε από τις σκάλες.

Νέο Σoκ: Νεκρή και η αδερφή της 8χρονης που βρέθηκε μέσα σε σάκο -Οι γονείς της λένε ότι έπεσε από τις σκάλες


Διαφ.

Στην Τουρκία ο θάνατος της Ναρίν Γκουράν έχει προκαλέσει σοκ και μάλιστα φέρνει στο προσκήνιο τον αντίστοιχο της αδερφής της, ο οποίος έγινε το 2019.

Η Ναρίν Γκουράν έφυγε πρόσφατα από τη ζωή κι έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη γειτονική χώρα η συγκεκριμένη είδηση, καθώς άπαντες θέλουν να μάθουν την αλήθεια.

Παράλληλα με την κουβέντα που ξεκίνησε για το θάνατο της 8χρονης, στην επιφάνεια ήρθε ξανά και ο θάνατος της αδερφής της, ο οποίος συνέβη το 2019 και γεννάει πολλά ερωτηματικά.

Νέο σοκ στην Τουρκία: Νεκρή και η αδερφή της 8χρονης Ναρίν Γκουράν – Τι λένε οι γονείς της

width=970

Σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία η δολοφονία της 8χρονης Ναρίν Γκουράν, με την κοινωνία να ζητά δικαίωση για τον θάνατό της, ο οποίος φέρνει ξανά στον προσκήνιο και τον ξαφνικό χαμό της μεγαλύτερης αδελφής της το 2019.

Οι εισαγγελείς της Τουρκίας έχουν εντείνει τις έρευνές τους για τον ύποπτο θάνατο της Τουλίν Γκουράν. Αυτή η εξέλιξη έρχεται παράλληλα με την έρευνα για τη δολοφονία της 8χρονης.

Τουρκία: Ο ύποπτος θάνατος της Τουλίν το το 2019

Το 2019, η Τουλίν πέθανε από αναπνευστική ανεπάρκεια στο Νοσοκομείο Παίδων του Ντιγιαρμπακίρ. Η οικογένειά της ισχυρίστηκε ότι έπεσε από τις σκάλες, όμως δεν έγινε νεκροψία τότε.

Οι ερευνητές ζήτησαν τώρα όλα τα σχετικά ιατρικά αρχεία, ακτινογραφίες και έγγραφα από το νοσοκομείο. Το ενδεχόμενο της εκταφής είναι ένα πιθανό σενάριο, εφόσον υπάρξουν στοιχεία ότι ο θάνατός της οφείλεται σε κάτι άλλο εκτός από πτώση.

Το χρονικό δολοφονίας της Τουρίν – 24 συλλήψεις

width=2000

Ο Ναρίν εξαφανίστηκε στις 21 Αυγούστου στη συνοικία Ταβσαντεπέ στο Ντιγιαρμπακίρ.

Μετά από έρευνα της οικογένειάς της και των κατοίκων της περιοχής, ο πατέρας της ανέφερε την εξαφάνισή της στη χωροφυλακή.

Δεκαεννέα μέρες αργότερα, το σώμα της ανακαλύφθηκε σε ένα σάκο κοντά στον κολπίσκο Egertutmaz, κρυμμένο κάτω από πέτρες και κλαδιά.

Για τη δολοφονία της οι Αρχές έχουν συλλάβει 24 άτομα, ανάμεσα στους οποίους οι γονείς της, δύο αδέλφια και τρεις θείοι της. Μεταξύ αυτών, ο θείος της Σαλίμ Γκουράν και ένας άνδρας ονόματι Νεβζάτ Μπατιγιάρ.

Ο Μπατιγιάρ ομολόγησε τη συμμετοχή στη διαδικασία εξαφάνισης του πτώματος της μικρής Ναρίν. Περιέγραψε πώς τον είχε πλησιάσει ο Σαλίμ, δείχνοντας κάτι τυλιγμένο σε μια κουβέρτα στο αυτοκίνητό του. “Απαλλάξου από αυτό”, είπε ο Σαλίμ, σύμφωνα με τον Μπατιγιάρ.

Ο Μπατιγιάρ αρχικά δίστασε, αλλά ο Σαλίμ τον απείλησε λέγοντάς του: “Σκέψου την οικογένειά σου. Θα σου δώσω 200.000 τουρκικές λίρες (περίπου 6.000 δολάρια)”. Ο Μπατιγιάρ μετέφερε αργότερα το σώμα της Ναρίν στον κολπίσκο και το σκέπασε με πέτρες.

“Σκότωσα την κόρη του Αρίφ, θα πάρεις το πτώμα και θα το εξαφανίσεις, αλλιώς θα σκοτώσω εσένα και όλη την οικογένεια σου. Εγώ έβαλα τη σορό της Ναρίν στο σακί, στο σπίτι μου. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, ο Σαλίμ και οι αστυνομικοί ήρθαν να ψάξουν σε ένα παλιό πηγάδι στην αυλή της μητέρας μου. Αφού θάψαμε την Ναρίν, ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Σαλίμ εδώ. Δεν με ρώτησε τίποτα γιατί ήταν μπροστά οι αστυνομικοί Εκτός από αυτό, κανείς από τους συγγενείς της Ναρίν δεν με ρώτησε τίποτα για το πτώμα της Ναρίν. Προηγουμένως είχα σβήσει όλα τα μηνύματα μου γιατί ήταν πολλά. Έσβησα και τα μηνύματα της μέρας του περιστατικού. Κανείς δεν μου είπε να το κάνω. Λυπάμαι ειλικρινά”, είπε στην ομολογία του ο Νεβζάτ Μπατιγιάρ.

Ο θείος της Ναρίν αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση, παρόλο που βρέθηκε DNA του στα ρούχα του παιδιού.

Σημειώνεται ότι η σορός του παιδιού ήταν σε προχωρημένη σήψη και δεν ήταν δυνατό να βρεθούν μέσω νεκροψίας τα ακριβή αίτια θανάτου της.

Συνεργός στο έγκλημα, είναι αυτός που πέταξε το παιδί στο ποτάμι και είναι ο δεύτερος που έχει συλληφθεί.

Με ένα γράφημα η τουρκική υπηρεσία του BBC επιχειρεί μία αναπαράσταση του εγκλήματος στο μικρό χωρίο Ταβσάντεπε Κογιού, 2 χιλιόμετρα από το Ντιγιάρμπακιρ.

Στον χάρτη φαίνεται το σπίτι της Ναρίν, το σπίτι του θείου και σε πολύ μικρή απόσταση το Δημοτικό σχολείο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: