Έφαγε τα περισσεύματα του συγκατοίκου του & έχασε και τα 4 άκρα του- Το μοιραίο λάθος που του στοίχισε

September 16, 2024
Έφαγε τα υπόλοιπα φαγητά του συγκατοίκου του και έχασε και τα τέσσερα άκρα του – Η τραγική λάθος που τον κόστισε

Έφαγε τα περισσεύματα του συγκατοίκου του & έχασε και τα 4 άκρα του- Το μοιραίο λάθος που του στοίχισε


Διαφ.

Ένας 19χρονος φοιτητής, ο JC, έχασε όλα του τα άκρα, αφού έφαγε το φαγητό που είχε περισσέψει από τον συγκάτοικό του.

Ειδικότερα, αφού κατανάλωσε ένα πιάτο με ζυμαρικά, το οποίο είχε μείνει στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας, παρουσίασε μια σοβαρή αντίδραση, που τελικά οδήγησε στον ακρωτηριασμό των ποδιών και των δακτύλων του.

Όπως αναφέρει το New England Journal of Medicine, ο JC αποφάσισε να φάει ζυμαρικά με κοτόπουλο, που είχε αγοράσει ο φίλος του από ένα εστιατόριο το προηγούμενο βράδυ, αλλά λίγο μετά την κατανάλωση του γεύματος, άρχισε να αισθάνεται σοβαρή αδιαθεσία, αναπτύσσοντας έντονο κοιλιακό πόνο, ναυτία και υψηλό πυρετό, οι σφυγμοί του ανέβηκαν στους 166 παλμούς ανά λεπτό.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε τόσο γρήγορα, που χρειάστηκε να τον ναρκώσουν και να τον μεταφέρουν αεροπορικώς σε μονάδα εντατικής θεραπείας για επείγουσα θεραπεία.

Ο 19χρονος φοιτητής δεν είχε αλλεργίες

Ενώ ο JC δεν είχε αλλεργίες που να γνωρίζει και είχε έναν μέτριο τρόπο ζωής -συμπεριλαμβανομένου του καπνίσματος και της χρήσης μαριχουάνας- η ταχεία εμφάνιση των συμπτωμάτων μπέρδεψε τους γιατρούς.

Οι εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν ότι είχε προσβληθεί από Neisseria meningitidis, ένα βακτήριο που προκαλεί τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές της πήξης του αίματος.

Η λοίμωξη οδήγησε σε Purpura fulminans, μια σπάνια θρομβωτική κατάσταση, που προκαλεί τη διαστολή και την ανεξέλεγκτη πήξη των αιμοφόρων αγγείων, αποκόπτοντας το οξυγόνο από τους ιστούς και οδηγώντας σε γάγγραινα.

Ιατρικοί εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου του Δρ. Bernard, ο οποίος ανέλυσε την υπόθεση σε ένα βίντεο στο YouTube, εξήγησαν ότι η βακτηριακή λοίμωξη προκάλεσε τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του σε όλο του το σώμα, εμποδίζοντας το οξυγόνο να φτάσει σε ζωτικά όργανα.

Μη αναστρέψιμη η βλάβη στα άκρα του 19χρονου φοιτητή

Αν και οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν τη γενική του υγεία, η βλάβη στα άκρα του ήταν μη αναστρέψιμη, είχε δημιουργηθεί γάγγραινα, που οδήγησε στον ακρωτηριασμό και των δέκα δακτύλων του και των δύο ποδιών του κάτω από το γόνατο.

Τραγωδία: 35χρονη έγκυος έχασε και τα τέσσερα άκρα της – Δεν έδωσε σημασία στα συμπτώματα που μπορεί να κολλήσουν όλες οι γυναίκες

Μία 35χρονη έχασε τα τέσσερα άκρα της, λόγω σοβαρής μόλυνσης με στρεπτόκοκκο, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο του 2024, η Brie Morgan Bauer ήταν στην 27η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, όταν άρχισαν να πονούν οι ώμοι της και καθώς ο σύζυγός της είχε περάσει γρίπη πριν από μερικές εβδομάδες, πίστεψε ότι είχε κολλήσει κι εκείνη.

Βρέθηκε όμως στην εντατική, με συσπάσεις της μήτρας και μπήκε για επείγουσα καισαρική, με το τελευταίο που θυμάται είναι να βλέπει τον σύζυγό της και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της.

Όταν ξύπνησε, μετά από δέκα μέρες, έμαθε ότι είχε υποστεί τοξικό σοκ από στρεπτόκοκκο της ομάδας Α, μια σπάνια και δυνητικά θανατηφόρο επιπλοκή της βακτηριακής λοίμωξης που οδηγεί σε υπόταση, ταχυπαλμία, ταχύπνοια και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Τους επόμενους τέσσερις μήνες, όπως εξομολογείται σήμερα ο 35χρονος σύζυγός της, Reid Bauer, στο Today.com, η Brie τους πέρασε όσο πιο κοντά μπορεί να βρεθεί κάποιος στον θάνατο.

Καθώς η κατάστασή της άρχισε να επιδεινώνεται και τα νεφρά της παρουσίασαν προβλήματα, τη διασωλήνωσαν, της έκαναν αιμοκάθαρση και την έβαλαν τεχνητά σε κώμα.

Έκριναν επίσης απαραίτητο να προχωρήσουν σε υστερεκτομή και αφαίρεση ενός μέρους του εντέρου της, για να απομακρύνουν τους ιστούς που είχαν ήδη νεκρωθεί, εξαιτίας του στρεπτόκοκκου.

35χρονη

35χρονη ακρωτηριάστηκε εξαιτίας μόλυνσης με στρεπτόκοκκο

Όταν τελικά βγήκε από το τεχνητό κώμα, οι γιατροί διαπίστωσαν με ανακούφιση ότι δεν είχε υποστεί κάποια εγκεφαλική βλάβη, όπως φοβούνταν. Αλλά και τα τέσσερα άκρα της, λόγω της ανεπαρκούς κυκλοφορίας του οξυγόνου και του αίματος, είχαν καταστραφεί ανεπανόρθωτα και έπρεπε να ακρωτηριαστούν.

Το χιούμορ της 35χρονης μετά τον ακρωτηριασμό των άκρων της

Σήμερα, η 35χρονη κάνει χιούμορ, λέγοντας στους άλλους ότι έχασε τα άκρα της από κρυοπαγήματα, στην προσπάθειά της να σκαρφαλώσει στο Έβερεστ.

Η γνωριμία με τον νεογέννητο γιο της, επίσης τη βοηθάει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, υπογραμμίζοντας ήταν υπέροχο όταν τον κράτησα, να ξέρω ότι επέζησε, να ξέρω ότι μεγαλώνει. Παρόλο που δεν μπορούσα να τον πάρω μια κανονική αγκαλιά.

Όπως επεσήμανε ο Dr. Chase Hall, γιατρός στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Κάνσας, οι γυναίκες σε εγκυμοσύνη και λοχεία διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης από στρεπτόκοκκο της ομάδας Α, ενδεχομένως λόγω κάποιων αλλαγών στο σώμα τους που σχετίζονται με την κύηση και τη λοχεία.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ο ίδιος, τα πρώτα συμπτώματα μπορεί να θυμίζουν τη γρίπη, όπως συνέβη στην περίπτωση της Brie Morgan Bauer, σημειώνοντας κάποιοι μπορεί να έχουν ναυτία, εμετούς ή διάρροια, πόνους ή πυρετό αλλά μπορεί να μη φαίνονται ιδιαίτερα άρρωστοι όταν έρχονται στο νοσοκομείο. Αν όμως τα συμπτώματα επιδεινωθούν ραγδαία, ενδεχομένως αυτό να αποτελεί ένδειξη τοξικού συνδρόμου. Το σημαντικότερο είναι να ξεκινήσει η θεραπεία όσο το δυνατόν νωρίτερα, αν και πάλι μπορεί κάποιος να νοσήσει σοβαρά.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: